Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin Nuvi 660

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Garmin Nuvi 660

Здравейте колеги. Купих си новичък навигатор и искам да знам има ли някои от вас такъв ? Вчера го разучавах и имам въпроси по него ? От Геотрейд ми дадоха и допълнителна карта на SD 128 с BG map в нея на цена 130лв. Обаче когато я активирам да чете от нея и не ми рутира маршрути. Рутира само по картите въведени в софтуера му който е вер.9

Направи ми и друго впечатление.....ако изменя в движение зададения маршрут не ми прекалкулира нов ??? А в данните за 660 пише ясно че трябва да прави това...малко се притесних защото това е важна функция! Иначе е супер приборче...

исках и да попитам тази ваша карта по добра ли е от тази на Геотрейд и ако да би ли работила тя с това Нуви 660 в рутиране и калкулиране на маршрути?

Благодаря предварително и ще се радвам ако Събин ме поосветли по въпроса...за което ще почерпя !

искам да кажа на всички имащи модел 350 че безплатно в офиса на Геотреид качват говор на Български ...но само за този модел! за другите се чакал софтуер..

link : http://www.geotrade.bg/uploads/files/file_36.pdf
    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Re: Garmin Nuvi 660

Първоначално публикуван от 4x4
    Направи ми и друго впечатление.....ако изменя в движение зададения маршрут не ми прекалкулира нов ??? А в данните за 660 пише ясно че трябва да прави това...малко се притесних защото това е важна функция!
    ...
    Разгледай си настройките на рутирането. На моя (Map 60csx) има настройка "Off route recalculation" с опции Automatic, Prompted и Off.

Щом твоят може да ти рекалкулира, то ми прилича на изключена рекалкулация. Настройките може да се казват по-различно, но би трябвало да има възможност за тях.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нощес изтеглих по препоръка на Сабин в лаптопа си : nRoute от Garmin и когато го пуснах да се инсталва ме изненада....
      previous Sauth African city select installation not found !!! setup will terminate.

а тегленето си мина без проблем ..

относно настройките за рутирането..има само 3 и няма как да се объркам....зависело и от какво средство за движение съм избрал...кола мотор пешоходец камион такси итн...

избрал съм кола...

кво му става незнам ?

качих му руски говорен навигатор...работи с него...като звук...ще опитам днес звук БГ навигатор да го взема от модел 350 на едно приятелче и да го кача на 660 ...може и да не стане...но може и да стане...знам ли? Или няма да изговаря най вероятно всички неща за 660 а само познатите за 350 ...предполагам.

забравих да ви кажа ...цената за nuvi 660 ....1408 лв с ДДС

сега изтеглих : POI Loader вер. 2.3.2 от 21.08.2006 мога да го кача и в навито освен в лаптопа...но още се чудя какво точно върши и за БГ ще е полезен ли?

Коментар

относно настройките за рутирането..има само 3 и няма как да се объркам....
        ...
        кво му става незнам ?
        Мисля, че се изяснява какво му става. В ръководството ти (на стр. 13) пише следното:

Ако текущият маршрут, по който се движите, е единствената разумна опция, нуви може и да не изчисли нов маршрут.
        Т.е. твоят уред си има собствено мнение по въпроса дали и кога да преизчислява маршрута и, ако намери за ненужно, може и да не го напранви.

сега изтеглих : POI Loader вер. 2.3.2 от 21.08.2006 мога да го кача и в навито освен в лаптопа...но още се чудя какво точно върши и за БГ ще е полезен ли?
        С това програмче можеш да си заредиш в ГПС-а твои "Points of interest". Записваш си твои точки, които си отбелязвал, в gpx file и с POI Loader ги качваш в приемника.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Re: Garmin Nuvi 660

... От Геотрейд ми дадоха и допълнителна карта на SD 128 с BG map в нея на цена 130лв. Обаче когато я активирам да чете от нея и не ми рутира маршрути. Рутира само по картите въведени в софтуера му който е вер.9...
          До колкото разбирам (май Не много) вградената карта на Гармин е с по-висок приоритет и трябва да я изключиш за да започне рутирането по картата на Събин (която са ти дали от Геотреид), това става от менютата на картата в ГПС-а (нямам точно този модел)

Коментар

Точно така. Трябва да изключиш гарминската карта за да рутира по моята. Ако си направил маршрут преди това, натисни стоп и след това пак направи маршрут. Незнам за нювито, но зумото трябва доста да се отдалечиш за да преизчисли маршрута. Ако маршрута ти е създаден с пусната гарминска карта и после си я спрял нищо чудно че не го преизчислява.

Ивай в предвид че гармин нюви и зума са много нови уреди и нищо чудно да има и някой бъг. Поне за зумото, каквото имах - намерих 2.

Дебни в гарминският саит за ъпдейти.

nRoute не мисля че ще работи с nuvi 660, освен ако не може да ти направи ком порт през блутута, нещо което видях че зумото може да направи, но така и не остана време да го тествам.

Коментар

Знам от къде се изключва....видях отметката...значи с модел 350 правехме експеримента предния ден, преди да купя моя...и прерутира незабавно...щом мръднеш от пресечката и почва прекалкулейтинга....а моя непожела...нямам добър спомен дали съм задал рутиране по БГ картата или дали по оргиналната...искам да питам събин...сега БГ картата е в чипа...а мога да я метна вътре в паметта...да го правя ли ???

Хванах и аз един бъг.....на едно място в менюто пише да следвам инструкцийте на екрана..но такива няма...и от там се излиза с загасване на навигатора
              Touch Screen...трябва да прекалибрира Тъч скрийна за да работи правилно...пише си...натиснете и следвайте инструкцийте от екрана !!!...така де ама ги няма...и там излизане няма...само гасене !
              ....иначе го разцъках..телефона му излиза и работи...качих му нови нещица но общо взето има много малко за него....за да не кажа нищо !

Събине след като картата е твоя...радвам се за което...може ли да ме впишеш за ъпгрейд при теб ???

ако си идвал на Траяла на Ивайловград тая година сме се виждали...

относно точките на интереси...намерих един сайт в нета които дава фул инфо точно за тоя модел Nuvi 660....въпроса е как да позная мойте данни в навигатора ли са по нови или тия в сайта...в нувито гледах в "абаута" и там нищо не е описано за тия POI innteres point. Но се поразчетох по яко и сега съм в час като изключим това че незнам кое е новото и кое старото ??? данните в тоя сайт за някои неща са от 03.01.2007 съвсем топли и е фри...иска само регистация в самия саит.

ето линк : http://www.poihandler.com/doc/Garmin_POI_Manual.pdf

изтеглих и качих в лаптопа си POI loader и сега чакам само да намеря нещо горещо !

Каквото науча ще го пиша тук защото много от вас ще подновят навигаторите си и инфото ще им е добре дошло !

п.с дават му от 3 до 7 часа да работи на батерия която не се сменя (вътре монтирана е трайно) литиево йонна и след фул заряд работи цели 8 часа и тогава клекна...незнам как се процедира ако се наложи тая батерия някой ден да се сменя...адски гаден миг ще е!

Коментар

Преди да стигнеш до смяна на батерияра ГПС-а ще е остарял олкова много че ще се продава за 400лв

Аз имам един quest на 3 години и е с перфектна батерия. Гармините за изключително качествена техника! В абонамента си включен естествено.

Моята карта не може да я сложиш на приемника без да изтриеш оригиналната. Ако ти е ужасно важно да го направиш, може и стане по един лесен начин ама незнам дали няма да има странични ефекти. Има и нормален начин да се направи пакет с моята и гарминската карта на едно, но компилацията и качването на пакета ще отнемат 2 часа и само аз мога да го направя, което автоматично ти отрязва вариянта за получаване на нови версии по стандартният начин и цена.

Коментар

едно врабченце ми каза и как...копирам основната инфо от Навигатора на лаптопа в папка..копирам там и твоята и....после готовия пакет го връщам в навигатора.....

поне такива са инструкцийте....от GARMIN , може би да се наложи да махна тяхния мап за БГ..предполагам че е отделен фаил...

и после след всеки твой ъпгреид трябва да повтарям операцията...а твойте ъпдейти на колко време излизат ???

е ако има нещо за което незнам ....що да не си платя..човешко е !

имам едни 10 тина систем админа и усилено се занимаваме с нет и компютри ...но може това да е нещо спесифично...с такова за сега не съм се сблъсквал...

но с малък хелп от теб може и да се справя а няма да е лошо да му направим и един тест с теб на това nuvi ,мисля че ще си много полезен !

Коментар

внимание! Който използва долупосочените методи може да загуби оригиналната(Гарминската) карта на България и Европа! Ако си загубите и жълтото листче, което идва с пакета няма начин да ви се възстановят европейските карти и ще трябва да си закупите друг пакет за около 300лв!

Това което сте намислили не ми е ясно как ще стане, но тествайте - няма лошо - така се раждат новите методи

Слабо вероятно е да стане ако гарминската карта се казва gmapsupp.img, защото и моята така се казва.

Погледни в директория /garmin/ на устройството което отговаря на вътрешната памет.

На мен идеята ми за тест е да преименувам моя фаил или оригиналния на gmapprom.img. Това е име което гармин също ползват, но за вградените карти на други приемници. Това е единственият лесен начин да комбинираш 2-те карти на вътрешната памет. Може да има и един фаил bmapsupp.img който ти е базовата карта на света.

Коментар

едно врабченце ми каза и как...копирам основната инфо от Навигатора на лаптопа в папка..копирам там и твоята и....после готовия пакет го връщам в навигатора.....
                      Виж горният ми пост.

поне такива са инструкцийте....от GARMIN , може би да се наложи да махна тяхния мап за БГ..предполагам че е отделен фаил...
                      Не всичко е на един фаил

и после след всеки твой ъпгреид трябва да повтарям операцията...а твойте ъпдейти на колко време излизат ???
                      Всеки месец.

Коментар

Ако всичко е на един фаил в карта Гармин дори и да преименуваме твоята карта няма ли да се сбият данните вътре ??? Ше станат 2 пъти БГ (то не че има нещо в техното ама София стига...). Събине, а по твоята карта рутиране и препрутиране на маршрута става ли ??? Кога ти е удобно да се видиме....мисля че 2 глави заедно ще измислят повече от една...

кратки цитати с превод :

Can I load more than one CSV file of POI?s onto the unit?

Може ли да кача повече от един CSV файл на устройството?

More than one CSV file of POI's can be loaded onto the unit as long as all of the CSV files are loaded at the same time. If one CSV file is loaded to the unit and then another one is loaded using the POI loader software, the unit will overwrite the existing POI's with the ones being loaded by the software. An easy way to work with this is to put all CSV files onto the same folder on your computer so that they are all loaded together. This way it is possible to load more than one set of POI?s.

могат да бъдат качени на устройството при условие че са качени едновременно. ако един CSV файл е качен и после друг е качен чрез POI програмата устройството ще смени съществувашия файл с този който е качен след него с програмата. Лесен начин да се справите е всички файлове да са в 1 папка в компютъра така че да се качат едновеменно.
                        (...може би това се отнася само за POI данните който ще се качват, а може би е еквивалентно и за MAP..кой знае??? )

БИХ ИСКАЛ ДА НАПРАВИМ ТОЗИ ОПИТ ЗАЕДНО !!!

...да не забравяме че имаш доста по богат опит от мен в областа на навигацията.....за сега съм си лаик но упорит. Искам да му ползвам възможностите на тва приборче .... а не да ги имам и да ги гледам и да се дразня че са мъртви...

Разгледали оная карта с интересните POI неща за която дадох по горе линк? Ще чакам съвета ти по нея...

Мислил ли си по въпроса да предоставиш твойте данни (с/у подходящо заплащане от тяхна страна разбира се) на GARMIN с което тоя проблем работа с две карти би отпаднал ??? Ще се работи много по лесно само с вътрешната памет и няма да стават объркваций с което би облвкчил хиляди потребители на тая услуга....те имат доста сериозни намерения в тая област и биха стигнали до финансов договор с теб по въпроса!

Коментар

(...може би това се отнася само за POI данните който ще се качват, а може би е еквивалентно и за MAP..кой знае??? )
                          аз знам - само за POI е!

Мислил ли си по въпроса да предоставиш твойте данни (с/у подходящо заплащане от тяхна страна разбира се) на GARMIN с което тоя проблем работа с две карти би отпаднал ??? Ще се работи много по лесно само с вътрешната памет и няма да стават объркваций с което би облвкчил хиляди потребители на тая услуга....те имат доста сериозни намерения в тая област и биха стигнали до финансов договор с теб по въпроса!
                          Не виждам нищо сложно да ползваш една картичка за памет в ГПС-а ти още повече че си толкова навътре в компютърните неща

Когато има 2 рутиращи карти на една местност ГПС-а използва тази с по голям преоритет, в случая гарминската(което мисля че може и да се смени).

Коментар

Сабине разбрах те....знам за приоритетите на вътрешната памет ! Проблема е друг....че задавайки маршрути в паметта трябва да има някои вместо мен да помни къде съм ги задал....в вътрешната карта или във външната...и това създава неудобството ...ако случайно забравя да включа или изключа нужната карта и...........при команда "Go" следва...нищо....от там замисъл...в коя карта си бе та не тръгваш...от там меню....ровиш...променяш излизаш пак задаваш адрес...пак "Go" и едва тогава тръгваме....

е за тоя тип неудобство говорех ....

Коментар

Ясно, ама това е заради бъг във софтуера на Гармин, който ще оправят. Принципно независимо какво си направил и задал като маршрут, ако малко се отклониш от маршрута трябва да го преизчислява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X