Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл от нов автомобилен Garmin, днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Нави с камера ми изглежда подходящо за камион.
    За кола и аз съм много скептичен доколко е ОК.
    По-скоро няма да ми хрумне изобщо да тествам.

И отделно на гармин силната страна изобщо не са им камерите.
    Технологично са назад от китайците в почти всяко отношение.

Важното е обаче ти да си доволен
    Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Относно камерата, аз няма да правя късометражен филм , качеството е напълно достатъчно при не дай Боже инцидент на пътя!

Гармина го монтирах под огледалото с лек наклон към мен и обектива нагласен направо и централно, стана много добре, не пречи, кабела го скрих като фабрично зад кората на тавана, зад страничната греда и под таблото го включих в запалката, никъде не се вижда кабелите.

Много удобна да навигирам, особено с гласовите команди е още по-лесно, ето снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6398.jpeg Прегледи:0 Размер:566.1 КБ ID:7033443

Коментар

Това не е най-доброто място за "телевизор". При нощно шофиране, дори да работи в затъмнен режим, като погледнеш огледалото, на очите им трябват 1-2 секунди да се адаптират. Действа разсейващо и не е много приятно. Естествено, всеки с приоритетите си.
      Приятно и безаварийно ползване!
      П.П. Гледам, по- напред са ти обърнали внимание на този ефект.
      Последно редактирано от Тропчо; 01-04-26, 13:56. Причина: П.П.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Има опция да изключвам екрана и да слушам само гласа да ме навигира при нощно каране, никакви проблеми с това.

При инцидент на пътя, качеството наистина не е важно. Пробвано лично от мен последно в миналия петък. (Прозореца беше мръсен)
      Това, че си плеснал тоя телевизор по средата на джама не го разбирам. Не само, че според мен ще пречи, а и се вижда прекалено.
      Нещо като "Ела Вълчо, открадни ме!"
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Съединител - долен, ляв педал.
      Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Имам гараж и Фронтерата си стои там на снимката се вижда, в случаите когато паркирам навън, Гармина се сваля за секунда с един клик от стойката.

Емблематичен пример за това хората колко сме различни.
      За едни да немате зънец на вратата е нормално а за други да плеснат 8 цола таблет на джама е удобно...
      Не, че аз съм изключение, де
      Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Абсолютно вярно

Честито, Павка.. Чудих се и аз, ама не мога- дразни ме...Имам един дрЪтофелник гармин за в планината- действа си адекватно, и пак- някой друг го гледа..За по пътя, там където не знам- имам хиляда карти и линия -това ме кефи...Единствено нещо пускам в някой непознат град, но много рядко , за да ми покаже точен адрес, това е. Ти си по- спокоен и обичаш устройства, но...Гледай пътя, а не телевизора !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Неангажиращо мнение - за мен това е възможно най-неудачното място за монтаж на навигация. Скрива огромна част пт ставащото отпред.
        Такъв тип устройство трябва да е е монтирано в долната част на таблото или пред него. Ма тогава камерата няма да функционира.
        Като цяло - тая работата с пенкилерите (пет в едно) рядко е удачна. Разгеле, че тоя няма интегриран компресор за помпане на гуми...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Доскоро пречеха "чаршафите" за ехо-категория, които бяха значително по-малки.
          Разгеле отпадната понеже те пречеха даже да не се залепят никъде.
          За кой ли път искахме да стане добре а се получи както винаги с тех
          Враг усраине

Коментар

Вероятно е индивидуално, но на моменти намирам за непрактични дори дебелите предни колонки на купето на съвременните автомобили. Знам де - безопасност, едно, друго...
            Което ме подсеща - колко практични са били хората едно време, и как светът не е започнал да съществува едва при Мъско Тесларов, и откриването на "тъча"...

/грозно, но практично решемние на предните колонки/
            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:123450987.jpg Прегледи:0 Размер:118.5 КБ ID:7033570

И дума не може да става на мой автомобил да има четвърт фаянсова плочка пред мен, под огледалото.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Вероятно е индивидуално, но на моменти намирам за непрактични дори дебелите предни колонки на купето на съвременните автомобили. Знам де - безопасност, едно, друго...
              Което ме подсеща - колко практични са били хората едно време, и как светът не е започнал да съществува едва при Мъско Тесларов, и откриването на "тъча"...

И дума не може да става на мой автомобил да има четвърт фаянсова плочка пред мен, под огледалото.
              широките колонки са враг на видимостта - особено на пешеходни пътеки, по слабичките канещи се да пресичат все ме изненадват на 50см. от капака...

а страничните огледала на предния калник са в пъти по-удобни, с един поглед добиваш представа за случващото се, без да си местиш главата, ама нали знаеш що ги забраниха - криворазбрана загриженост за пешеходците

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                широките колонки са враг на видимостта - особено на пешеходни пътеки, по слабичките канещи се да пресичат все ме изненадват на 50см. от капака...
                Именно.

И коментаторите...

Коментар

Широките колонки са "roll-cage" за да не те смачка таванът при преобръщане, както и трябва да оцелеят с минимални деформации при краш-тест, за да запазят човека зад линията между тях.
                  Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена ©

Коментар

Монтажа според мен става еле ако наистина ти трябва за навигация. Е може да се наведа малко за да видя светофара ма това да е зора,малко над нивото на очите е много удобно за навигация,а да не говорим,че и тоя на задната седалка вижда и може да подсказва
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

• Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не само че ми е удобен като ми е почти на нивото на очите докато шофирам, с периферното си зрение виждам и навигацията при нужда без да откъсвам поглед от пътя, а ако навигацията например е ниско долу при пепелника, то тогава за да го видя ще трябва да откъсвам поглед от пътя което не е добре макар и за секунда, така че под огледалото за задно виждане си е много добре за мен.

• BENZBOSS
                      BENZBOSS коментира
                      Редактиране на коментар
                      Знам и от къде знам - до огледалото имам Гармин малка камера с екран, на нивото на таблото ми е телефона,а до скоростния лост долу обикновенно е Айпад Про или 12-13 инча екран.
                      Искам ли да виждам е около нивото на очите,почна ли да го търся долу,,,,,ебти навигацията,бягат ми завоите

• Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      Забравих да спомена за още една важна опция, предупрежденията за ограничения за скоростта, за камерите, места за засади, знаеш че често се случва в града да не усетиш разликата между 50 и 60 км/ч, а разбрах че при някои камери ти пращали честитка дори само с 5 км/ч над 50, така че навигацията много ми помага като ме предупреждава когато превиша без да усетя леко скоростта, предишната ми навигация ми е спестила куп пари и нула фишове от тези предупреждения.

Честитка за 5 км над 50те трябва да е Коледна с пожелание за весело прекарване. Каква е санкцията за превишение от 5 км/ч?
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Съединител - долен, ляв педал.
                    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Еделвайс
                      Еделвайс коментира
                      Редактиране на коментар
                      По принцип има толеранс до 10 км/ч, и в повечето случаи е така, но явно си зависи от съответната камера и ситуация, например за пътя до Бистрица от Икеа нагоре имало камера от която постоянно са ми се оплаквали мои колеги че са получавали честитки при под 10 км/ч толеранс....

Няма такъв филм за глоба за 5 км/ч превишаване. Започва се от 10. Имал съм научни спорове с колеги, които след дълго дъвкане на локуми как един негов приятел, на жена му шурея го глобили, та друго пеят като се ограмотят. Четете https://www.mvr.bg/opp/%D0%BF%D0%BE%...BE%D1%81%D1%82
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                    X