Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2025.10/2026.20

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Здравейте,имам 3 gps регистрирани с доживотен абонамент с карта и на Европа.При ъпдейтите се прави обновяване само на Българската карта,така ли е?А тази за Европа обновява ли се?Питам т.к. ми предстои пътуване и искам да знам дали устройствата с валиден абонамент ще работят там.Жена ми последния път ходи със стария апарат,който и харесва повече,но който е с отдавна изтекъл абонамент и не можа да го задейства в Австрия.
    2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Ако картата, за която питаш е City Navigator - ъпдейта е за цялата карта, тоест не се обновява само българската и част.
      По-добре уточни каква карта имаш инсталирана в уредите.
      Враг усраине

Коментар

• От: Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2017.10/2017.20

Благодаря ти, ISG! Свикнал съм да си пазя всички файлове от предната версия. Качих си обратно изтрития DEM файл.

Коментар

Garmin Express би трябвало да ти каже какви ъпдейти имаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
            Ако картата, за която питаш е City Navigator - ъпдейта е за цялата карта, тоест не се обновява само българската и част.
            По-добре уточни каква карта имаш инсталирана в уредите.
            Купил съм уредите със CN Europe NTU 2015.30 Forsquare и CN Europe NTU 2015.30 ALL.Дали сега ако направя ъпдейт,ще се обновят и те или по-добре да не рискувам и да си пътувам с тези версии?
            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Няма проблем да се ъпдейтнат. Няма регистрирани и докладвани бъгове на CNE NTU 2017.20 и CNE NT 2017.10.
              Ще преместя след ден два постовете в темата за Сити Навигатор, защото нямат нищо общо с ОФРМ картата.
              Nothing comes from nothing...

Коментар

Ок.Благодря.Съжалявам за неточното място на постовете-това е една от областите където нямам никакви познания

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                  Купил съм уредите със CN Europe NTU 2015.30 Forsquare и CN Europe NTU 2015.30 ALL.Дали сега ако направя ъпдейт,ще се обновят и те или по-добре да не рискувам и да си пътувам с тези версии?
                  Нищо не рискуваш - ъпдейтвай с Гармин Експрес смело.
                  Остави настройките по подразбиране.
                  Това ще обнови целият CN до последната налична версия след като имаш лайф тайм абонамент.
                  И както вече казах ще обнови всичко а не отделни райони.

Принципно... Има възможност да "обновиш" само отделни страни и изобщо да инсталираш само карти на страните, които са ти необходими.
                  Това се прави с инсталиране на PC варианта на актуалният CN.
                  От разширените настройки на Гармин Експрес-а се указва да инсталира и/или този вариант.
                  След това през инсталираният софуер качваш в уреда районите, които ти трябват.

Но след като сам казваш, че материята не ти е много позната не се занимавай с това.
                  Обновявай всичко само в уреда, както е по подразбиране.
                  Враг усраине

Коментар

Това беше много ценна информация за мен.Ако првилно съм разбрал,ъпдейта на само българските карти става през карта.бг,а на европейските през гармин експрес.Ще пробвам-досега си мислех,че като обновявам в карта.бг се обновява всичко.Благодаря за съветите!

Коментар

Виж сега.
                      CN и ОФРМ са два напълно отделни продукта.
                      CN покрива Европа, вкл. България.
                      ОФРМ покрива само България.

Методите са обновяване на двата продукта са различни.
                      ОФРМ не се се ъпдейтва през Гармин Експрес.
                      Има информация как се прави на Карта.бг.

Доколкото разбирам ти нямаш ОФРМ на уредите си, така, че начина ти за обновяване е вече описаният - през гарминският софтуер.
                      Ако имаш и двата продукта, CN и ОФРМ се обновяват отделно и независимо една от друга.
                      Дори и да си закупиш ОФРМ като 2 карта, докато си на територията на страната трябва да ползваш или едната или другата карта.
                      Никога не е била добра идея са имаш активни 2 карти за един и същи район.
                      Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                        Виж сега.
                        CN и ОФРМ са два напълно отделни продукта.
                        CN покрива Европа, вкл. България.
                        ОФРМ покрива само България.

Методите са обновяване на двата продукта са различни.
                        ОФРМ не се се ъпдейтва през Гармин Експрес.
                        Има информация как се прави на Карта.бг.

Доколкото разбирам ти нямаш ОФРМ на уредите си, така, че начина ти за обновяване е вече описаният - през гарминският софтуер.
                        Ако имаш и двата продукта, CN и ОФРМ се обновяват отделно и независимо една от друга.
                        Имам и двата продукта -всичко закупено от карта.бг и съм ги регистрирал само там.Дано успея да обновя с Гармин Експрес,че там не съм регистрирал уредите.Само като си помисля,че трябва да го правя и почвам да се потя.По ми е лесно да сваля скоростна кутия на Ленд Ровър Дифендър....

Коментар

Здравейте, нов съм във форума и се извинявам, ако пиша където не трябва. Имам следните два въпроса:
                          Преди няколко дни се сдобих чрез ибей с навигатор garmin 2495LMT. Качих през Garmin express последния ъпдейт / карти-за цяла Европа без Румъния но с Турция/. Капацитета е близо 8гб на вътрешната памет. Имам свободно пространство 172мб. Много бавно зарежда менюто. Може ли да ми пишете, как да освободя пространство без да пречи на работата на навигатора. Мога ли да махна карти на държави, които не смятам, че ще посетя някога-това нямали да навреди на работата? четох при по-горни посотве, че се махат стари системни файлове, но не виждам такива директории и файлове-освен да са скрити.
                          Втория ми въпрос- имам опция да правя скрийншот. Четох упътването, но не видях, къде пише за това. За какво ми е да правя снимка на дадено местоположение?

Коментар

Е това вече е друго.
                            В началото не беше казал, че имаш и ОФРМ карта на уреда.
                            Тоест да разбираме, че имаш валиден абонамент и за двата продукта, така ли?
                            Ако не си сигурен проверката се прави както следва:

- CN: През Гармин Екпрес.
                            - ОФРМ: През акаунта ти в сайта karta.bg

При валиден абонамент:

CN си обновяваш с Garmin Express.
                            Сваляш си го от сайта на Гармин.
                            Това за пътуването ти извън БГ е достатъчно.
                            Ще ти се обнови и българката и част.

Ако искаш да си обновиш и OFRM - следваш инструкциите на сайта karta.bg.

Вместо толкова писане по-лесно би станало ако седна и го направя за час примерно.
                            Разград обаче ми е доста далеч
                            Враг усраине

Коментар

Разбрах всичко.Още веднъж много благодаря!От тук натам съм аз.

Коментар

Вариантите за освобождаване на място са 2:
                                1. изтриваш гласове от папка Voice, който не са ти необходими, оставяш само български примерно. Стари файлове няма да заемат много място.
                                2. слагаш карта памет 8гб и като ъпдейтваш през експреса му казваш да ти ползва и нея. Освен това може да избереш и кой държави и карти да ти качи от опции за карта, пак от експреса.Освен това е почти задължително след инсталиране да се прави долната операция
                                Clear the non-volatile memory:
                                Speedometer - задържаш с пръст по средата -> Developer Info -> Non-volatile -> Clear non-volatile.
                                Снимки ако искаш си прави, ако искаш недей, това си е твое право. Някой хора им е полезно при определени условия.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X