Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спийд камери България (в разработка)
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
До: Спид камери
Колега, предложението на уважаемия gtsvg определено е уместно.Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнениеиконки има тук, ако на кякой не му харесват предложенията-да си ги смени...
в последната редакция на 52_3 - тази с разделените SC, RL, там иконки не видях да има
става въпрос за иконките със знаците, показващи ограниченията на скоростта, или иконки с камери...
Коментар
-
Вени, благодаря за твоето разбиране! Искам също да напомня, че творенията на основната група заминават в инета като официални и последни версии за България по различни сайтове и сървъри! И се следят от чужденците!Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеКолега, предложението на уважаемия gtsvg определено е уместно.
в последната редакция на 52_3 - тази с разделените SC, RL, там иконки не видях да има
става въпрос за иконките със знаците, показващи ограниченията на скоростта, или иконки с камери...
Моля Ви още веднъж като правите нещо качествено, а то е такова, да го изпипате до края!
Коментар
-
Ако си свалите версия 52_3 от #841 ще се сдобиете с исканите иконки.Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеКолега, предложението на уважаемия gtsvg определено е уместно.
става въпрос за иконките със знаците, показващи ограниченията на скоростта, или иконки с камери...--------------------------------------
Коментар
-
вероятно съм ги пропуснал. дай ги отново-ще ги включимПървоначално публикуван от lapostolov68 Преглед на мнениеКолега, благодаря много! Качих файловете и работят перфектно. Искам обаче да те питам защо камерата преди тунела за Люлин по посока центъра излиза като speed cam, а другата в обратната посока - като Red light. Мисля, че двете са идентични и трябва да са speed cam. Не съм се ровил по вкараните точки за засадите. Преди време бях пуснал тук с точни координати три засади по E79, на които се натъкнах - обработени като gpx - само да се копират и пейстнат във файла. Едната - я видях имаш я - при разклона за Д.Вереница по пътя Видин - Монтана. Другата - я няма тя е пак там, но при разклона за Каменна Рикса, където ограничението е 60 и дебнат след разклона на един завой. Третата е посока София - Ботевград, вденага след слизането от магистралата - преди летишщето.
ПП - разбрах, че този проблем е разрешенПоследно редактирано от gadev; 21-08-09, 19:39.последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/
Коментар
-
последния вариант, който съм публикувал тук има иконки с ограниченията на скоростта на засадите и на камерите. считам , че звуковите файлове ще направят разликата м/у двете категории. red light няма нужда от разделяне по скорости. според мен , може да се зададе едно ограничение от 50 км/ч за red light и така по-честото писукане ще става само при по-висока от тази скорост, тоест предупреждение по скорост, а не по разстояние.става въпрос за иконките със знаците, показващи ограниченията на скоростта, или иконки с камери...Последно редактирано от gadev; 21-08-09, 19:38.последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/
Коментар
-
Коректно е да кажа, че съм ползвал икони от сайта, който предоставих...
Коректно е да кажа, че това са иконите, които е ползвал chavdarlk...
Личното ми мнение е, че тези прилягат най-добре на файловете, които творим тук (или поне на мен най-много ми харесват).
Сега прилагам архив с иконките, За тези, които сами си ръчкат файловете - необходимо е имената на коните да са еднакви с имената на отделните файлове, за да се появят въобще в прибора.Прикачени файлове
Коментар
-
Ето ги трите засади - направени, проверени и работят - само се копират в gpx фалйа. Не съм се ровил, но мисля, че тази при Долна Вереница я има и в твоя файл:Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнениевероятно съм ги пропуснал. дай ги отново-ще ги включим
ПП - разбрах, че този проблем е разрешен
<wpt lat="42.9110310" lon="23.8161530">
<name>София-Ботевград@60</name>
<cmt>засада след Магистрала Хемус</cmt>
<sym>Flag, Blue</sym>
<extensions>
<gpxx:WaypointExtension xmlns:gpxx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3">
<gpxxisplayMode>SymbolAndName</gpxxisplayMode>
</gpxx:WaypointExtension>
</extensions>
</wpt>
<wpt lat="43.4924710" lon="23.0277790">
<name>Видин-Монтана, E79@60</name>
<cmt>засада при разклона за Каменн Рикса</cmt>
<sym>Flag, Blue</sym>
<extensions>
<gpxx:WaypointExtension xmlns:gpxx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3">
</extensions>
</wpt>
<wpt lat="43.4386667" lon="23.1183330">
<name>Видин-Монтана, E79@60</name>
<cmt>засада при разклона за Долна Вереница</cmt>
<sym>Flag, Blue</sym>
<extensions>
</extensions>
</wpt>
Коментар
-
Днес пробвах разни неща:
1. Когато има конфликт във времето между предупрежденията и навигацията, първо минава навигацията като звук, а после и предупреждението. Иконката на предупреждението си изскача навреме.
2. Пробвах RL на 300м. На мене ми хареса как се получава. По-малко става напрегнато, а повече е безсмислено. Задаване на скорост ще има непредвидим ефект, защото според Гармин предупрежденията за скорост изскачат на 10м на 1км/час, т.е ако им се зададе 50км/час, предупреждението ще изскача на 500м от камерата плюс в зависимост от зуума.
3. Натъкнах се на 2 кофти дублиращи се точки:
а. Ихтиман - там имаме и спийд камера и полиция
б. Хепи Пловдив - същото
Какво правим в случая. Аз бих махнал полицията.
4. Забелязах и две конфликтни точки:
а. Разклона за Карлово на Тракия. Там има полиция по пътя за Карлово под моста на магистралата. Както си караш по А1 и изведнъж - ограничение с полиция.
б. София, Хайдут Сидер - същата работа. Този път е под моста на бул.Европа.
Какво правим с такива ситуации.Garmin nuvi 765
Коментар
-
какво е това? red light?Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнениеN42.74536 E23.22932
Светофара на "Метро" западпоследна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/
Коментар
-
според мен:Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнениеДнес пробвах разни неща:
1. Когато има конфликт във времето между предупрежденията и навигацията, първо минава навигацията като звук, а после и предупреждението. Иконката на предупреждението си изскача навреме.
2. Пробвах RL на 300м. На мене ми хареса как се получава. По-малко става напрегнато, а повече е безсмислено. Задаване на скорост ще има непредвидим ефект, защото според Гармин предупрежденията за скорост изскачат на 10м на 1км/час, т.е ако им се зададе 50км/час, предупреждението ще изскача на 500м от камерата плюс в зависимост от зуума.
3. Натъкнах се на 2 кофти дублиращи се точки:
а. Ихтиман - там имаме и спийд камера и полиция
б. Хепи Пловдив - същото
Какво правим в случая. Аз бих махнал полицията.
4. Забелязах и две конфликтни точки:
а. Разклона за Карлово на Тракия. Там има полиция по пътя за Карлово под моста на магистралата. Както си караш по А1 и изведнъж - ограничение с полиция.
б. София, Хайдут Сидер - същата работа. Този път е под моста на бул.Европа.
Какво правим с такива ситуации.
2. ок
3. а- изтрих полицейската засада б - дай номерата на точките
4. това е проблем заради липсата на насоченост на предупрежденията при гармин. единственият начин, който виждам, за да не трием точки е да се поставят 2 точки от двете старни на магистарлата , на достатъчно разстояние, за да не сработват при движение по нея.така ще има предупреждение при движение м/у с.Труд и Пловдив.
Вярно, няма да са на точното място, но ще предупреждават , примерно 500м преди вярната позицияпоследна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/
Коментар
-
И някой ще "изпищи", че точките не били на нужното място, поставяне на нужното, и пак в кръга.Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение4. това е проблем заради липсата на насоченост на предупрежденията при гармин. единственият начин, който виждам, за да не трием точки е да се поставят 2 точки от двете старни на магистарлата , на достатъчно разстояние, за да не сработват при движение по нея.така ще има предупреждение при движение м/у с.Труд и Пловдив.
Вярно, няма да са на точното място, но ще предупреждават , примерно 500м преди вярната позиция
Да попитам - има ли някакъв шанс на Nuvi 250 W да се чуят други звуци (освен стандартните за Garmin) ?
Коментар
-
Коалеги, оставете ги така, нищо, че са под моста. Аз за Хайдут Сидер го усетих отдавна, но не ми пречи. По-добре едно предупреждение повече, отколкото да не те предупреди.Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнениеИ някой ще "изпищи", че точките не били на нужното място, поставяне на нужното, и пак в кръга.
Да попитам - има ли някакъв шанс на Nuvi 250 W да се чуят други звуци (освен стандартните за Garmin) ?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар