Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топомапс vs OFFROAD картата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да, не е сложно да се дават примери.
    Тълкуването на предположения и догадки и обявяването им за факт(в този постинг пак) е именно некомпетентно.

И накрая да уточня че нещата трябва да се наричат с истинските термини, дори когато не звучат добре.

Със здраве

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
    Първоначално публикуван от k2
    Първоначално публикуван от Венцислав Петров
    Вече съм говорил с него по този въпрос. Проблемът е че подробностите в BGTOPOMAPS са за сметка на огромни неточности. Аз спрях да използвам ТОПОМАПС след като забелязах огромни разминавания между картата и действителността. Явно авторите на ТОПОМАПС механично компилират всичко което имат в картата докато при тази на Събин има постоянен вторичен контрол. Та на въпроса ми Събин обясни че предпочита да включи по-малко неща но те да са достоверни и проверени отколкото обратното...
    Мнението ти е рядко некомпетентно(в добрия случай), или дотолкова тенденциозно, че глупостите в него вземат застрашителни размери. Позволявам си да кажа това, зaщото съвсем явно не си в час, формулирайки догадките си като твърдения. Разбира се уважавам мнението ти макар то да е рядко и екзотичо на фона сухите факти:

Над 9200 сваляния на последните версии.

Наздраве
    Не разбирам какво точно е "рядко некомпетентно", имам възможност явно да сравня двете карти и ясно да видя поне по местата, където съм бил огромните разминавания в Topomaps. И освен аз това може да направи и всеки друг, не е сложно... А и въобще не разбирам що за отношение е вашето, никой не ви обвинява за нищо нито пък вие сте нещо отговорен. Безспорен факт е, че Topomaps е безразборна компилация от разни източници голяма част, от които неточни. Да не говорим за нейната четимост, точност на изо линии и т.н. Съветвам ви да си сравните работата с картата на Събин и тогава да коментирате - както се казва веднага ще схванете разликата

И накрая все пак да спомена, че тук в този портал повечето участници се стремят да водят сериозни диалози, в които да личи и уважение и ниво. Менторския тон и явното изпускане на нервите е нещо, което едва ли ще ви донесе особен авторитет...
    [url=http://www.topomaps.info/][img]http://www.topomaps.info/images/banners/topomapsinfo234x60.png[/img][/url]

Коментар

Благодаря за разселдването
      Разследване?!? Опитваш се да се самоласкаеш, мой човек. Никакво разследване няма. Просто тия дни обикалях насам-натам да си избирам карта за ГПС-а. И случайно попаднах на "магазин" с надут "продавач", който се държи грубо с потребителите. Е, аз пък си имам принцип от такива магазини да не пазарувам, без значение дали стоката е хубава или не. Просто смятам, че простотията не трябва да се поощрява по никакъв начин.

Честно казано горедя се с отговора и наистина предпочитам пилетата свикнали всичко да им се смеле и постави в човката да не ползват картите.
      Гордееш се? С какво по-точно?!? Че си се държал грубичко с човек, който ти задава въпроси, чиито отговори може би не са ти удобни по някаква причина? С надменното си и неприязнено отношение към всички потребители, които тепърва започват да използват ГПС и е нормално доста неща не са им ясни?
      Ти сигурно си се родил научен?

Едно уточнение, картите не са потребителски ориентирани, те са за лично ползване, а това че хиляди хора ги ползват говори само добре за тях.
      Нещо ми се губи разликата между "потребителски ориентиран" и "за лично ползване", ама нейсе, аз съм все пак нормален потребител. (мръсна дума, а )
      А ти, ако ще го удряш на пишкомерство, вземи сложи една цена, виж колко ще са готови да я платят, пък тогава се бий в гърдите.
      Щото иначе нали знаеш, че доста хора са склонни действат на принципа "шамар да е, аванта да е" ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

колко безплатни "сваляния" има на един продукт не е доказателство колко хора го ползват...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нещо ми се губи разликата между "потребителски ориентиран" и "за лично ползване"
          За лично ползване, тоест да я ползвам лично, тоест не е имала за цел да се ползва от друг, просто нещата се развиха в такава посока.

А ти, ако ще го удряш на пишкомерство, вземи сложи една цена, виж колко ще са готови да я платят, пък тогава се бий в гърдите.
          Цената е 0 (нула) лева, който може да си я позволи, да ползва картите на воля
          [url=http://www.topomaps.info/][img]http://www.topomaps.info/images/banners/topomapsinfo234x60.png[/img][/url]

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
            колко безплатни "сваляния" има на един продукт не е доказателство колко хора го ползват...
            Съгласен съм, нo да кажеm още по-ясно - на 95% от GPS приемниците в България(позволяващи зареждане на някоя от версиите) има заредена някаква версия на BG Topo Maps

Коментар

Първоначално публикуван от Mopcku
              повече няма да влизам тук. това вече е частен форум, целящ да спекулира и да влияе вурху участниците с темата гпс и да лансира техните продукти. трябва да се цени труда на всички, а и досега не бях такава глупсот че картата на топомапс е не точна, грешна, тромава и т.н.
              Уважаеми Морски,

Форумът сега и в миналото е бил и ще остане частен! А факта че и вие имате трибуна противоречи на основното ви твърдение!

Ако вие смятате, че Topomаps е идеалната карта моля останете си с тези убеждения, даже ви е предоставена трибуна за тяхното изразяване. Аз лично съм свикнал да говоря само след като съм видял, тествал и то всички възможности. И съм си избрал това което смятам за най-добро. И освен това се чувствам длъжен да споделя моите "частни" наблюдения и с други хора - може да им е от полза...

А дали ще влизате тук, пишете или не си е само ваше решение, което с нищо не ни ангажира, притеснява или пречи...

А ти, ако ще го удряш на пишкомерство, вземи сложи една цена, виж колко ще са готови да я платят, пък тогава се бий в гърдите. Smile
              Щото иначе нали знаеш, че доста хора са склонни действат на принципа "шамар да е, аванта да е" ...
              Това е добре казано, най-малкото и аз съм един от тези ~9000 свалили картата, проверил съм как е и затова и мога аргументирано да пиша! Единствения реален измерител е платена версия. И тогава ще се види кой би дал пари за този компилат!

И въобще подобна яростна защита на собствената си карта от страна на k2, не аргументирана и изцяло основана на епитети и прилагателни поне на мен не ми прави особено добро впечатление... нито за картата нито за автора... Отново ще повторя, че не разбирам от какво се засягате? Добрият професионалист, когато срещне критика би следвало да я използва за доброто на своя продукт, а не да започне яростно да защитава своето си само защото е негово. Но това пък вече опира до други неща...
              VPetrov.photography

Коментар

Съгласен съм, нo да кажеm още по-ясно - на 95% от GPS приемниците в България(позволяващи зареждане на някоя от версиите) има заредена някаква версия на BG Topo Maps
                Не че оспорвам твърдението, ама ми стана крайно любопитно като как стигна до него?
                Откъде намери статистика колко ГПС-а са продадени в България и колко от тях позволяват зареждане на карти???
                За това пък как разбра на колко от последните има заредена "някаква версия на BG Topo Maps" хич и не питам. Няма начин ТИ да не знаеш ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                  Не че оспорвам твърдението, ама ми стана крайно любопитно като как стигна до него?
                  Откъде намери статистика колко ГПС-а са продадени в България и колко от тях позволяват зареждане на карти???
                  За това пък как разбра на колко от последните има заредена "някаква версия на BG Topo Maps" хич и не питам. Няма начин ТИ да не знаеш ...
                  На базата на срещнатите хора използващи GPS, не съм твърдял, че проучването е представително

Коментар

И въобще подобна яростна защита на собствената си карта от страна на k2, не аргументирана и изцяло основана на епитети и прилагателни поне на мен не ми прави особено добро впечатление... нито за картата нито за автора... Отново ще повторя, че не разбирам от какво се засягате? Добрият професионалист, когато срещне критика би следвало да я използва за доброто на своя продукт, а не да започне яростно да защитава своето си само защото е негово. Но това пък вече опира до други неща...
                    Мерните ти единици не ме интерсуват Градивна критика от теб не съм прочел, но да се засягам? Наистина няма от какво. Нужно е просто да посоча кое в твърденията ти е смешно, за да не изпадат в заблуда и други. Това и на правих. Наистина предпочитам конкретно ти да даваш отрицателни мнения, това действа положително като цяло. Забавлявам се, четейки йезуитските ти постинги и непрекъснатия стремеж да се каже на бялото - черно.

Коментар

На базата на срещнатите хора използващи GPS ...
                      Мдааа, е няма начин "срещнатите хора, използващи ГПС" да не е = "95% от GPS приемниците в България(позволяващи зареждане на някоя от версиите)"

Някои зли езици могат да кажат, че това са приказки наизуст и изхвърляне, ама ти не им обръщай внимание де

П.П. Да знаеш, че си говориш с "цар на офроуда". Поне такова е мнението на 100% от хората, возещи се с мен (т.е. - жената и щерката) де
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Мерните ти единици не ме интерсуват Градивна критика от теб не съм прочел, но да се засягам? Наистина няма от какво. Нужно е просто да посоча кое в твърденията ти е смешно, за да не изпадат в заблуда и други. Това и на правих. Наистина предпочитам конкретно ти да даваш отрицателни мнения, това действа положително като цяло. Забавлявам се, четейки йезуитските ти постинги и непрекъснатия стремеж да се каже на бялото - черно.
                        Аргументирано твърдение покрепено с точни факти... също както и по-горните мнения
                        VPetrov.photography

Коментар

На базата на срещнатите хора използващи GPS ...
                          Мдааа, е няма начин "срещнатите хора, използващи ГПС" да не е = "95% от GPS приемниците в България(позволяващи зареждане на някоя от версиите)"

Някои зли езици могат да кажат, че това са приказки наизуст и изхвърляне, ама ти не им обръщай внимание де

П.П. Да знаеш, че си говориш с "цар на офроуда". Поне такова е мнението на 100% от хората, возещи се с мен (т.е. - жената и щерката) де
                          Царю, щом минаваш от някъде значи път има, па макар и от теб прокаран.
                          Предпочитам местата от където мога да мина само, ако джипа/мотора и т.н ми е окачен на колана(или сложен в раницата).

Коментар

Предпочитам местата от където мога да мина само, ако джипа/мотора и т.н ми е окачен на колана(или сложен в раницата).
                            Е и?!? Лошо няма. Въпрос на вкус. Предпочитанията ти не те правят с нещо по-малко или повече от други хора, които харесват други неща.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Е и?!? Лошо няма. Въпрос на вкус. Предпочитанията ти не те правят с нещо по-малко или повече от други хора, които харесват други неща.
                              Кой е твърдял друго?
                              Но за да обобща - включването ми в темата беше отговор на тенденциозно и непроверено твърдение на Венцислав, засягащо ме в частта "авторите на топомапс". И друг път са ме насочвали към подобни изказвания, които съм игнорирал поради липса на време и желание да отговарям. Днес имах такова.
                              Поздрав до следващия път, когато се наложи да отговарям, надявам се това да не е скоро, или изобщо да не се случи.

Коментар

"Тенденциозното" и "непроверено" твърдение е, че Топомапс е механична компилация от различни и то повечето неточни източници, че е нечетима и има огромни разминавания с действителността... И само да отбележа, че всеки лесно може да провери моите "тенденциозни" твърдения като просто изтегли картата (безплатно е) и провери това което е там доколко се връзва с действителността... За който му е любопитно мога да дам и примери с по пет трака, които механично са компилирани, а всъщност са един път и т.н., кръстовища, които не са такива и тем подобни хиляди подобни "тенденциозно" избрани от мен неща...

Уважаеми к2, вашата карта е отново повтарям проста механична компилация, от каквото ви е попаднало, която няма никаква проверка и в много отношения не отговаря на действителността. С това нито ви упреквам, нито отричам вашия труд, за който може да получите само благодарност имайки в предвид, че безплатно го предоставяте. Но ви моля да не уверявате никой в точността и перфектността на тази карта, защото предоверяването в нея може да донесе големи неприятности на някой. Като човек, който отдавна се занимава с офроуд и тъй като често ми се налага да разчитам на карти придавам особено значение на точността и горните факти.

За всички, които наистина искат да разчитат на картата в своя GPS и искат да са сигурни, че тя е проверена и детайлите в нея са истински препоръчвам картата на Събин, тя е на порядъци по-точна и детайлна (което не означава, че в нея също няма неточности). В никакъв случай не мога да препоръчам на някой да разчита на Топомас, когато това е важно и може да доведе до сериозни последици. Смятам това си твърдение за особено важно особено имайки опита си по въпроса. Тук сме се събрали все големи хора и всеки може сам да взема решения и поема отговорности но едно от важните неща е да се поделят информации с другите които са важни и могат да ги предпазят от проблеми...

Пожелавам на к2 да подобрява картата си и тя скоро да е готова да отговори на по-високи стандарти. В момента в който тази карта стане достатъчно точна и надеждна със сигурност ще съм от първите които съобщават този факт...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X