Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ за Мапсорс и ХТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за помощ за Мапсорс и ХТ

Имам покет с WM6.1 i Garmin XT 5.020w

Вчера се сблъсках със следните проблеми:
    Не виждах камерите от официалната версия насам и реших да преинсталирам ХТ-то. Преинсталирах, излекувах, настроих, качих карти, но разлика във видимоста на камерите нямаше. Реших да върна 0.52в и всичко си е наред с тях, но се оказа, че въпреки новата инсталация ми е запазило "My Locations", което пък значи, че все пак не всичко е в папката Гармин на СД картата. Опитах се да ги намеря в регистрите, но неуспешно. Инсталирах мапсорс, който извади някакви мои точки, НО НЕ всичките . Папки GPX i userdata не ги бях прехвърлил от старата инсталация. Не знам откъде ги взе, но явно не от там. Редактирах ги в Мапсорс добавих няколко рута и ги прехвърлих чрез него в устройството. Той направи въпросните папки, вътре с редактор виждах данните, НО ХТ-то не ги вижда! При опит да ги заредя от покета с МС всичко се прехвърли в компютъра коректно

Въпросите са къде стоят тези данни които взима Мапсорс?
    Къде бъркам при прехвърлянето та не се виждат от устройството?
    Мога ли и как да обединя няколко гпх файла с МС?

П.П. Прехвърлянето не е през активсинк, а през карточетец директно в СД-то. Дали това не е проблема?
    Спортен магазин Sunny eXtreme - https://sunnyx3m.com

До: Моля за помощ за Мапсорс и ХТ

Във вътрешната памет на покета има папка Garmin. Там се пазят потребителските настройки.

П.П.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...87&postcount=8
    Там е всичко. На SD картата не би трябвало нищо да пише.
    Последно редактирано от milstan; 03-09-09, 16:44.

Коментар

Тракове, точки, рутове се запазват в gurent.gpx файла. Когато изпратиш такава информция от мапсорс към покетра е меню тулс/менидж май дата трябва да дадеш импорт, за да ги видиш в ХТ-то. И обратно то - в същото меню даваш експорт, за да се запишат в curent.gpx и да можеш да ги свалиш в мапсорс.
      Светът на Владо

Коментар

Извинявай колега, това за експорт важеше само за ХТ под симбиан. Сега проверих на ВМ няма експорт и импорт. Но инфото пак си е в курънт.гпх
        Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
          Извинявай колега, това за експорт важеше само за ХТ под симбиан. Сега проверих на ВМ няма експорт и импорт. Но инфото пак си е в курънт.гпх
          Да там е, но покета незнайно защо не го вижда , гаранция, че МС го вади от там, защото като дам импорт от него и вади всичко което преди съм му пращал.
          Някой друг с Гармин за покет има ли го този проблем?
          Много ми е важно да си прехвърля рутовете, че съм ги начертал доста сложни, а не знам през ХТ-то дали ще се справя.

п.п. Благодаря milstan, нямам я версията за РС, но явно има разлика с и без актив синк....

Коментар

Рутове като правя в мапсорс и ги пратя на ХТ под ВМ - в ВМ не се виждат. Незнам каква е причината, но точките се виждат. Преди време с по-старите версии на ХТ можеше да си пращаш и трак и той се виждаше в ХТ, но с последната ветсия за ВМ, поне при мен, не се виждат.
            Светът на Владо

Коментар

Като се позамисля и при мене е така.МС не ми прехвърля рутовете ,а само точките,а ХТ пък ми прехвърля траковете на МС.
              Рутовете си ги правя на ХТ и си съхранявам там.

Коментар

Рутове като правя в мапсорс и ги пратя на ХТ под ВМ - в ВМ не се виждат. Незнам каква е причината, но точките се виждат. Преди време с по-старите версии на ХТ можеше да си пращаш и трак и той се виждаше в ХТ, но с последната ветсия за ВМ, поне при мен, не се виждат.
                Виждат се и маршрутите и траковете. Специално за траковете има една много досадна подробност - като се качат в XT, настройката по-подразбиране е те да НЕ се показват на картата. Поради това трябва да се отиде в Tools -> Manage my data -> Tracks -> View saved tracks и един по един да им се промени настройката Display on map на Enabled.
                Гооооляма досада е, като са повече траковете.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Виждат се и маршрутите и траковете. Специално за траковете има една много досадна подробност - като се качат в XT, настройката по-подразбиране е те да НЕ се показват на картата. Поради това трябва да се отиде в Tools -> Manage my data -> Tracks -> View saved tracks и един по един да им се промени настройката Display on map на Enabled.
                  Гооооляма досада е, като са повече траковете.
                  Да - по подразбиране се качват така, но като им дам да се виждат, отново няма резултат. Само тракове, който съм записал и не съм трил и качвал отново са видими. Пробвах да преинсталирам преди, но няма промяна.

Аз си мислех, че проблема е само при мен - нещо от покета, инсталация и т.н., но се оказва, че и други колеги имат подобен проблем.

Пробвайте как е и при вас, като му дадете Шоу он мап да е инебъл.
                  Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от chipset Преглед на мнение
                    Имам покет с WM6.1 i Garmin XT 5.020w

..... но се оказа, че въпреки новата инсталация ми е запазило "My Locations", което пък значи, че все пак не всичко е в папката Гармин на СД картата.
                    Папки GPX i userdata не ги бях прехвърлил от старата инсталация. Не знам откъде ги взе, но явно не от там.
                    Това имах в предвид с препратката: "My Device \ Garmin"
                    А въпросът с GMPC не е свързан с тази тема.

Коментар

Цяла нощ се борих като прасе с тиква
                      На нов компютър инсталирах МС и актив синк и през тях синхронизирах устройството, но уви. Резултата е същия, но по този начин е няколко пъти по-бавно отколкото с картата.
                      В новия МС се импортнаха данните, включително и рута, който направих с покета. Редактирах го, добавих нови точки и уж го експортнах към устройството. Резултата е като при предишните опити, покета не разпознава промените и новите точки!
                      Добре, че поне не затри нещо от неговите данни.

Поуспокоих се като разбрах, че и други го имат този проблем. Аз почти се изчерпах и без това ми е малко неясна материята. А толкова по-лесно става на компютъра...

Коментар

... Пробвайте как е и при вас, като му дадете Шоу он мап да е инебъл.
                        За виждане - виждат се траковете, но се изобразяват с толкова тънки чертички, че са практически неизползваеми.

Как изглежда, когато на картата няма път

Когато има път, тънката линия на трака се слива с него и е неразличима, особено на по-малкия дисплей на PDA-то

Ако пък на картата има и растителна покривка ...

Ако някой изнамери информация дали е възможно по някакъв начин да се промени начинът, по който ХТ изобразява тракове - ще е супер.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Разрових се по-сриозно из покета. Инсталационния процес създава папка Гармин и в РАМ-а на покета. В него има изпълнимите файлове (вероятно за по-бързо стартиране) и няколко други "подозрителни" файла. Разширенията са им .NVM и в тях определено има моите данни. По някаква неясна причина МС чете от папките гпх и юзердата на картата, записва в същите папки, но покета прави тези неща в неговата си папка и му е все тая какво има в другите.

Някой има ли представа как да позвам тази информация? Мога ли да я импортвам/експортвам, мога ли да я редактирам...?

Коментар

Извинявам се за повторния пост, но е важно.

Всичко е наред, не трябва да се конвертират тези файлове.
                            Единственото което трябва да се направи е до копирате userdata.gpx ot SD\Garmin\GPX в Pocket\Garmin\gpx като я преименувате на current.gpx
                            Така при мен се появиха тракове, точки и маршрути (точно каквото ми трябваше)

Благодаря на отговорилите, надявам се темата да е полезна и на останалите.

Коментар

Не ми дава редакция, за това нов пост.
                              Ако закачите устройството през активсинк, а не само СД картата, тогава МС ги праща на правилното място и при рестарт на ХТ-то се самоимпортват в него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X