Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нова версия

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: нова версия

Защо се нахвърляте така на човека, всеки има право да се интересува.А и ъпдейта трябваше да е пуснат в края на миналия месец, но сигурнно има някакви проблеми и екипът правещ картата съобщи, че ще излезе в края на този.А ето, че и той дойде.Остава да чакаме.
    ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ, ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ !

( John R. Lott, Jr.)

Коментар

Проблема е че обещахме много неща за новата версия и не преценихме в същност колко време ни трябва за да ги направим, затова и се забавяме с пускането и. Бачкаме с пълна пара

Щом изкараме бета ще разберете а малко след това ще излезе и финалната версия!

Коментар

Ето какво ще кажа:
        Ако ми бяхте служители до сега да съм ви уволнил! Щом сте казали нещо - направете го! Ако не знаете как ще се справите - не обещавайте! Казали сте края на септември - пуснете версията и не говорете, че има програмистки проблеми - проблемите са човешки! Вече повече от година непрекъснато говорите за проблеми - ами просто си поставете по- малка цел, решете я , и пуснете правилната версия!
        Аз , както и много други участници във форума изпращаме данни. Те са малки, но верни и ценни! Ценни са за нас, местните и за Вас - гостите. Тези данни , обаче, не ги виждам въведени!
        Омръзна ми GPS- а да ме кара през пешеходни зони на непознат град или да ме кара да заобикалям място , което след това разбирам, че е било разрешено и проходимо!
        Какво толкова развивате? Направете нещо малко , например само град ............., но това да е абсолютно вярно!
        Решете например, че сега ще развивате само северозапада на България и поискайте от нас, Вашите колеги по форум, данни. Направете го и нека да отнеме три месеца, но да изглежда както изглежда например картата на Чехия или Словакия!
        Аз съм от Бургас. И сега непрекъснато по главни пътища в града каката ми врещи "Преизчислявам...." . Защо? Явно е Груба Грешка в Картата! Аз познавам моя град , а всички други Вие?

Коментар

Отбелязвам една много интересна статистика

Колеги във форума с относително малка активност - малък брой мнения - са настроени критично към скоростта на опресняване на ОФРМ

и обратното - колеги със стаж тука са склонни да приемат нещата тихо, кротко и философски...

дали е интересен този факт?
          и кому би бил интересен?
          и какво би значело това?

аз имам лично мнение, което ще се въздържа да анонсирам

я да видим кой какво ще каже

ха сега!

Коментар

Дали да не преместим разговора за народопсихологията на съфорумците в друга тема, а?
            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

факторите според мен са много, но ето някой за които се сещам веднага.

1. Уважение.
              2. Възпитание.
              3. Хората които са отдавна във форума имат определени положителни качества и като цяло са много готини.
              4. Нетърпимост и нетолерантност(по характер) = рано или късно на BAN

А най смешното е че повечето имат проблеми защото не са прочели инструкцията, ползват различна карта или кой знае какво. Проблемите най често са във "вашият телевизор"

Поста който изтрих има проблеми, които нямат да се оправят в новата версия, но господина няма и да разбере как точно да си ги оправи, защото всички ни уволни - Наздраве!

Коментар

Мисля, че има един прост начин да се тушира напрежението у най-нетърпеливите, поне отчасти.
                Това е да се дава предварително в много сбита форма върху кои региони ще се работи за следващата версия.
                Така, от една страна ползващите точно тези региони ще сдържат повече нетърпеливостта си, а тези които не ги ползват изобщо няма да имат нужда да я изявяват.
                Дано не греша или не предлагам нещо в ущърб на фирмената политика на проектантите на картата.
                Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Е аз питах просто от любопитство, то каква полемика се е почнала. В крайна сметка, неха разработчиците да си направят картата както съумеят за най-добре. Но според мен правите грешка, като не пускате бета версии - бета 1, бета 2 и после финална версия. Според бета версийте, ще ви помогнат, защото ще можете да получите обратна връзка от клиентите, а те ще ви спомогнат за по-доброто развитие на картата, какви са техните мнение, преценки и к.н. И кротко на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel80 Преглед на мнение
                    Е аз питах просто от любопитство, то каква полемика се е почнала. В крайна сметка, неха разработчиците да си направят картата както съумеят за най-добре. Но според мен правите грешка, като не пускате бета версии - бета 1, бета 2 и после финална версия. Според бета версийте, ще ви помогнат, защото ще можете да получите обратна връзка от клиентите, а те ще ви спомогнат за по-доброто развитие на картата, какви са техните мнение, преценки и к.н. И кротко на всички.
                    По-скоро мисля, че всяка нова версия напрактика си е бета версия. С всяка следваща версия картата става все по-добра и по-добра. Идеята , с която се е зародила тази карта по-скоро е взаймопомощ между участниците и любителите на хобито офроуд. С времето сме свидетели на много по-ускореното развитие на картата в положителна посока. А с тези темпове на развите картата се получава много ценна и има реално приложение като навигатор, когато се залутаме в непознат за нас далечен край на България
                    До момента разработчиците се справят с тежката задача блестящо и мисля, че няма за какво да ги упрекваме.
                    Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от ponkata Преглед на мнение
                      Ето какво ще кажа:
                      Ако ми бяхте служители до сега да съм ви уволнил! Щом сте казали нещо - направете го! Ако не знаете как ще се справите - не обещавайте! Казали сте края на септември - пуснете версията и не говорете, че има програмистки проблеми - проблемите са човешки! Вече повече от година непрекъснато говорите за проблеми - ами просто си поставете по- малка цел, решете я , и пуснете правилната версия!
                      Аз , както и много други участници във форума изпращаме данни. Те са малки, но верни и ценни! Ценни са за нас, местните и за Вас - гостите. Тези данни , обаче, не ги виждам въведени!
                      Омръзна ми GPS- а да ме кара през пешеходни зони на непознат град или да ме кара да заобикалям място , което след това разбирам, че е било разрешено и проходимо!
                      Какво толкова развивате? Направете нещо малко , например само град ............., но това да е абсолютно вярно!
                      Решете например, че сега ще развивате само северозапада на България и поискайте от нас, Вашите колеги по форум, данни. Направете го и нека да отнеме три месеца, но да изглежда както изглежда например картата на Чехия или Словакия!
                      Аз съм от Бургас. И сега непрекъснато по главни пътища в града каката ми врещи "Преизчислявам...." . Защо? Явно е Груба Грешка в Картата! Аз познавам моя град , а всички други Вие?
                      Аман от такива, които си назначават и уволняват служителите, както си сменят носните кърпички / ако въобще ползват такива /.

Коментар

Прав е Ponkata,
                        Не може в големите градове да е пълно с грешки! Направете поне всички 28 Областни градове да са ОК.! Работата ми е свързана с много пътуваме основно в Южна България,ами да Ви кажа Пловдив и Стара Загора са пълни с грешки, принудих се да не ползвам Гармина си ,защото вместо да ми помага той ме бърка още повече.Иначе извънградските пътища горе-долу са добре.
                        Поздрави
                        Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Коментар

Какъв е смисъла да се ядосваме, това няма да забърза появата на новата версия ???
                          Хубавите неща стават бавно !!!

Коментар

Ponka, и аз съм нов във форума, но имам предложение към всички критици и конкретно към тебе:
                            1. Принцип при критикуването е да бъдеш градивен, а не да се превръщаш в кавгаджия.
                            2. Няколко пъти Събин казва, че картата цели да ви ориентира максимално, а не да ви докара на 2см от целта.
                            3. По-полезен ще бъдеш ако се включиш в създаването на новата версия.

Да - вярно е, че картата на доста места е грубо ама наистина грубо сгрешена. Като пример мога да посоча - село Кметовци (близо до Габрово). Когато стигнете до ханчето и погледнете GPS-a, ще установите, че според него се намирате в село Бойла. Но това не е нищо. AdriaRoute например не може да ви прекара през Скопие. На идване откъм Тетово изведнъж се появяват два маршрута - единия по околовръсното към Прищина, а другия през центъра на Скопие!!! Тъй че нашата карта си е хубава и е доста полезно нещо независимо, че има сгрешени места.
                            Последно редактирано от bondoff; 31-10-08, 10:50.

Коментар

Картата наистина има много грешки, някой дори абсурдни. Всеки нововъведен град има грешки, които после се изчистват. Перфектни данни няма от къде да се купят. Вече работим десет човека по тази карта, и постоянно се увеличаваме с цел да оправим всичко максимално бързо. Имаме хиляди клиенти - няма как да няма недоволни. Ако някой чувства че продукта не си заслужава парите, няма проблем връщаме ги веднага, ама да ми ревете като девица за *** - не върви нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                                Картата наистина има много грешки, някой дори абсурдни. Всеки нововъведен град има грешки, които после се изчистват. Перфектни данни няма от къде да се купят. Вече работим десет човека по тази карта, и постоянно се увеличаваме с цел да оправим всичко максимално бързо. Имаме хиляди клиенти - няма как да няма недоволни. Ако някой чувства че продукта не си заслужава парите, няма проблем връщаме ги веднага, ама да ми ревете като девица за *** - не върви нещо
                                Хората не се ядосват затова, вместо да ги обиждаш клиентите, че реват като вдовица, можехте просто да пуснете някоя версия в бета вариант, така както правят другите фирми в Европа. Хубаво, че работите много хора, и че се развивате добре. Но да ми каже, че рева някой не съм съгласен. По-добре по-чести ъпдейте и бъгави отколкото късни и отново бъгави. В крайна сметка, запомнете едно: " Успехът на вашият продукт се крепи на вашите клиенти".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X