Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2025.10/2026.20

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Garmin City Navigator Europe NT/NTU - последна версия 2017.10/2017.10

Това би трябвало да свърши работа.
    Nothing comes from nothing...

Коментар

На 14 Април ...
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

ISG, Благодаря ти много, изтеглих, качих на Гармина и всичко работи както трябва. Имам само едно питане и то е от любопитство. Старата карта на Гърция беше 56мб. а тази сега е 433мб. и като дам промени държава, имам доста голям избор, да разбирам ли, че имам цяла Европа или не?

Коментар

Имаш Гърция + Италия и друго нямаш. Това, че може да има опции за много държави не значи че ги има.
          Цялата карта е 3 646 838 КБ.

Коментар

Нужда от мнение 2016.30 нту и 2017.10 нту ,втората зарежда много по бавно на мобиле хт с което работя. Качените карти са горе долу един и същ обем. И двете са отключени и си работят в марсоурс. Дали проблемът е в повечето информация за обекти ,която има последната или да търся причината другаде.

Коментар

Два въпроса:
              1. И двете ли работят заедно
              2. И двете ли са на устройството?
              Според мен не е от картата, а нещо друго не е наред. Кой е модела на устройството?

Коментар

Само по една на сесия. Проблемът се оказа градската област в новата версия. Сложих отметка да не я показва и си се зарежда нормално. Колкото и да не ми се иска, ще трябва да се купува ново устройство. Всяко нещо с времето си.

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
                  Това би трябвало да свърши работа.
                  Такааа, понеже мненията ми от днес вече ги няма, а колегата ISG ми беше отговорил, ще пробвам да повторя и да помоля отново за съдействие.
                  Значи, имам Нуви 1490, което си има карта Europe NT 2011... и която ползвах успешно доскоро. На устройството има и Карта БГ, легална, с право на обновяване. Europe картата е легална, без възможнст за обновяване и е записана на вътрешната памет. Наскоро реших да пробвам, дали мога да сложа по-актуална карта на СД карта. Взех си една 8 Гб, форматирах я и записах на нея Europe NT 2016.10. Един файл е с име gmapsupp.img и според указанията го сложих в папка Garmin. Картата се вижда на устройството и вероятно работи. Казвам вероятно, защото я пробвах само със симулация на маршрут, а не в реални условия.
                  Вчера свалих картата от вашия линк и пробвах да я пусна по същата елементарна схема, но този път картата не се вижда на устройството. Отново е един файл с име gmapprom.img и го поставих при другия в папката Garmin на СД картата. Какъв е проблема?

П.П.: Да питам и за изобразяването на кръстовища. Доколкото разбрах от важната тема, ако ползвам картата, която сложих на СД карта, на практика нямам изобразяване на кръстовища, защото имам само imgфиле, без jcv файлове за нея, т.е, ако искам тази екстра, трябва да си пусна старата карта?
                  Последно редактирано от Двигателист; 20-07-16, 20:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                    Такааа, понеже мненията ми от днес вече ги няма, а колегата ISG ми беше отговорил, ще пробвам да повторя и да помоля отново за съдействие.
                    Значи, имам Нуви 1490, което си има карта Europe NT 2011... и която ползвах успешно доскоро. На устройството има и Карта БГ, легална, с право на обновяване. Europe картата е легална, без възможнст за обновяване и е записана на вътрешната памет. Наскоро реших да пробвам, дали мога да сложа по-актуална карта на СД карта. Взех си една 8 Гб, форматирах я и записах на нея Europe NT 2016.10. Един файл е с име gmapsupp.img и според указанията го сложих в папка Garmin. Картата се вижда на устройството и вероятно работи. Казвам вероятно, защото я пробвах само със симулация на маршрут, а не в реални условия.
                    Вчера свалих картата от вашия линк и пробвах да я пусна по същата елементарна схема, но този път картата не се вижда на устройството. Отново е един файл с име gmapprom.img и го поставих при другия в папката Garmin на СД картата. Какъв е проблема?

П.П.: Да питам и за изобразяването на кръстовища. Доколкото разбрах от важната тема, ако ползвам картата, която сложих на СД карта, на практика нямам изобразяване на кръстовища, защото имам само imgфиле, без jcv файлове за нея, т.е, ако искам тази екстра, трябва да си пусна старата карта?
                    На картата памет в папката Garmin може да има само 1 файл и с име gmapsupp. Преименувай файла който си свалил. Jcv може да имаш и на новата карта, само намери файла за твоята версия и модел и го запиши пак на картата памет в същата папка, правиш друга папка JCV и го слагаш в нея. Успех

Коментар

Да, подозирах, че gmapsupp е за СД картата, а gmapprom е за системната папка в устройството. Според вас има ли значение, примерно карам в Италия, дали съм пълната карта на Европа, или само с карта на Италия? В смисъл това, че едната е доста по-голяма може ли да има проблем при работата (устройството да се задъхва ). Също така има ли разлика дали една карта работи на СД или на вътрешната памет?
                      Сега за JCV. Намирам два файла за 2017.10, но не намирам еднозначен отговор, кой е подходящ за нуви 1490. D3084180A.JCV и D2504210A.JCV. Първия е около 300 Мб, втория около 700 Мб. Малкия го дава за резолюция 480х272, колкото и моето нуви. На някои места го пишат като стандарт. Големия е High Resolution (без да се конкретизира колко е това хай) за 7X5, ZUMO, 1XXX, което би трябвало да значи, че става и за 1490. Така ли е?

Коментар

По принцип, на вътрешната памет на уреда , си мисля , че работи малко по-бързо, защото комуникацията няма забавяне през четец за карти и съответният чип за него. Ако е активна само една карта на уреда и е за конкретна държава, също ще е по-пъргав при преизчисляване. Тук говоря за разлика от 1-2 секунди, едва ли се забелязва при изчисляването на маршрута, но при шофиране има видимо значение, доста бави първоначалното изчертаване на самата карта и уличите. Все пак уреда не е първа младост. Версията на картата трябва да ти е NT, файла за JCV D2504210A. Ако ще е само с Италия ти трябва и жсв само за Италия. с общият за Европа мисля, че няма да ти го покаже. Относно картите и тук не си съвсем прав
                        Във вътрешната памет на уреда:
                        gmapprom
                        gmapprom1
                        gmapsupp
                        gmapoem (тази карта се вижда в менюто , но не може да се изключва)
                        gmapbmap- базова
                        gmaptz- за времевата разлика

На SD картата:
                        gmapsupp

Коментар

Доколкото си спомням 1490 и изобщо 1ххх сериите поддържат NT версия на картите и Full screen jcv, т.е. изгледа на кръстовището е на цял екран.

Ако не бъркам - D3084180A.jcv този файл търсиш (за 2017.10), демек по-малкия. Но нищо не пречи да опиташ и с двата - който тръгне.
                          На картата памет може да имаш 2 файла карти с имена gmapsupp.img и gmapsup1.img
                          Може да имаш и jcv файл, за да не се пълни устройството с данни - Х:\Garmin\JCV\
                          Проблем с размера на картата нямаш, стига да е на картата памет. Устройството се "задъхва" само когато вътрешната памет е пълна.
                          Ако има място на нея (примерно 70% от паметта е пълна), няма да се "задъха".

Коментар

Благодаря, за помоща, колеги! Картата е ок. Работи с малкия файл. Големия е за нуви с екран с по-висока разделителна способност и не съм го пробвал. Неприятното е, че на повечето места се намира само img файл, а jcv трябва да се търси отделно, но пък търсенето е сложно, защото не се знае името му.

Коментар

Изтеглих Garmin City Navigator Europe 2017.10 . Как мога от нея да си генерирам примерно карти на 1 или 2 държави и да ги запиша на диска в xxx.img файл. Мисля, че съм го срешал някъде, но сега не мога да го намеря.
                              Някой може ли да обясни? Благодаря.

Коментар

Хайде и аз да питам Знаещите! Имам едно старичко нюви 3590 LMT отдавна европейската карта не се събира във вътрешната му памет и аз я инсталирах на СД карта, НО сега като се опитвам да инсталирам новата версия тази опция е Изчезнала от Гармин Експрес-а - СД картата се вижда като отделно устройство и се започва ма регистрирай го.....
                                Та на въпроса как да си инсталирам официално новата карта?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X