Според вас, има ли смисъл да си купя нов нисък клас (евтин) автомобилен навигатор Garmin, например Garmin Drive 53? Питам, защото при последните ми дълги пътувания из Гърция, старият ми верен Nuvi 1490 (над 16 годнини го имам), правеше доста проблеми. Замръзва, забива... Разбира се, може и аз да съм виновен, защото доколкото знам този модел не поддържа NTU карти, а само NT, но вече няма такива, а аз инсталирах именно NTU. Може да не е това причината, но знам ли... Факт е, че официално от Гармин вече излизат само NTU, които не били подходящи за старото Нуви 1490. Отделно, доста дразнещо – на нова карта са изобразени кръстовища, а хората вече направили кръгови, ок случва се, но една година по-късно качвам нова карта и кръговите още ги няма, което е леко несериозно, според мен. При Waze, или Google като че ли го няма този проблем.
Та според вас, има ли смисъл да го сменям, или да си карам с телефона с Waze, или Google?
Изобщо може ли по старото Nuvi 1490 нещо да се оптимизира, или просто хардуера вече сдава багажа? Или пък проблема е, че картите не са официални, а един вид пиратски? Донякъде и това малко не ми харесва, докато при едно обикновенно Garmin Drive 53 си има безплатно обновяване от Garmin.
Та според вас, има ли смисъл да го сменям, или да си карам с телефона с Waze, или Google?
Изобщо може ли по старото Nuvi 1490 нещо да се оптимизира, или просто хардуера вече сдава багажа? Или пък проблема е, че картите не са официални, а един вид пиратски? Донякъде и това малко не ми харесва, докато при едно обикновенно Garmin Drive 53 си има безплатно обновяване от Garmin.
Мисълта ми беше/е , че из западна чужбина, поради много издателства и т.н би могло да се намери всяка карта за свет голем, а не че на изток и юг е пълно с карти..Да речем карта за Грузия взех от Германия, тука йок..
Коментар