Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GPS НАВИГАТОР 750 НАМИРАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПАРЦЕЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: GPS НАВИГАТОР 750 НАМИРАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИ ПАРЦЕЛ

Първоначално публикуван от lipata Преглед на мнение
    да имам данните на парцелите свалям ги от база данни такаче това не е проблема искам и незнам как да стане да ги вкарам в гармена и как да тарся по номер на имот и да ме заведе със стрелка до самият парцел смисъл включвам gps въвеждав даденият номер на имот и ако самият парцел се намира в елен пелин самият gps garmin да ме заведе до него

Ама на теб наистина не ти се чете !!! Значи уредите, които ползват GPS системата не търсят номер на имот а точка с точно определени координати! За да открие даден обект уреда, то този обект трябва да е точно дефиниран със свойте координати и записан по този начин в уреда. Това значи, че за въпросните имоти трябва да имаш координати на точките на границите на имота, в координатна система, с която конкретният уред работи! Тогава тези точки можеш да си ги кръстиш № имот, кръчма, хотел или каквото там искаш, но за уреда това си е просто точка с точно дефинирани координати и той ще те води до тази точка и нищо друго!!! От което следва, че ти трябва да дефинираш координатите на имотите и да ги зададеш в уреда. Надявам се да съм бил ясен.
    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
      Ама на теб наистина не ти се чете !!! Значи уредите, които ползват GPS системата не търсят номер на имот а точка с точно определени координати! За да открие даден обект уреда, то този обект трябва да е точно дефиниран със свойте координати и записан по този начин в уреда. Това значи, че за въпросните имоти трябва да имаш координати на точките на границите на имота, в координатна система, с която конкретният уред работи! Тогава тези точки можеш да си ги кръстиш № имот, кръчма, хотел или каквото там искаш, но за уреда това си е просто точка с точно дефинирани координати и той ще те води до тази точка и нищо друго!!! От което следва, че ти трябва да дефинираш координатите на имотите и да ги зададеш в уреда. Надявам се да съм бил ясен.
      Абе човек налити казвам чи ги свалям от базза данни и естествено че ги имам кординатите на парцелите питам само дали ако ги задам кординатите на gps nuvi 750 да ли ще ме заведе до съответният парцел
      Последно редактирано от lipata; 14-04-08, 11:33.

Коментар

Ако нямаш карта с пътища до парцела в уреда ще те заведе по права линия.

Коментар

Абе човек налити казвам чи ги свалям от базза данни и естествено че ги имам кординатите на парцелите питам само дали ако ги задам кординатите на gps nuvi 750 да ли ще ме заведе до съответният парцел
          Ще те заведе до съответната точка с точни кооординати, ако има инсталирана карта там до където има път ще те води по пътя, където няма ща тегли една права черта до зададената точка!
          Също така много е важно в базата данни която имаш, координатие в коя координатна система са !!!
          TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
            Ще те заведе до съответната точка с точни кооординати, ако има инсталирана карта там до където има път ще те води по пътя, където няма ща тегли една права черта до зададената точка!
            Също така много е важно в базата данни която имаш, координатие в коя координатна система са !!!
            Така картите ги имам на самите ортофото снимки но доли самият gps nuvi 750 ще ги разпознае като такива
            Кординатната система е WGS 84

Коментар

Така картите ги имам на самите ортофото снимки но доли самият gps nuvi 750 ще ги разпознае като такива
              С извинение да не съм много сигурен, мисля че не! За да ги разпознае като img файл, трабва да е компилиран с Гармински компилатор (това си е нещо като стандарт), а поне доколкото съм чел има два компилатора оригиналният Гармински и мисля, че другият е полски (да ме поправят ако греша), струват и доста пари, което в твоя случай мисля няма да е оправдано. Но това не ти пречи да въведеш координатите на точките щом са ти в WGS`84 и да намериш това което ти трябва.
              TLC 90 1KZ-TE 2000г.

Коментар

Изпрати ми данни за едно землище да ти го направя като пример на GPS карта и да се приключи с тази трагедия.
                "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Първоначално публикуван от Tuono Преглед на мнение
                  Изпрати ми данни за едно землище да ти го направя като пример на GPS карта и да се приключи с тази трагедия.
                  Здрасти значи праштам ти всички данни като прикачен фаил със кординатите на парцелите както и самите ортофото снимки ама си дай имаил за да ти ги изпратя имайла ми е dimkab маймunka abv tоchка bg
                  Последно редактирано от sabin; 15-04-08, 18:21.

Коментар

Eй нищо нестава можели на някой да му прата базата данни за парцелите и да види да ли най накрая ще ми се реши проблема пишете ми за да пробваме

Коментар

Добре бе, щом имаш координатите във WGS 84, що не вземеш по една точка в средата на всеки парцел, кръсти я с номера на парцела, вкарай ги в MapSource и си ги зареди в Nuvi-то. После можеш да се навигираш до избрана от тези точки, естествено, ако имаш качена карта в Nuvi-то

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
                        Добре бе, щом имаш координатите във WGS 84, що не вземеш по една точка в средата на всеки парцел, кръсти я с номера на парцела, вкарай ги в MapSource и си ги зареди в Nuvi-то. После можеш да се навигираш до избрана от тези точки, естествено, ако имаш качена карта в Nuvi-то
                        А ще ми кажеш ли как става и как да ги вкарам в map sourse и как да ги заредя в nuvito

Коментар

А ще ми кажеш ли как става и как да ги вкарам в map sourse и как да ги заредя в nuvito
                          http://www.geotrade.bg/uploads/files/file_44.pdf

Там всичко си пише!Координати можеш да си задаваш директно в Нювито.
                          Прочети малко за да не се налага 10 човека да ти обясняват елементарни неща!
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Тово ми е ясно за кординатите а аз питам за самите ортофокарти да ли ще разчете gps ако иска някой да му прата базата данни от кординатите на самите парцели и снимките да види да ли ще стани на gps nuvi 750 да ми пише на maila

Коментар

Според мен Този прибор по Ортофотокарти няма да може да те води.
                              Поне ако са ни еднакви представите за ортофотокарти ( това са снимки снимани със самолет или спътник без значение и после разтегнати в някаква координатна система по точки от месността които ги има на снимката и им знаем координатите в тази коор с-ма)
                              Ако това представляват и твоите карти неможе да те води по тях.

Коментар

Към скиците на поземлените комисии има като приложение списък с точки и координати. Землемерните фирми разполагат със софтуеър, с който могат да преобразуват точките от тяхната координатна система в стандартни GPS координатни точки (дължина и ширина).
                                Може да нанесете само 1 точка- where to - coordinates (нанасяте данните) next - go. Save location. Като сложите всички гранични точки на картата ще ви се покаже едно поле със знаменца. Няма да свърже точките с една линия (поне не този модел GPS)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X