Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква навигация да си закупя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква навигация да си закупя?

За България Гармин е най-доброто решение заради картата,по подробна от нея няма.Но на запад от Калотина Том том е без конкуренция,също и Ндрайв.Но за унас пък са гола вода,така че като е за кратки пътувания навън и гармина е добър.

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
      ... на запад от Калотина Том том е без конкуренция,също и Ндрайв...
      A на изток от Емине как са? Или пък на юг или север, а на немските магистрали и козите пътеки в Алпите или пък в Сахара и Антарктика?

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
        В цялата история има нещо генерално сбъркано, като при това навигацията е последният заподозрян. За 6 часа ориентирайки се по слънце, луна, звезди, миризми и светлини на населени места, пеша ще извървя два пъти повече в правилната посока.
        Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Компютърчето в уреда не мисли. То следва инструкции, и ако са правилни, не бърка. Кой знае какви параметри на маршрута сте му задали.
        Пак да кажа: за тук /офф в БГ/ и за по света - Гармин е марката.
        Някой от вас двамата карал ли е из Италия или Испания с Гармин навигация или си говорим така щото Гармин е по-як и даже най-убаф ?
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз малко из Испания и проблеми никакви.1490 май беше машинката и се дьржи като всичко друго което имаме и тук.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Малко е ок. Все пак картата не е тотално сбъркана. Справя се на 95%, което мен лично не ме устройва. 2 часа лутане из Лас Палмас, заебаване на колата и намиране на обекта пеша за 10 минути. Същата ситуация с Том Том се отиграва за 10-тина минути.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              Някой от вас двамата карал ли е из Италия или Испания с Гармин навигация или си говорим така щото Гармин е по-як и даже най-убаф ?
              До Испания не съм стигал. Италия, Германия,Швейцария, Австрия, Гърция, Турция и още доста. Без никакви проблеми!!
              Единствено към Анадола ги нямаше новите пътища, но това е от картата, не от уреда.

Коментар

... От Киото до Сан Фран и от Копенхаген до Дърбан никога не съм се губил и ...
                Какво ли трябва да означава това?
                П.С. До Италия отскачам през седмица, за сиренце, доматки, вино, грапа и туй онуй.

Коментар

Малко е ок. Все пак картата не е тотално сбъркана. Справя се на 95%...
                  Проблемите с Garmin, които съм имал се свеждат до основно два. Неправилни настройки на предпочитанията за изчисляване на маршрута и сбъркана карта. До колкото проблемната картата е безплатна, нямам причини да се оплаквам. Затова, когато заредя нова карта обикновенно я тествам по познати маршрути преди да и се доверя напълно. От друга страна 5 мин за разглеждане на изчисления маршрут преди да се тръгне, могат да спестят много нерви и време в последствие.

Коментар

A на изток от Емине как са? Или пък на юг или север, а на немските магистрали и козите пътеки в Алпите или пък в Сахара и Антарктика?
                    Там хората използват Том том,Навигон,Роуте66.Гармин също но в по малка степен,все пак лидер на запад е ТТ.Виждам че пътуваш доста,тогава като излезеш навън на някои паркинг се поинтересувай какво използват европейците.Тук гледам някой колеги казват:"Устройството добро ама картата лоша,от там е проблема".Все пак картата и устроиството са едно цяло което се нарича НАВИГАЦИЯ,ако едно от нещата не е добро значи и сбора им не е на ниво.За България номер едно е Гармина,но за това трябва да сме благодарни на Събин за неговата много добра карта.Все пак няма по добра от нея за Бг.Затова всички ние ползваме гармина,заради картата на Събин,а не че гармина е най-велката навигация.Ако трябваше да разчитаме само на ситинавигатора то тогава повечето от нас нямаше и да знаят за гармин.Така че за Бг само Гармин с карта на Събин,а за навън ако е за малко пак с нея,но ако е за по сериозни и отговорни преходи всеки сам да си избира.

Коментар

Добре де, разни хора тука се опитват да изкарат Гармина едва ли не подходящ само за страни от 3-ия свят. А замисляте ли се, че освен автомобилни устройства, има и какви ли не други?
                      А туристически, морски, авиационни, велосипедни, за голф и какви ли още не?
                      Я ми покажете прословутия ТомТом освен автомобилни и май един мотоциклетен друго предлагат ли? Ами останалите, които вече са собственост на някой друг? (Гармин тия дни купиха Навигон)
                      Само отворете сайтовете им и погледнете колко категории продукти има всеки...

За мен по-скоро ТТ е много тясно специализиран само в автомобилна навигация и то с добро покритие само в Западна Европа и САЩ.
                      Гармин са глобален лидер покриващ всички сфери на сателитната навигация. И това, че една от картите им (City Navigator Europe) не била много точна по никакъв начин не потвърждава по-горните негативни мнения.
                      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

...тогава като излезеш навън на някои паркинг се поинтересувай какво използват европейците...
                        Да излезана на повънка и да питам казваш
                        Хайде нЕма нужда. Достатъчно е да сравня колко са достъпните карти за Гармин и за Том Том, дори и тук във форумът. Или пък възможността от 10 различни сета карти да си компилирам такава, каквато ми трябва според персоналните ми нужди.

Коментар

Е да, ама въпоса май е за автомобилна навигация и то за Европа.То ако бяха тотални лидери в Европа за какво им е Навигон? Глобално погледнато си прав но,като става въпрос за автомобили и Европа посъбери малко информация.Аз също ползвам Гармин,защото основно я ползвам в Бг.Но според мой познати който пътуват извън магистралите на Европа има и по-добър избор.Ако човек не си качи карти от местни разработчици става понякога сложно.

Коментар

...като става въпрос за автомобили и Европа посъбери малко информация...
                            Уважаеми колега, аз GPS навигация (с маaлки изключеия виж пост # 15) от едно 10 години ползУвам основно в Европа. В България навигация ми не трЕбва. Знам от къде съм тръгнал, знам и къде отивам. Кат се има на в пред във вид самодейността на пътното, а съм слушал навигацията, а съм се фърлил у някой хендек. То и в Европа, ако четеш табелите навигация не ти трябва, но помага да намериш по-бърже адеЗът
                            П.С. Как според теб ще се справи ТТ, както го пишеш, с 4 дневен бекпекинг маршрут в Негев

Коментар

Аз също съм на мнение колега че ако се разгледа добре картата и се четат табелите,навигация не титрябва.Лично за мен тя по-скоро е за да подсеща,отколкото да води.Понякога може да пропусна табелата,или както беше есента в Истамбул ако не беше навигацията да каже да се престром навреме,щяхме да обикаляме залудо доста, щото там знаеш трафика е ужасен,и правила никой не спазва и не се ли ориентираш едно-две кръстовища по-рано шанса да завиеш в желаната от теб посока е малък.Не съм агент на ТТ или някоя друга навигация,аз също съм с Гармин.Просто човек като чете тамата да си прави сметка къде и как ще ползва навигацията,и дане изпада в заблуда че има само една.Не съм противник на Гармина,даже съм му фен.Просто исках да кажа че ако работиш тираджия в Европа има и други алтернативи.Все пак не всички харесват мерцедес,някои карат и бмв.

Коментар

Ползвал съм ТТ, Гармин и IGo, с което съм и в момента. Фаворит ми е ТТ за пътуване из Европа. IGo не съм го пробвал, но в България се държи отлично, което ме навежда на мисълта, че и на запад ще е така. Карти за него има всякакви и се ъпдейтват често. Картите за ТТ също са отлични, включително и българската, но само там, където има асвалт. Малко по-трудно се инсталират тези за ТТ, но не се искат супер знания и умения. Понеже във форума за Гармин се говори или добро или нищо, няма да кажа нищо... Бих посъветвал да си вземеш ТТ или IGo.
                                Последно редактирано от kuzdov; 01-07-11, 00:33.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X