Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пешеходни пътеки в OFRM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пешеходни пътеки в OFRM

nenko70 си има свое мнение по въпроса(в това няма нищо лошо). Лошото е,че се опитва да го наложи на всички. А е толкова просто-избора на програми и карти за избраната от него платформа е достатъчно голям. Като не му харесва един вариант,пробва друг и така докато си намери най-доброто за своите нужди.
    Някои мои познати имат подобни изисквания и поради тази причина ползват IGO8. Има и ТОМ ТОМ.
    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от neptun61 Преглед на мнение
      nenko70 си има свое мнение по въпроса(в това няма нищо лошо). Лошото е,че се опитва да го наложи на всички. А е толкова просто-избора на програми и карти за избраната от него платформа е достатъчно голям. Като не му харесва един вариант,пробва друг и така докато си намери най-доброто за своите нужди.
      Някои мои познати имат подобни изисквания и поради тази причина ползват IGO8. Има и ТОМ ТОМ.
      Тук си много прав. И аз основно ползвам iGO. Сега с купуването на Телеатлас от ТомТом и тяхната карта ще е на прилично ниво за ползване в България.
      Така, че вече алтернативи има, което е много добре.
      А по въпроса за мнението: Не опитван да налагам на никого нищо. Тествам най-различни софтуери и устройства за навигация.Помагам в началните стъпки на хора, които за първи път се сблъскват, с тази, нова за тях технология. А тук споделям наблюдения.
      Последно редактирано от nenko70; 26-09-09, 19:10.
      www.panoramio.com/user/752959

Коментар

Аз смятам,че за GPS навигация на практика могат да бъдат набедени само специализираните устройства. Телефони,ПДА и лаптопи представляват компромис приложим само по асвалта.
        В тази връзка препоръчвам такива устройства с карта ОФРМ,защото те нямат проблеми с нея(Това не значи,че телефоните имат проблеми с картата).
        Последно редактирано от Валери Недялков; 26-09-09, 19:50.
        Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Първоначално публикуван от nenko70 Преглед на мнение
          все пак грешките в картата им може да доведат и до тежки произшествия.
          Хехе, това пък от къде го измисли? ... грешки в картата... тежки произшествия... ??? Акъла ми не го побира...
          Ако си беше прочел менюала към програмата и този към картата...

Ти като караш какво правиш? Пускаш ГПС-а, пускаш щората на предното стъкло и изпълняваш командите, които чуваш от навигацията...

Голям смях!
          Светът на Владо

Коментар

пак се разводни темата...

аз например имам хафтомобил 4х4, със автомобилна навигация.
            но също така обичам пешеходния туризъм, карам и колело - за целта имам туристически GPS.
            скоро ще си сменям мобилния телефон, познайте дали в новия ми няма да има вграден GPS?

Хора като мен има много, а това си е потенциал за допълнителни продажби - не виждам какво лошо има да се раздели продукта и да се обособят 2 или 3 карти - пътна, offroad и туристическа?

Отдавна вече картата е доста повече от "Offroad Map" - хем е първокласна пътна карта, хем има много POI, хем има улиците по села и паланки, хем има черни пътища, ама има изо линии, ама и пешеходните пътеки...

много неща станаха нещо, буламач голям. Позагуби се първоначалната идея и е време да се появят 'субпродукти'. Така или иначе за момента няма голяма конкуренция, но нещата се променят - а който е пръв обикновено той печели

така мисля аз...

Коментар

Първоначално публикуван от tarambuka3500 Преглед на мнение
              пак се разводни темата...

аз например имам хафтомобил 4х4, със автомобилна навигация.
              но също така обичам пешеходния туризъм, карам и колело - за целта имам туристически GPS.
              скоро ще си сменям мобилния телефон, познайте дали в новия ми няма да има вграден GPS?

Хора като мен има много, а това си е потенциал за допълнителни продажби - не виждам какво лошо има да се раздели продукта и да се обособят 2 или 3 карти - пътна, offroad и туристическа?

Отдавна вече картата е доста повече от "Offroad Map" - хем е първокласна пътна карта, хем има много POI, хем има улиците по села и паланки, хем има черни пътища, ама има изо линии, ама и пешеходните пътеки...

много неща станаха нещо, буламач голям. Позагуби се първоначалната идея и е време да се появят 'субпродукти'. Така или иначе за момента няма голяма конкуренция, но нещата се променят - а който е пръв обикновено той печели

така мисля аз...

Е точно това искам да кажа и аз.
              Ако екипа на OFRM иска да пеели пари и за напред, според мен е необходимо да си преусмисли политиката в правенето на карти.
              Иначе продукта им ще остане бутиков и няма да се купува от масовия потребител.
              За нормалния потребител в Европа, тази карта е прекалено сложна и с безмислена за този потребител информация.

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                Хехе, това пък от къде го измисли? ... грешки в картата... тежки произшествия... ??? Акъла ми не го побира...
                Ако си беше прочел менюала към програмата и този към картата...

Ти като караш какво правиш? Пускаш ГПС-а, пускаш щората на предното стъкло и изпълняваш командите, които чуваш от навигацията...

Голям смях!
                Аз може и да не го правя, но Юлиус от Хановер го прави.
                Да не забравяме, че този Юлиус има и сериозни адвокати.
                И тези адвокати са научени да измъкват обезщетения от подобни ситуации.
                Нека екипа на OFRM да не забравя това!!!!!

Коментар

Нека Юлиус от Хановер и сериозните му адвокати да прочетат червения текст
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7669
                  Само с мързел не става, трябва и акъл...

Коментар

Не знам, мъка ми е за чудовищния закон срещу бедните създатели на OFRM.
                    Не може да се угоди на всички. За малките градове, които цитирате навигацията не е като да се спичаш 1 километър преди кръстовището дали ще се пристроиш навреме. За София работи, за Карлово не мога да ви мисля. Извинявам се ако засягам някого, днес OFRM ме прибра от ГЗ на географията. Смислено, при това.

Коментар

Карлово ще го оправим, както и много други места правени по "разни данни" (както в същност се правят и телеатлас картите!). Телеатлас има безумно много грешки. OFRM също има много, но за разлика от Телеатлас - ние ги оправяме по-бързо. Съотношението количество_данни/грешки при нас мисля, че е по-добро.

Що се отнася до това, че офроудите пречели на нормалният потребител - това не е вярно. Нормалният потребител не пипа нивото на визуализация на картата, а когато то е на "нормално" офроудите почти не се виждат. За да може тази карта да се ползва за офроуд трябва да и се включи най-много детаил и тип на МПС - пешеходец (или "линейка" ако има такъв тип МПС). Казвал съм и друг път, разделянето на картата ще доведе до много труд от наша страна при всяка нова компилация и не смятам, че си заслужава.

Мога обаче примерно Lite варианта да му разкарам цветовете от черните пътища и да са просто с "- - - -" както си е оригинално в гарминските карти по света. Затова и още преди време попитах, какво точно Ви пречи за да преценя дали мога да направя нещо по въпроса, но не получих отговор.

Благодаря на всички участници в тази тема за споделеното мнение!

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от neptun61 Преглед на мнение
                        Аз смятам,че за GPS навигация на практика могат да бъдат набедени само специализираните устройства. Телефони,ПДА и лаптопи представляват компромис приложим само по асвалта.
                        В тази връзка препоръчвам такива устройства с карта ОФРМ,защото те нямат проблеми с нея(Това не значи,че телефоните имат проблеми с картата).
                        Не виждам какъв е компромиса на PDA с GPS, по-лош сигнал или какво?
                        Аз лично използвам Igo и бих купил OFRM само заради off road часта й, а трябва да плащам за нещо за което вече съм платил и няма да използвам - пътна карта...
                        Наистина би било добре да се раздели картата и да се продава в различни пътеки. Лично никога не бих я използвал за рутиране по пътя или за пешеходни пътеки - тогава за какво са ми?

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                          Наистина би било добре да се раздели картата и да се продава в различни пътеки. Лично никога не бих я използвал за рутиране по пътя или за пешеходни пътеки - тогава за какво са ми?
                          Картата когато се продаваше само като "офроуд карта" цената и беше 240лв! и 1 година безплатни абонаменти. Сега я получавате за 60лв с 2 години безплатни абонаменти, когато е предварително качена в уреда. Това е 8 пъти по евтина цена благодарение на това че стана и пътна карта

Да не говорим, че развитието и много по-професионално и бързо в сравнение с преди

Малко майтап: Ти като караш джип в гората не те интересува и къде има пейки, така че може да ги махнем и тях за -20ст. от цената

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                            Картата когато се продаваше само като "офроуд карта" цената и беше 240лв! и 1 година безплатни абонаменти. Сега я получавате за 60лв с 2 години безплатни абонаменти, когато е предварително качена в уреда. Това е 8 пъти по евтина цена благодарение на това че стана и пътна карта

Да не говорим, че развитието и много по-професионално и бързо в сравнение с преди

Малко майтап: Ти като караш джип в гората не те интересува и къде има пейки, така че може да ги махнем и тях за -20ст. от цената
                            Не се коркай. Плюещи винаги ще има. Картата е супер. Продължавайте така. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                              ... а трябва да плащам за нещо за което вече съм платил и няма да използвам ...
                              Ей, май наистина българинът много се пази да не изстине и да не се мине!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение

Ей този ключ , дето го държа в аватара, ти го подарявам за демонтаж на пейките.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X