Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работа с Custom POI на Garmin GPS

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наско
    отговори
    До: Работа с Custom POI на Garmin GPS

Първоначално публикуван от chavdarlk Преглед на мнение
    Единствения начин открит от мен е изтриване на редовете <desc>...</desc> от изходния .gpx файл.
    Колега каде се намира това. <desc>...</desc> от изходния .gpx файл. Ще може ли малко по подробна информация ако имаш свободно време мерси

отворих го с нотопед ++ и изтрих всички desc сега ще пробвам какво е станало

Пробвах получи се. Добре че се сетих за този нотопед но пак е голяма играчка
    Последно редактирано от Наско; 29-11-09, 01:24.

Остави коментар:

• Наско
    отговори

Здравейте изкам да попитам как се слагат коментари в пой точките? аз ги слагам с MapSource после comment пиша си коментара качвам си го на нувито и ми се дублират как да избегна това дублиране мерси много

Остави коментар:

• milstan
    отговори

Тези файлове с разширение gpx и съответните картинки са в папка на компютъра , а не на устройството. Стартираш POILoader и му указваш тази папка от компютъра и той качва тези файлове заедно с картинките в уреда в директория Garmin\POI в един файл с разширение GPI.

Остави коментар:

• ukyrt
    отговори

здрасти на всички
    Понеже съм доооста нов с туя у-ва се извинявам предварително за глупавия въпрос ....Та занчи четах за как се качват картинките но в моя гпс така и не намерих това :
    ""MyLocation" се появява директория "Custom POIs" и в нея виждаме всички категории с POI , които сме създали - "Fuel" , "Water" и т.н.
    Към всеки файл с разширение *gpx ( Fuel.gpx , Water.gpx и др.) можем да прикрепим картинка във формат *bmp(резолюция 75x75 dpi) със същото име като на файла *gpx ( Fuel.bmp , Water.bmp и др.) преди да сме ги качили с PoiLoader в уреда."
    Значи гледам в папките на гпс-а след като е свързан към компа...и как да ги прекрепя?
    И пак се извинявам за доста глупавото питане но и аз ще ги науча

Остави коментар:

• Pretor
    отговори

Поздравления.Добра идея, успех при реализацията й. "Мушнах" набързо няколко снимки.

Остави коментар:

• Ziezi
    отговори

Здравейте колеги. В отговор на проблема със създаването на лични точки и списъци с двама колеги се заехме да вдигнем сайт в които това да става лесно.
    Сайтът още не е готов но други хора от този форум го намериха така, че не виждам смисъл да го крием повече.
    Тази уговорка я правя защото все още някои неща може да не работят като хората, надяваме се за справедливо отношение към нашето творение.
    Ето сайта: http://rimory.com
    в момента се работи по конвертора (за различни формати файлове с точки). Средата на април би трябвало да успеем да пуснем личното пространство за да могат хората да си боравят със своите си точки както си искат.
    Поздрави и ще се раздваме на всякакви коментари.

Остави коментар:

• радкобатко
    отговори

Чета ли чета и нищо не мога да разбера. За POI какво точно трЯБВА да направя, за да си сложа тези екстри на моя GARMIN 265W. По простичко, ако може стъпка по стъпка.

редакция:
    Ето така трябва да изглежда мнението ти !!!
    Последно редактирано от Pacific; 26-03-09, 12:03.

Остави коментар:

• asterix85
    отговори

Първоначално публикуван от strazhara Преглед на мнение
    Благодаря
    Това го разбрах, но въпроса ми е откъде да си намеря иконки в такъв размер 24х24.bmp. В нета търсих, но са все платени или неподходящи за туризъм.
    Колегата Ведрин има няколко интересни - тук

Остави коментар:

• strazhara
    отговори

Благодаря
    Това го разбрах, но въпроса ми е откъде да си намеря иконки в такъв размер 24х24.bmp. В нета търсих, но са все платени или неподходящи за туризъм.

Остави коментар:

• chavdarlk
    отговори

Пускаш POILoader и натискаш бутона "Help" долу в дясно.
    Там има информация как да се добавят иконки към точките.

Поздрави

Остави коментар:

• strazhara
    отговори

Сърдечно, благодаря.
    А имате ли представа откъде може да се намерят символи за точките?

Остави коментар:

• chavdarlk
    отговори

Единствения начин открит от мен е изтриване на редовете <desc>...</desc> от изходния .gpx файл.

Остави коментар:

• strazhara
    отговори

По напред видях, че и други са питали, но при мен също се получава двоен коментар, като кача направените от мен PIO точки. Неможах да го схвана как става, та да не се повтарят.

Остави коментар:

• sasho_bs
    отговори

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
    Може да питаш подръжката на Гармин дали няма да го променят.
    Би било чудесно ако стане.Благодаря на всички за отговорите.

Остави коментар:

• milstan
    отговори

Точно така , в движение не се виждат! Само в режим на разглеждане на картата.
    П.П. Може да питаш подръжката на Гармин дали няма да го променят.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X