Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква навигация да си закупя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква навигация да си закупя?

Китайско менте или смартфон имат предимство че можеш да си сложиш няколко програми за навигация. И да си ползваш която ти е най-удобна в момента. Карти си слагаш такива каквито си намериш.
    За фирмените навигации - купуваш и не знаеш дали ще и върши работа.
    Аз например използвам смартфон с 3 програми за навигация. Плюс Google Maps по GPRS = 4.
    Към него допълнително захранване - самоделка, с размерите на цигарена кутия - 4000 мА/ч. 10 часа в Балкана може да издържи без проблем с постоянно работеща навигация.
    На един приятел му купихме китайска навигация. Обаче и при нея проблем. С качеството. На екрана 3 пиксела светят ярко зелено.
    При купуването я пробвахме и специално гледах пикселите на екрана. Обаче това на батерия. Всичко беше наред.
    Като я сложихме в колата на зарядното пикселите само тогава светят. Изключваш зарядното - няма проблем.
    При използване на навигация друг проблем е закрепването. Трябва да е на една ръка разстояние. Ако е на стъклото с вендуза може да се окаже много далеч и трябва да се пресягаш. Ако не е на твърдо закрепване започва да вибрира. Аз съм си я монтирал в гнездото на касетофона което не го използвам и на специално изработена стойка. За мен е точното място. Със захранване от касетофона и вход за звук към касетофона.
    Каквато и да си вземеш гледай екранът да е матов. Огледален екран при вибрациите постоянно приблясва от отразената светлина и е много дразнещо.
    А, за Люлин - не се впрягай толкова. Проблемът не е на навигацията ами на сателитите.
    Когато си на полето навигацията измерва разстоянието до сателита точно колкото е.
    Обаче като си между блоковете до сателита може да няма пряка видимост. Навигацията ти получава отразен сигнал от съседния блок.
    Разбираш че навигацията изчислява не точното разстояние до сателита ами малко повече, например 20 метра. Като мръднеш няколко метра в страни сигналът от сателита вече го получаваш отразен от съседния блок който е напречен на предния. И още 2-3 отразени сигнала, евентуално.
    И това става със всички сателити които виждаш в момента. Пълна лудница от прави, отразени, пречупени сигнали + индустриални смущения например от минаващия трамвай, WI-FI мрежи и др.
    По принцип по-новите като модел навигации имат по-умни чипове и по-успешно се справят с лудницата.

Коментар

Kитайската навигация губи сигнал още като види блоковете на София отдалеч. Това на задната седалка в колата. Гармина дава почти фул сигнал в същите условия. Докато стигна до Гармин - тествах 6 вида навигации.
      К'ви ги дрънкам - много са скапани, давайте насам!
      Последно редактирано от Rabin; 27-06-11, 17:07.

Коментар

Човека ви пита най-вероятно за достовереноста на картите, а не на хардуера.

Коментар

По отношение на картите за България Garmin нямат алтернатива ако смяташ да го използваш извън страната провери за кои модели има подходящи карти. От доста време използвам Garmin Nuvi 205W и 1390T и засега не съм имал проблеми. При проблем с хардуера винаги може да се разчита на оторизирания сервиз.

Коментар

За Европа Том Том е без конкуренция. Три пъти пътувам от Испания до България, като първият път бях с Гармин. Тоя ни направи луди. Над 600 км фира и над 6 часа загубени в лутане. Следващите два пъти ползвах Том Том и проблеми не съм имал дори за секунда. Едновременно с Тома работеше и Гармина, като редовно се опитваше да ме вкара в полето, гората или някоя река. Ползвам го единствено в България.Картите на Гармин за Италия и Испания са пълна боза.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз съм твърдо ЗА Гармин.

+ Картите + OFFRM
              + Качество/надеждност
              + Добрео гаранционно обслужване
              - Относително дървен интерфейс
              - Скъпи оригинални аксесоари - не си ги губете/чупете

П.П. Ако някой много иска да се отърве от Гармин-а си и аз съм готов да помогна
              Александър

Коментар

Колеги,

Всяка марка си има издънки - даже най-добрата. Всяка марка си има и фенове и хейтъри. Аз също съм пътувал из Европа с Гармин и не съм имал грам проблем. Спирам точно +/-10-20 м. от мястото където отивам, но това е в рамките на грешката на навигацията. Вие да не очаквате от машинката да Ви чекира в хотела и да Ви пренесе багажа?
                Nothing comes from nothing...

Коментар

И аз си маам с моя Гармин 760 из Европа и на Балканите вече 3 години нямам никакви грижи с навигацията...

Коментар

Цели три години ползвам Гармин и в БГ и в Европа, и проблеми не съм имал. Много добре си навигира в Европа с европейската карта, много добре и в БГ с българската карта. Не съм имал нито един рестарт или забиване. Като си подредиш настройките, както трябва, вероятността да те забие някъде или изкара е много малка. И най-важното е картата да е добра!

И да кажа ТомТом от 2-3 години не са имали обновление за БГ, което да включва някой нов град с улици и адреси. За Западна Европа си има постоянно, но за 1-2 седмици време там не си заслужава да се набутваш с ТомТом. И второ те нямат представителство в БГ.

Българската карта OFRM си има сериозни ъпдейти на всеки 3 месеца.
                    GARMIN nuvi 2350 LT
                    GARMIN nuvi 250W - broken display

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      ... Над 600 км фира и над 6 часа загубени в лутане. ...
                      Това как да се разбира, че си карал 600 км без да погледнеш какъв маршрут ти е сметнал

Коментар

Излязохме от магистралата до едно малко градче да хапнем и напазаруваме. Опитите да ни върне на магистралата продължиха безкрайно. След 6 часа лутане по разни села ни изкара на магистралата на 10 км от мястото където я бяхме напуснали.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Или картата която ползваш не е читава или нещо в настройките не е в ред.Аз ползвам Сити Навигатор Европа устройството се държи коректно.

Коментар

!!! 6 часа лутане по разни села ни изкара на магистралата на 10 км от мястото където я бяхме напуснали!!!
                            В цялата история има нещо генерално сбъркано, като при това навигацията е последният заподозрян. За 6 часа ориентирайки се по слънце, луна, звезди, миризми и светлини на населени места, пеша ще извървя два пъти повече в правилната посока.

Коментар

Излязохме от магистралата до едно малко градче да хапнем и напазаруваме. Опитите да ни върне на магистралата продължиха безкрайно. След 6 часа лутане по разни села ни изкара на магистралата на 10 км от мястото където я бяхме напуснали.
                              Компютърчето в уреда не мисли. То следва инструкции, и ако са правилни, не бърка. Кой знае какви параметри на маршрута сте му задали.
                              Пак да кажа: за тук /офф в БГ/ и за по света - Гармин е марката.

Коментар

Бе той Люлин пак е голям! Аз в едно родопско село от 15 къщи не можах да намеря къщата на кмето! Това на майтап разбира се. И аз изкупувам стари Гармини на цени близки до подарък
                                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                                0894328706

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X