Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TomTom vs Garmin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TomTom vs Garmin

Първоначално публикуван от egeniv Преглед на мнение
    Нека и аз да споделя моя скромен опит, защо пак си взех Гармин.
    1. По добра българска карта (пробвайте ИГО до Царево)
    -на всеки три месеца се обновява, всеки момент ще излези и новато карта 4.90 тогава си мисля, че просто няма да има с какво да се сравнява.
    2.Не знам за европа ама идете до Турция с ИГО и вижте в големите градове по какви сокаци ще ви прекара.
    3.За сервиза в България моята лична отценка е по-висока 6+, не знам дали се дължи на това, че Гармина беше гаранционен три пъти ми звъняха хората на мобилния телефон. След 4 дни 2 от които за транспорт (за тяхна сметка) ми върнаха уредчето и още си работи ппрфектно. Просто друг такъв гаранционен сервиз в България няма.
    Темата е за ТОМТОМ vs GARMIN, не за iGO vs Garmin.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      ... Аз съм с ТомТом. Картата ми е за градовете. Опитайте с вашите навигаций да отидете до село Армянковци... и ми кажете какво се случва.

Ами, след като с Гармина посред нощ можах да намеря черния път в горния край на с. Купен, сигурно някак ще се оправим и до Армянковци ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Re: TomTom vs Garmin

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
        Гармин-ските карти не са хич зле в Европа, аз съм обикалял доста и не съм имал никакви проблеми.

И като добавим, че за България реално само Гармин върши работа, избора ми е ясен.
        Колега,явно докато си обикалял из Европа с Гармина си се загубил без да разбереш.Да не говорим,че явно не познаваш Том Том.
        Аз почти всеки ден ползвам навигация /естествено Том Том/и пътувам постоянно.С твоята джаджа докато преизчислиш курса и аз съм пристигнал.И забележи - на правилното място!

Между другото Garmin и навигации ли правят?

Коментар

Първоначално публикуван от nrj Преглед на мнение
          Ползвам Tomtom от няколко години в чужбина и от месеци в БГ. Tomtom е най-продаваната навигация в Европа. За първи път пипнах garmin в България и мога да кажа само едно: пасти да яде . А и новата карта на BG на TeleAtlas е страхотна, смея да твърдя че е в пъти по-подробна от тази на Garmin. Според tomtom, има покритие 54% от БГ. Предполагам че за offroad не става, но за пътища и адреси е страхотна.Качеството на самото устройство - пак класи над гармин. За дизайна и интерфейса да не говорим, щом пък не било важно...
          Вече има и offroad карти за TomTom.И камери и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
            Вече има и offroad карти за TomTom.И камери и т.н.
            И къде това? Прати линкче за офф-картите на ЛС, ако не те затруднява, щото при братушките не откривам такива благинки...
            Между другото, тия дни тествах ТТ-то в Храбърско. Има всички асвалтирани улици, по които могат да се разминат 2 коли .... Е, не съм ги обиколил на 100%, но няма да ме вкара в нивата. Само с известно огорчение открих, че не са заложени някои ограничения за ляв завой на възлови кръстовища(примерно от Цар Борис 3 към Земляне, като идваш от към Княжево), но не е болка за умиране...
            П.П. И на влизане в Храбърско се опита да ме вкара в насрещното по прекия път въпреки, че детелината си я има на картата.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Опитайте с вашите навигаций да отидете до село Армянковци... и ми кажете какво се случва.
              Е пааа, отиваме, кво да се случи

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                И къде това? Прати линкче за офф-картите на ЛС, ако не те затруднява, щото при братушките не откривам такива благинки...
                Между другото, тия дни тествах ТТ-то в Храбърско. Има всички асвалтирани улици, по които могат да се разминат 2 коли .... Е, не съм ги обиколил на 100%, но няма да ме вкара в нивата. Само с известно огорчение открих, че не са заложени някои ограничения за ляв завой на възлови кръстовища(примерно от Цар Борис 3 към Земляне, като идваш от към Княжево), но не е болка за умиране...
                П.П. И на влизане в Храбърско се опита да ме вкара в насрещното по прекия път въпреки, че детелината си я има на картата.
                Мой приятел ми каза,но в момента не е в България.Като се върне ще го питам и ще пиша.Обаче защо си мисля,че ми беше казал да отида при него с у-вото си.Така,че с линк май няма да стане.
                Иначе камерите ги имам вече,стационарни и мобилни.Само дето не сигнализира и трябва да гледам дисплея от време на време.

Коментар

Камерите не ме вълнуват особено. Любопитен съм за офф-картите какво преставляват.... Като се върне човека пиши на ЛС.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Камерите не ме вълнуват особено. Любопитен съм за офф-картите какво преставляват.... Като се върне човека пиши на ЛС.
                    И аз не знаех за offroad за томтом, но ето какво казва чичо Гугъл по въпроса:

http://www.gpsunderground.com/forums...ead.php?t=8346
                    http://jrepetto.free.fr/ttmaps/en/index.html
                    http://www.austech.info/gps/22207-of...on-tomtom.html
                    http://www.naoffroad.com/forum/lofiv...x.php?t94.html
                    http://www.naoffroad.com/forum/lofiv...x.php?t94.html

Явно има варианти, но сега нямам време да ги пробвам, по-късно ще опитам и ще пиша....

Коментар

Това са си растерни карти. Функцията я има отдавна.

Коментар

"денислав", въпросът е да те заведе до там навигацията, а не да ти покаже на кое място от картата се намира. Като те опъне към Вонеща вода, щото видиш ли оттам е главният път и после ти каже "върни се обратно" ще ме разбереш.
                        Както казах и по- горе, това вече е въпрос на карти. Зависи каква карта сте качили, с какъв софтуер я управлявате и чак тогава идва: на каква машинка са софтуера и картата.
                        Последно редактирано от Тропчо; 30-07-09, 00:22.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ползвам Гармин Нуви, ползвал съм Иго и Том Том. Конкретно за Гармин ще напиша едно две неща.
                          Много ме изнервя като ми каже "преизчисляване". Пътувам в непознат град и чакам да каже на къде да поема а Гармин-а мълчи като пукал.
                          Картите добри, но му куца нещо с планирането на маршрута.
                          Последно исках от Одрин да мина в Гърция и да отида до близкия град Орестиада. Картите явно не са свързани и като каза, че иска да мине през България и от там през Петрич направо си го спрях.

Коментар

Първоначално публикуван от avalon4o Преглед на мнение
                            Ползвам Гармин Нуви, ползвал съм Иго и Том Том. Конкретно за Гармин ще напиша едно две неща.
                            Много ме изнервя като ми каже "преизчисляване". Пътувам в непознат град и чакам да каже на къде да поема а Гармин-а мълчи като пукал.
                            Картите добри, но му куца нещо с планирането на маршрута.
                            Последно исках от Одрин да мина в Гърция и да отида до близкия град Орестиада. Картите явно не са свързани и като каза, че иска да мине през България и от там през Петрич направо си го спрях.
                            Това са все проблеми на картата, не на устройството.
                            LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

TomTom vs Garmin

Из моеголичного опыта - . У меня 350 уже 2 года. Как-то пришлось пользоватьса - чертыхалась, настолько все было неудобно.

Коментар

Картата ми е за градовете. Опитайте с вашите навигаций да отидете до село Армянковци... и ми кажете какво се случва.
                                Както се вижда от по-горните постове на колеги, със задачата с.Армянковци, гарминската карта се справи някак си

Но като иде реч, че картата ти е за градовете, я сега ти ми постни един скрийншот със блок 23А, кв. Разсадника, гр. София всъщност и вход А на въпросния блок
                                TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                                "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X