IGo на телефона. А хартиена карта - само за специални случаи ( имам предвид пълен отказ на GPS-а, или други неотложни ...)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Има ли смисъл от нов автомобилен Garmin, днес?
Свий
X
-
Ако не е някаква специализирана навигация няма смисъл от Garmin, защото Google maps и Waze ще те закарат почти на всякъде където има асфалтов път. Е, случва се да те въртят някой път, но като цяло е изключение. Достатъчно е да имаш крайна точка и пътя да не е през някакви ниви. За последните сигурно 10 години имам само един случай да търся нещо, което да не го намира навигацията, една къща в Гърция, която не се вижда от пътя покрай морето, няма никакви означения че там има нещо и според Google maps там са полета. Като имах координати обаче ме закара до мястото и като се огледах я видях, просто е само тя там и наоколо няма нищо. Интересното беше, че само Apple maps, която е на светлинни години от другите две знаеше че там има нещо, придружено със снимка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение...защото Google maps и Waze ще те закарат почти на всякъде където има асфалтов път...
Според Гугъл мапс (не че съм очаквал асфатов път, де) това си е част от пътната мрежа и си чертае на общо основание маршрути по него. Да не говорим, че имаше газене през 40 см. дълбока река, ама камерата се беше бъгнала и не е запазила тази част.
Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©
Коментар
-
ОФФ
Как може да се спре преизчисляването на маршрута на Гугъл мапс.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
-
Последните години предпочитам он-лайн карти. Особено при новите пътища в Гърция и в големите градове в Европа, където често променят знаците, посоките, мах скорост и т.н. В София пиша фирмата, а не адреса.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Благодаря, на всички за коментарите!
Аз бях 50/50...
Но мисля, да си карам с телефона занапред. Waze, Google, Apple maps... Ако мрежата е скъпа, с предварително сваляне на карти и офлайн навигиране.
Пък гармин-а си има дожовотно ОФРМ, така че, ако стане нужда нещо, може и той да вземе участие (у нас, в чужбина - по-трудно). Но му е време да се пенсионира.
Коментар
-
Имам навигация Garmin nuvi® 3597 LMT с доживотно обновяване на картите, купувал съм го през 2013г. даже имаше и ревю тук за този модел, вече е на 13 години и все още ми служи безотказно, като за мое учудване все още работи гъвкаво и бързо, постоянно го ъпдейтвам редовно, ще го ползвам докато спре да работи.
Ползвам го на Фронтерата а тя знаете няма вградена навигация, няма и екран за мултимедия изобщо, а в близко бъдеще няма да купувам навигация, не за друго а просто като наближи да купя 5 годишно МПС, а всички по-нови МПС-а си имат вградена навигация с големи екрани които се свързват със смартфона при нужда и се обезсмисля покупката на отделна навигация изобщо.
За всички останали случаи картите гугъл и на епъл на смартфона върши много хубава работа, особено ако търсиш конкретен хотел, магазин, заведение, конкретен музей и т.н. си е трепач отвсякъде.
Коментар
-
Аз горе попитах, но никой от по-запознатите не обърна внимание. Търся начин за навигиране без смяна на маршрута(преизчисляване) по време на движение. Т.е ако изпусна пряката, да не намира алтернативен маршрут. Да си показва избрания и това, че съм се отклонил.
Поне 5 пъти до сега съм карал офроуд с лека кола по тая причина. Единия път сбърках пряка преди Севлиево и ме изведе на пътя за Габрово по трасе за тежък офроод където дори не намерих място да обърна.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Проблема е че опцията за автоматичното преизчисляване не може да бъде изключено и е заложено по подразбиране, трябва да си инсталираш конкретно приложение с отворен код и там ще имаш опция да изключиш преизчисляването, но пък ще имаш друг проблем, стрелката за навигацията ще ти остане неактивна в нищото докато не се върнеш, общо взето на такива черни пътища особено в гората винаги трябва да си с едно голямо наум.
п.с. За да не те навигира напряко по черен път както ти се е случило, трябва картата да ти е с версия CITY а не OFRM TOPO!Последно редактирано от Еделвайс; 01-03-26, 08:43.
-
Можеш да направиш друго - махни отметката от т.н. непавирани пътища. Тогава няма да те кара по черните такива, ако на картата се водят такива. Ако обаче на картата се води нормален път, който не се поддържа от години - няма спасение - офроуд ще е. Примери къде може да те вкара навигацията мога да дам и аз, но това не помага изобщо за решаването на проблема.
Аз поне не знам някое навигационно приложение да може да изключва преизчисляването на маршрута докато те води навигацията. Доколкото съм запознат със системните им менюта - там също няма такава. опция.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на Вчера.
Коментар