Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TomTom vs Garmin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TomTom vs Garmin

Ползвал съм и двата в Северна България. Като изключим нулевата подръжка на кирилица от TomTom, почти всичко друго е по-добро: има много добра чувствителност, най-добре организираното Bluetooth HandsFree, в последните версии на софта много добър музикален плеър - може да избирате на кой изход какво да се чува, по-добра поддръжка на карти ( Mapshare), много по-лесно за боравене меню ( с Гармин понякога много по-трудно можете да откриете даден адрес). За България несъмнено картата на Гармин е по-подробна, но за по-големите градове вече и TomTom не им отстъпва. По мои лични наблюдения, като надеждност на хардуер са еднакви.

Коментар

Ползвам Tomtom от няколко години в чужбина и от месеци в БГ. Tomtom е най-продаваната навигация в Европа. За първи път пипнах garmin в България и мога да кажа само едно: пасти да яде . А и новата карта на BG на TeleAtlas е страхотна, смея да твърдя че е в пъти по-подробна от тази на Garmin. Според tomtom, има покритие 54% от БГ. Предполагам че за offroad не става, но за пътища и адреси е страхотна.Качеството на самото устройство - пак класи над гармин. За дизайна и интерфейса да не говорим, щом пък не било важно...
      Последно редактирано от nrj; 15-06-09, 17:19. Причина: грешка

Коментар

Нямам идея колегата със 100-те хиляди кои версии на ТТ и Гармин е ползвал, но от 6-та насам, ТТ е класи над Гармин, поне в Европа. И като точност и качество на картите, и като навигационен софт. Последните версии 8.25 и 8.30 се представят добре и в БГ. Тествал съм ги в почти всички големи градове и някои по-малки като Самоков, Ч. бряг и др. Оценката ми е повече от много добра.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от nrj Преглед на мнение
          Ползвам Tomtom от няколко години в чужбина и от месеци в БГ. Tomtom е най-продаваната навигация в Европа. За първи път пипнах garmin в България и мога да кажа само едно: пасти да яде . А и новата карта на BG на TeleAtlas е страхотна, смея да твърдя че е в пъти по-подробна от тази на Garmin. Според tomtom, има покритие 54% от БГ. Предполагам че за offroad не става, но за пътища и адреси е страхотна.Качеството на самото устройство - пак класи над гармин. За дизайна и интерфейса да не говорим, щом пък не било важно...
          Колега,напълно съм съгласен с теб.Ползвам го всеки ден и въпреки,че съм с по-стара карта на БГ ми помага страшно много.Дали има начин да ми дадеш линк или инфо от къде да си намеря новата карта?

Коментар

http://www.gpsunderground.com/forums...ead.php?t=7621
            http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=265&t=66682

Коментар

Благодаря колега,но втория линк ми дава грешка.Първия го знам

Коментар

Здравейте

Ако не ме лъже паметта последно като използвах tomtom на картата имаше и дадени улиците на почти всички села наоколо ( макар и без имената ). Та като говорим за сравнение нека по запознатите от мен да ме светнат кой друг софтуер има карта за Българя с улиците и на голяма част от селата ( не само контури , изклучваме растерните топографски карти на генщаба )

Коментар

колеги, за да не празнодумстваме защо не подкрепим мнението си със снимки от картите.
                  последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Бих искал да споделя скромно мнение по въпроса!В Англия съм ползвал ТомТом и останах много доволен от работата му там,безпогрешен избор на маршрут,прави разлика между най-бърз и най-кратък,никакви грешки по картата!В България отскоро ползвам Garmin 255W и за около месец тази машинка ме разочарова десетки пъти,много неточности в картата,почти никога не прави разлика между най-бърз и най-кратък маршрут и дава все един и същ,грешки в софтуера на самото апаратче по време на навигация и още някои дреболийки все в минус на Гармина,но....както се казва като няма риба и рака е риба,а и това е лично мнение!

Коментар

Напълно те разбирам но вече може да ползваш том-том макар и с по бедна карта за бг пак върши работа или си вземи едно китайче и си качи -IGO,тя поне е пълна,гармин никога няма да се оправи те просто живеят в друго измерение а и няма на кой да се обадиш и да кажеш къде има грешка за да се оправи но ...карай нали все пак живеем пустиня!
                      Пламен

Коментар

По-пълната карта на IGO разработена от русенската фирма по-добре да не се ползва , защото има изумителни грешки и неточности. А другата версия на Teleatlas е същата като за ТомТом и е за предпочитане пред българската разработка.

П.П. Това си е лично мое мнение и не искам да влизам в спорове!!!

Коментар

Миналата седмица тествах картата на ТТ Източна Европа 8.30 в Сливница, Божурище и околните села. В Сливница има всички главни улици, но някои по-крайни нямат имена. В Божурище не попаднах на улица без име, а в селата има главните пътища. Като цяло-много добро представяне. Имаше даже пътища, за които не подозирах, че съществуват....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги, да не бъркаме нещата. Навигациите се състоят от минимум три неща :
                            1. Устройство.
                            2. Софтуеър (ибати думата, тва не трябва да се пише на кирилица).
                            3. Карта.
                            По т.1: Устройствата са със съответните процесори, чувствителност, размер на дисплея и т.н.
                            По т.2: Вече говорим за "приятелски интерфейс" (удобно меню), възможности за обновяване, споделяне, нанасяне на корекции по картата...
                            По т.3: Има карти за населените места, за офф- роуд, за язовири и реки (рибарите си падат по тях), отделно за Европа, Америка, Занзибар и т.н.
                            Всичко зависи от това, за какво Ви е нужна навигацията. Някой да е пробвал ТомТом-ската карта на HP IPAQ hw6915 ? Абе, не че не работи, ама... На повечето китайски машинки (щях да кажа боклуци) можете да качите и Гармин-ски и ТомТом- ски карти, че и софуеъри. Те са всеядни. Номерът е, че "забиват" доста често. И тъкмо, когато ти трябва указание, те ти излизат с "преизчисляване на маршрута" или нещо подобно. Това продължава две минути и ти казва "върнете се обратно", въпреки, че имаш пред себе си път като слънце.
                            Не се лъжете по "екстрите", които ви дават в магазините! Ама имало "хендс фри" или "фм- трансмитер"... Марковата навигация, с подходяща карта няма да Ви забие. Тя прави 2-3 неща, но ги прави идеално. Аз съм с ТомТом. Картата ми е за градовете. Опитайте с вашите навигаций да отидете до село Армянковци... и ми кажете какво се случва.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Имам някакви впечатления от Гармин и не съм особено доволен.

Случка в Германия - задавам маршрут, инструкцията след изчисляване на маршрута е: на първото кръстовище завийте наляво. Престроявам се за ляв завой, в това време гарминчо решава, че трябва да преизчисли маршрута и бодро докладва: завийте надясно. Да бе бай гармине, ама не сме в България (би трябвало да знаеш) и десните завои от лентата за ляв не са добра идея. Тъп чарк.
                              Имам няколко подобни случки.

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
                              Лидер за България - Гармин. Имат представителство, сервиз...
                              Преди година звънях на вносителя и казаха, че нямат. Имало някъде един човек... той идвал от време на време... да ви дам телефона му да се разберете...
                              Чух се с човека... ама какво му е... ааа, не се ъпдейтва... нали работи... за какво ще го ъпдейтвате... философ някакъв

Както и да е, всеки с мнението си.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Нека и аз да споделя моя скромен опит, защо пак си взех Гармин.
                                1. По добра българска карта (пробвайте ИГО до Царево)
                                -на всеки три месеца се обновява, всеки момент ще излези и новато карта 4.90 тогава си мисля, че просто няма да има с какво да се сравнява.
                                2.Не знам за европа ама идете до Турция с ИГО и вижте в големите градове по какви сокаци ще ви прекара.
                                3.За сервиза в България моята лична отценка е по-висока 6+, не знам дали се дължи на това, че Гармина беше гаранционен три пъти ми звъняха хората на мобилния телефон. След 4 дни 2 от които за транспорт (за тяхна сметка) ми върнаха уредчето и още си работи ппрфектно. Просто друг такъв гаранционен сервиз в България няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X