До: Работа с Custom POI на Garmin GPS
Да става така ,едно и също име на картинката (трябва да е в bmp формат) и на файла с данните ,но по този начин всички точки от файла с данни са с еднакви картинки ! Освен икони прочетох ,че може да се пръсъедини и звуков файл (.mp3) името пак трябва да е еднакво с другите !
ТУК има колекция от икони със скорости !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Работа с Custom POI на Garmin GPS
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Не знам за XT как е , но в Nuvi се качват с икони. Просто правите картинка в BMP формат с име като на файла (преди да качите с POI Loader) и PoiLoader я качва заедно с картинката.
Пост номер 11:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=11
Остави коментар:
-
Интересен въпрос, до момента поне аз не съм успял да им сложа икони. Ако има чалъм ще е полезноПървоначално публикуван от maldinito Преглед на мнениеИмам въпрос към ползващите Garmin Mobile XT - При качване на POI чрез "POI Loader" възможно ли е към точките да се присъединяват икони ?
Остави коментар:
-
Имам въпрос към ползващите Garmin Mobile XT - При качване на POI чрез "POI Loader" възможно ли е към точките да се присъединяват икони ?
Остави коментар:
-
Nuvi 200 и POI
Здравейте,
имам въпрос?
Качих на Нувито няколко ПОИ в подпапки/като преименувах файловете/
Има ли опция в устройството, която да ,активирам/деактивирам, и при приближаване към даденото ПОИ да ми алармира по някакъв начин
Благодаря
Остави коментар:
-
tanevi, ка ги качваш на устройството? През MapSource с Transfer > Send To Device или през PoiLoader с предварителна конвертация?
Остави коментар:
-
Това се получава и при нуви 660, под ЕКС ТИ няма дублиране.
Остави коментар:
-
Сега ще видя, въпреки, че когато ги екстрактвам към устройтвото няма други файлове в папка ПОИ.
А относно ПОИ свалил съм ги тук от този форум от секция
Пътешествия, маршрути, тракове и точки с описания
http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=216
Поздрави
Остави коментар:
-
Когато си указвал пътя до папката в PoiLoader може да е имало файл със същите точки под друго име и затова да се дублират. Или нещо от този род. Разгледай пак директорията на PC от където си ги качвал.
Можеш ли да споделиш с нас тези твои POI?
Остави коментар:
-
Имам следния въпрос
Всичко направих както трябва, качих различни POI точки, преименувах самите файлове, отварям Гармин-а /нуви 200/ и всичко е там в поменю "Екстри"
В папката POI на самото устройство са 3 файла/засега/
В самия Гармин всеки един файл се повтаря по 2 пъти:
Качил съм Витоша, Родопи и 100-те обекта, в менюто ги имам по 2 пъти, което малко ме дразни.
Някой има ли представа защо се получава така?
Благодаря
Остави коментар:
-
Да си ъпдейтнат софтуера на Нувито с WebUpdater.
Остави коментар:
-
Късметлия си. На някои доколкото разбрах не се появява, въпреки, че има заредени ПОИ...Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеНа Nuvi660 менюто "Custom POIs" се появява в Where to > Extras > Custom POIs" след зареждане на точките с "Poi Loader".
Остави коментар:
-
На Nuvi660 менюто "Custom POIs" се появява в Where to > Extras > Custom POIs" след зареждане на точките с "Poi Loader".
Остави коментар:
-
За това Нуви и съседните модели така и не разбрах как се активира това меню. Изглежда се инсталира нещо допълнително в апарата, но когато отида на адреса, посочен в инструкцията, там има нещо съвсем друго ... Според мен трябва да се пита Гармин по мейл ...Първоначално публикуван от sslavov Преглед на мнениеИмам нуви 660 обаче нищо такова не виждам като меню...никъде не намирам Custom POIs или подобно в Where to
Имам само Favorites и там са наблъскани всички неща дори и камерите в Гърция излизат там ама нищо повече. Някаква идея за моя модел как е?
Поздрави,
Слави
Остави коментар:
-
Тази процедура става и на 60csx, но няма иконка.Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеЕто какво още открих:
В "NUVI XXX" може да се използва същата процедура описана от "V93" , но с тази разлика , че всички файлове с разширение *gpx ( Fuel.gpx , Water.gpx и др.) ги качваме наведнъж с "POI Loader" и те се записват на уреда в един файл *poi.gpi в директория "Garmin \ Poi \ *poi.gpi. В "MyLocation" се появява директория "Custom POIs" и в нея виждаме всички категории с POI , които сме създали - "Fuel" , "Water" и т.н.
Към всеки файл с разширение *gpx ( Fuel.gpx , Water.gpx и др.) можем да прикрепим картинка във формат *bmp(резолюция 75x75 dpi) със същото име като на файла *gpx ( Fuel.bmp , Water.bmp и др.) преди да сме ги качили с PoiLoader в уреда. С тази картинка ще ги виждаме в прибора. И ще ни предупреждава със звуков сигнал при приблежение до точката.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: