Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TomTom vs Garmin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TomTom vs Garmin

Привет, използвам Том Том за Европа постоянно. Сравнявали сме ги едновременно и с Гармин и в град и на път и не мога да кажа кой е по-добър.
    Том Том има огромно предимство за велосипедните и пешеходните карти и маршрути. Това ме накара да избера Том Том.
    За България не мога да си намеря карти, а и не ми трябва за сега

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
      Не може да има няколко. НАЙ-КЪСИЯ е само един!
      Не съм съгласен, предвид че разтоянието е голямо (~1400км) е напълно нормално да има повече от един. Ето ти прост пример, представи си квадрат/правоъгълник тръгваш от горния ляв ъгъл, а целта е долния десен - има 2 най-преки пътя нали (страните на фигурата)? Не можеш да прецепиш през средата защото няма път примерно или е планина, езеро и т.н.

Коментар

Коригиран!

Коментар

Първоначално публикуван от sirko Преглед на мнение
          Не съм съгласен, предвид че разтоянието е голямо (~1400км) е напълно нормално да има повече от един. Ето ти прост пример, представи си квадрат/правоъгълник тръгваш от горния ляв ъгъл, а целта е долния десен - има 2 най-преки пътя нали (страните на фигурата)? Не можеш да прецепиш през средата защото няма път примерно или е планина, езеро и т.н.
          Приятно е да заговорим за геометрия, въпреки, че тя няма нищо общо с пътя до Германия Най-краткия път до дадена точка (и понеже говорим за пътуване с кола по асфалтиран път) е само един - Х километри. Всеки друг път е Х+n километри. Аз така ги разбирам нещата. И за да обясня в картинки: от Калотина, ТомТом реди пътя така - (само големите градове) Белград, Будапеща, Виена, Линц, Залцбург, Мюнхен.
          А Гармин така: Белград, Загреб, Любляна, Залцбург, Мюнхен.
          Защо ли? Защото картата на ТомТом е непълна за Сърбия, Хърватска и Словения, по времето когато Гарминската не е. Т.е. отчитаме факта, че версията на картата е непълна. Сега може и да е добра, знам ли. Но тогава не беше.
          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

За България - Гармин, навънка - ИГО или том-том. Ходих до Австрия, Германия на скоро...ИГО превъзхожда гармин в каквото се сетиш...пътища, ПОИ, и т.н. Бяха пуснати и двата постоянно.

Кой колега го обиждаше че ТомТом нямат представителство в БГ....след разходката ми из Европа колега се чудя как изобщо ни има на картата на Европа....но това друга тема...Гармин не става за в чужбина...не че няма да те оправи , но всички хотели които намерихме, ги намерихме благодарение на ИГО.

Коментар

Откакто Телеатлас и ТомТом станаха едно цяло, очаквам само добри неща за ТомТом. В момента е бедничък откъм ПОИ (за България), но това скоро ще се промени.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

За Европа ползвам BECKER ,колегата има ТомТом и смея да твърдя ,че пропуските в Германия са огромни. + пред Бекер е ,че по-бързо ловят сателит при първоначално вкл.
                Скоро се возих в колата на един френд с Н95 с Гарминска навигация . . . става ,добра карта имат.
                EX Toyota Land Cruiser 120
                Деньги - зло! И тем большее, чем их меньше

Коментар

Re: TomTom vs Garmin

Гармин-ските карти не са хич зле в Европа, аз съм обикалял доста и не съм имал никакви проблеми.

И като добавим, че за България реално само Гармин върши работа, избора ми е ясен.
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

След 2 дни тестове в България мога да кажа.

Гармин-добре
                    Igo8,Sigyc,Tomtom с новите карти Трепач!!!!

Гармин изостава според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от bbb83 Преглед на мнение
                      След 2 дни тестове в България мога да кажа.

Гармин-добре
                      Igo8,Sigyc,Tomtom с новите карти Трепач!!!!

Гармин изостава според мен.
                      Къде в България ги тества картите? В сми само определен район или цяла БГ?
                      Светът на Владо

Коментар

Благоевград,София,Пловдив

Коментар

Не съм наясно с новите карти, но преди няколко месеца - ТомТом беше номер едно в Европа и на Острова, Гармин по-добре в БГ. Ако обаче се вярва на колегата, че ТомТом напредват и като знам възможностите на двете бих избрал ТомТом. За Igo нямам никакви впечатления. А това кой има представителсто в БГ най-малко трябва да ви притеснява.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Според мене TomTom,Igo,Sigyc са едни и същи,Картите им са на телеатлас.

Коментар

Имам над 100 000 км с том том и гармин в цяла европа с най-актуалните карти и мога да кажа само-том том да си гледа по добре работата,защото много имат дА ДОГОНВАТ.

Коментар

Аз постоянно пътувам из България и минавам поне 4000км.месечно.Имам Tom Tom One.Тествал съм и други марки,но предпочитам Томчо.В общия случай всичко е въпрос на карта,т.е.колко подробна е картата.Менюто на Томчето е много интуитивно и удобно за работа.Бързо преизчислява и батерията му издържа 2 часа със сигурност.POI за него има в нета.Наскоро си изтеглих 100-те национални обекта и бензиностанции на ОМВ,Шел и Лукойл.Има възможност да се добавят POI и да се редактират и допълват съществуващите.Картите за тях тепърва ще се обновяват и тогава тежко им на конкурентите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X