Между другото, мисля и да вкарам данни за пътеки и пътища от топогравски карти, като естествено ще бъдат с някакво обозначение и няма да участват в рутирането. Много от тези пътища все още състествуват и са добър отиентир, когато се опитваш да пробиеш маршрут от някъде. А отностно маркирането, тъй като при записването на траковете не винаги е записвано и с каква трудност са, ще въведа и знак "-", който ще определя липса на данни. т.е. траковете от Жоро ст.загора ще са с име (B-) от Алекс Марков (4-).
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
OffRoad карта на България
Свий
X
-
Събине, ето ти още два трака за колекцията:
Цигов чарк - Триград (пак не съм уточнявал кое за какво МПС е, но с малко повече въображение и брадви, може да се премине и през двете места, които са само за мотори!
Другият е на екстремният път от Сопот до хижа Добрила, дето се обърна джипа и се уби човек преди няколко дни
Там е възможно за всичко.
https://htftp.offroad-bulgaria.com/J...rk-Trigrad.mps
https://htftp.offroad-bulgaria.com/J...-x.Dobrila.mps
Коментар
-
Не съм сигурен за какво говориш, но ако имаш предвид описанието на пътищата, ако са с цели думи ще се задръсти екрана от надписи. Все пак мога да пробвам ако искате, не е голям проблем.Първоначално публикуван от AntoniyКато един от феновете на "картата" мечтая за нормална легенда,не че не я разбирам,но има и други освен нас които се пробват да я четат!
Дай предложение как искаш да изглеждат?
За повече информация относно използването на картата четете тук:
http://www.offroad-bulgaria.com/view...?p=34127#34127
Коментар
-
Първоначално публикуван от ивайлоА софтуера на гармин само с гармин-приемници ли работи ? Имам едни дискове с MAPSOURCE , дали ще мога да ги ползвам с TCM-a?малко поправка, съществува програма GPS Proxy която преобразува от NMEA към Гармин протокол и по този начин всяко ПДА със НЕ-гармински приемник може да работи с Garmin Que, ивайло, аз ползвам точно такъв (предполагам същият) ТСМ със GPS приемник и работи нормално с Garmin Que. за повече информация:Първоначално публикуван от sabinза съжаление не.
http://www.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=1759
надявам се не го пиша твърде късно
Коментар
-
*** Малко промених нещата - това е последно инфо
Този файл съдържа следната информация:
- какво е ново за версията
- инструкция за ползване
- инструкция за записване и описване на тракове *ВАЖНО*
>>>>> Ново за версия 3.00 <<<<<
* ЦВЕТНИ ЧЕРНИ ПЪТИЩА И ПЪТЕКИ според вида им!
* Широки, лесни за разпознаване пътища при малък мащаб на картата!
* Въведени са 64 населени места с възможност за търсене по пресичащи се улици!
* Възможност за избягване при рутиране на категоризирани като невъзможни за преминаване пътища и пътеки от АТВ-та и/или джипове.
За да настроите картата за правилна работа влезте в (system)Setup/Routing и задайте с какво превозно средство се движите. Изберете според таблицата по долу по какви пътища искате да бъдете прекарван и настройте съответно вашият приемник. С "Х" е отбелязано къде е разрешено преминаването, като превозните средства съм ги разделил на 3 групи. 1-вата е за 4х4, втората за АТВ-та и 3-тата за мотори и колелета.

ВАЖНО: Ако не сте си настроили "Route Preference" на "Shortar Distance" - GPS-а ще избягра пътеките, независимо настройките на горната таблица и независимо от това колко много ще заобиколите!
ВАЖНО: Когато сте с колата си по асфалта изберете "Avoid Unpaved Roads" за да не ви прекарва из горите и дори може да върнете обратно настройката "Route Preference" от "Shortar Distance" на "Faster Time"
* Възможност за избягване на асфалтови пътища при рутиране, до колкото е възможно - стига това да не увеличава маршрута прекалено много. Активира се като изберете "Avoid Toll Roads", тъй като всички асфалтови пътища са маркирани като "платени"
* Добавени са Природни и Национални паркове. Виждат се като зелен полигон. Могат да се изключат чрез настройка "Land Cover" на "OFF".
* Добавени са 3170 км пътища и пътеки благодарение на: Венци Петров, Алекс Марков, Жоро Хаджиев, Десислав Досев, Димитър Здравков, Йордан Драганчев, Komos, Savich, Venci(WR426), Веселин Стоянов и др.
статистика
----------
всички офроуд пътища: 12600 км.
категоризирани по МПС: 7140 км.
категоризирани по трудност: 1700 км.[/img]
Коментар
-
Сабине , ако е готова новата версия на картата ти бих желал да си я купя (ще ти пратя тракове , но не одговарят на изискванията ти - караме 90% без път в дерета и ниви).PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Пичове пращайте малко но от сърце
и винаги ще имате новата версия. Въпроса не е да се стискаме а да допринасяте с каквото можете. Все ще запишете някое пътче, пък дори и да е под 1км
или може дапомогнете с категоризиране. Имам много пътища дето съм ги минавал с мотор и незнам дали са черни или пътеки. Тази информация също е много важна! Да не говорим че много от пътеките дето се разхождат пешеходците стават и за мотори!
Коментар
-
Имам въпрос !
Тази карта можели да се качи на този gps ?
http://mobilebulgaria.com/gpss/view.php?id=60
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар