Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2025.10/2026.20

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2017.10/2017.20

Благодаря за съветите по първия въпрос. Сега ще пробвам да премахна каквото препоръча.
    По втория въпрос, не ми е ясно за какво служи скийншота. Пътувам някъде и решавам да направя снимка на мястото където съм в дадения момент на пътя и за какво?

Коментар

Първоначално публикуван от skapula Преглед на мнение
      Благодаря за съветите по първия въпрос. Сега ще пробвам да премахна каквото препоръча.
      По втория въпрос, не ми е ясно за какво служи скийншота. Пътувам някъде и решавам да направя снимка на мястото където съм в дадения момент на пътя и за какво?
      Screenshot в случая е снимка на екрана на устройството, т.е. снимка на това, което показва екрана в момента.
      Ако инфото на екрана е важно - използваш тази функция. Аз лично рядко я ползвам, освен когато трябва да обясня какво показва уреда, ако се извърши определена команда.
      Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от wscientist Преглед на мнение
        Благодаря ти, ISG! Свикнал съм да си пазя всички файлове от предната версия. Качих си обратно изтрития DEM файл.
        Колеги и на мен ми изтри и не ми качи DEM файла. От къде мога да си го дръпна и къде да го инсталирам отново? И аз съм с гармин 3590.Благодаря предварително!!!
        Последно редактирано от vlahkab; 11-09-16, 16:10.

Коментар

От тук. Инсталираш в папка .System така както е. Няма нужда да се прави нищо допълнително.

Коментар

Благодаря много колега за бързата реакция! А защо така трие този файл и не го инсталира отново?

Коментар

Гармински гаф в Експреса... Навремето триеше jcv файловете на другите карти....

Коментар

Ехпреса е кутия пълна с тайни, чети и реви
                Thank you for contacting Garmin Europe.The issue you are referring to is something that we are aware of and are working hard towards a resolution, however, we do not have a timeframe for this to be completed as yet.
                When the issue has been corrected, the fix will be released in a software update. This will be announced on your Garmin Connect account or on Garmin Express. If, at that point you require further assistance please contact us via our Contact Centre whereby we will be happy to talk you through it.I’m sorry for the inconvenience.
                Последно редактирано от ISG; 11-09-16, 20:25.

Коментар

Такаааа...след много мъки и аз успях да ъпдейтвам до последната версия и....вече посмъртно не мога да го накарам да мине за Виена през Сърбия.При настройки "най-бързо" ми дава 2 маршрута през Румъния.При опит да сложа междинна точка София,та да ме прекара през нея или ме води в София,като крайна точка или си ме води във Виена през Румъния.А преди ъпдейта си ми даваше маршрута най-бързо през Сърбия.Шибана работа са тези софтуери и ъпдейти и затова много ги мразя.Знаех си,че не трябва да правя ъпдейт!!!Като задам Белград обаче сработи.Наистина за времето през,което се разправях с това днес,щях да сваля скоростната кутия на Дифендъра с по-малко ядове!
                  Последно редактирано от Младен Стоянов; 11-09-16, 22:25.
                  2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Мапсоурса по маршрута София Виена си ме прекарва по царския път.

Коментар

Здравейте,
                      Имам малко старичка навигация Garmin Nuvi 40 която ползвам изключително рядко. Скоро ми предстои пътуване извън страната и се опитвам да сложа Garmin City Navigator Europe NT/NTU 2017.20 ... форматирах SD картата по NTFS за да побера файла но се оказа че заради големината му - устройството не иска да го прочете. Преди бях с 2016.10 но не се ъпдейтна през garmin express. До колкото четох из форума би трябвало да има начин да "изрежа" някоя карта, но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Може ли съвет или направо линк към тема която ще ми помогне да "смаля" големия файл gmapsupp.img под 3,98Gb за да работи на Nuvi40.

Коментар

Garmin software = FAT32. Софтуера категорично не чете NTFS. Трябва ви обаче микро SD карта от 8 GB.
                        Но имате и друг проблем. Нарича се Map Signature Verification (MSV).
                        Но понеже вашият уред е старичък, съответно за него този проблем го няма в степента в която го има при уредите от 2014 нагоре. Четете този пост, теглите ънлокера от пасажа edit 19/09/2014, отключвате си картата с него и мисля, че спокойно можете да се отправите към вашата цел в Европа. Ако нещо не е ясно - питайте.

Коментар

Картата е MicroSD 8Gb Class10 ... форматирах я под FAT32 ... до колкото прочетох от друга тема моя апарат няма MSV ...
                          До сега съм действал по следния начин - свалям готова отключена карта, създавам папка с име Garmin на SD картата и копирам файла gmapsupp.img там ... става със всички карти които съм поставял до сега освен тази ... в НАСТРОЙКИ => КАРТА => ДАННИ въобще не виждам файла като избор
                          Дори съм слагал и по няколко карти като съм променял имената на файловете на gmapsupp1, gmapsupp2 и т.н.
                          Преди време четох някъде че самото устройство не чете файлове по големи от 4Гб ... версия 2017.20 съм я свалил от руски торент и е с големина 4282Mb ... ъпдейтнал съм софтуера на нювето през garmin express до последната версия 4.00

Коментар

Твоят гармин ЧЕТЕ файлове по-големи от 4гб, така че не там ти е проблема. Това с големината на картата засяга само модели 650-660 и 350-360 , димек 3хх и 6хх серия. Какво ти изписва като го включиш, не мога да отключа картите или нищо. Пробвай друга карта да запишеш , дали ще я види нея, да не се прецакал карт слота. Пробвай с папка Map и вътре картата, без значение името.

Коментар

Проблема мисля че беше в торента ... намерих същата версия от друг (пак руски) торент ... форматирах SD картата ... копирах отключената карта в носъздадената папка Garmin на SD картата и нещата се оправиха. Съжалявам за неадекватните мнения които съм оставил по горе и явно проблема е бил в торента.
                              Сега се опитвам да сложа и .JCV файла но нещо не ми се получи ... точно в коя директория да го поставя? Трябва ли на SD картата да създам директория #:\Garmin\JCV и там да поставя файла или трябва да е в някоя папка в самото устройство? Необходимо ли е да изтрия сегашния файл който имам #:\.System\JCV ofrm.jcv за да не се стане конфликт между двата ...
                              Ползвам две карти:
                              Garmin City Navigator Europe NT/NTU 2017.20 => на SD картата
                              OFRM Geotrade 2016 Q2 => в устройството
                              обикновено когато съм в БГ активирам само българската. В редките случаи когато излизам извън страната - деактивирам тази за България и активирам европейската.
                              В торента който свалих има папка Nuvi 4x-5x-6x-Android-Split screen_JCV , в нея има само един файл с име D3589200A.jcv ... предполагам него трябва да копирам но къде?
                              ПП: Това с JCV файла не е от голямо значение. Важното е че картата на европа тръгна

Коментар

Поставих файла в SD картата \Garmin\JCV ... направих един тест със симулатора и се получи. Предишния ми опит беше на многолентово кръстовище в Пловдив и за това не се появи нищо на екрана. Днес пробвах пак със симулатора на изхода на аутобан в Мюнхен и всичко беше ОК ...
                                Благодаря за съветите

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X