Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нюви 200: "Спътников сигнал изгубен"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нюви 200: "Спътников сигнал изгубен"

И аз имам Пежо и нямам проблем , но доста от Рената имат. Проверено на практика. Почти 100% сигурно ако има такава черна мрежа пред огледалото , но в купето пак си хваща с по-слаб сигнал на индикатора.
    А това за по-евтините уреди не съм изобщо съгласен. Доста такива "евтини" са минали през мен и не е имало проблем.

Коментар

И аз съм със същото устройство, но не му пречи нито стъклото (Октавия 2008 година - най-горе до UV лентата), нито липсата на половината сателити заради покрива.
      Покрива не е толкова голям проблем, независимо от пряката видимост само до половината небе. Тези от вас с индикатори за силата на сателитите можете да го проверите.
      ---
      Ако и извън колата има проблеми - смяна на устройството.
      Иначе - смяна на колата .
      Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
      GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

нито липсата на половината сателити заради покрива.
        Успяваш да "хванеш" 12 сателита?

Коментар

Айде сега да не издребняваме - ясно е, че говоря за половината от теоретично видимите без прегради.
          Сигнала от сателитите скрити от покрива наистина става по-слаб, но е напълно използваем.
          Казано по друг начин - сателит скрит само от покрива на колата е с по-използваем сигнал от този на сателит видим от предното стъкло, но покрит от масивна сграда.
          Свързано е с принципите на разпространение на електромагнитните вълни.
          Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
          GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
            И все пак не разбрах като излезете от колата дали сигнала се появява. Нищо ,че е Дачия. Има френски жилки , а при тях стъклата са термични и са екранирани. Горе около огледалото за обратно виждане има черна мрежа. там тази екранировка липсва.
            Хваща, да. Но пак се държи странно.

Тази вечер с излизането от блока включих навигатора - намери сателитите. Сложих го в колата и ги загуби. Излязох - намери ги, влязох - загуби ги и трябваше да тръгваме. Докато мъжът ми караше, търсех място с видимост в колата - не намерих такова - нито където и да било на предното стъкло, нито дори на задното - никъде. При Вагон-ресторанта спряхме, излязох от колата, намери сателити, влязох и го монтирах на предното стъкло, силно в ляво, около средата по вертикала. Нямаше никакъв проблем - и, о, чудо - работи без проблеми до МОЛ-а, където слязохме, а уредът остана в колата - изключен. След час го включихме, зареди, потеглихме и след много малко пак загуби. При Вагона отново излязох с уреда, намери сателити и ни навигира без проблеми до нас.

Извод: извън колата намира сателити, в колата обаче ту работи, ту не работи и няма системност в това. Работи когато прецени, а губи спътници без видима причина. И ги намира само навън. Навън му трябват не повече от 2-3 минути, дори и на непознато място.

milstan, не разбрах черната мрежа около огледалото за обратно виждане екранира ли или пропуска вълните на спътниците? Ако е второто - лошо, там не е удобно място за навигатор, особено вечер, защото блести...

Коментар

Дайте го това нюви за ден два да го пробвам, аз ще ви дам моето, така ще разберем по-лесно дали проблема е в него или трябва да си сменяте автомобила.
              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                Дайте го това нюви за ден два да го пробвам, аз ще ви дам моето, така ще разберем по-лесно дали проблема е в него или трябва да си сменяте автомобила.
                Става

Коментар

Първоначално публикуван от Nine Преглед на мнение
                  Става
                  Нека се уточним на ЛС.
                  LZ1PER

Коментар

Черната мрежа не е екранирана и пропуска свободно радиовълните.

Коментар

Проблемни са само стъклата, които погледнати под по- малък ъгъл лилавеят.

Коментар

Проблемът с джипиеса се разреши окончателно - откраднаха го. Счупено е страничното стъкло на колата.

Има ли тема, в която да се обявява откраднатата техника? Имам серийния номер на машинката - обаче този, който е в текстовия файл вътре в нея.

Коментар

На самата кутия трябва да има една малка лепенка с много чертички (нещо като бар код , но много ситни). Отдолу под него пише серийния номер. Обяви го и ще се оглеждаме.

Коментар

Проблемът с джипиеса се разреши окончателно - откраднаха го. Счупено е страничното стъкло на колата.

Има ли тема, в която да се обявява откраднатата техника? Имам серийния номер на машинката - обаче този, който е в текстовия файл вътре в нея.
                            Направи такава тема, ще те подкрепим! Междудругото това с текстовият файл е много интересно, защото OFRM-то 100% го имат в базата данни, също и ID на уреда. Така че поне можем да "прецакаме" новият собственик от ъпдейти на картата Също мисля, че ако си регистрирала уреда в официалният сайт на Garmin също от там може да видиш Unit ID и серийният номер на уреда или най-лесно от гаранционната ти карта...

П.П.:Значи няма смисъл да питам какво стана с проблема на приемането на сателитни сигнали

Коментар

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
                              П.П.:Значи няма смисъл да питам какво стана с проблема на приемането на сателитни сигнали
                              Проблем в устройството няма, проблема е в челното стъкло на колата, лично го пробвах....

П.П. и аз много съжалявам за случилото се.
                              LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                                На самата кутия трябва да има една малка лепенка с много чертички (нещо като бар код , но много ситни). Отдолу под него пише серийния номер. Обяви го и ще се оглеждаме.
                                Нямам го този. Ще проверя дали не го пише на гаранционната карта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X