Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9
Свий
X
-
Re: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9
Инсталираш си City Navigator NT v9 на PC-то. Отваряш го с MapSource. Когато избереш от падащото меню "City Navigator NT v9" ще ти се появи едно прозорче в което ти казва , че картата не е отключена( може да се появи веднага след инсталацията). Потвърждаваш и се отваря "Unlock wizard". Натискаш три пъти NEXT и се появяват две полета. В горното пишеш 25 значния код от листчето. В долното може да не пишеш нищо. Натискаш NEXT и след това CLOSE. Картата е отключена! След това с "Tools > Map" маркираш регионите ,които искаш да качиш на уреда и те стават розови. Включваш Nuvi-то към PC-то и даваш команда от MapSource: Transfer > Send to device > маркираш твоя уред в падащото меню и потвърждаваш. Не е зле да си копираш съдържанието на папка Garmin от Nuvi-то на DVD или в компютъра. Събин мисля че беше го обяснил за неговата карта. Стъпките са същите.
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7669 - във >>>>ИНСТАЛАЦИЯ<<<<<
П.П. Картата в уреда ли е инсталирана или на SD карта?
Коментар
-
Значи моите ключове от жълтият лист искаш да кажеш че ще станат за този City Navigator Europe NT v9 които свалих от торента?А след като тръгна да го инсталирам в GPS-ами трябва ли да трия предишната карта на ситито ми от самият джипиес преди това и няма ли да ми иска още някакъв ключ вече като почна да го инсталвам в нювито ми?Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеИнсталираш си City Navigator NT v9 на PC-то. Отваряш го с MapSource. Когато избереш от падащото меню "City Navigator NT v9" ще ти се появи едно прозорче в което ти казва , че картата не е отключена( може да се появи веднага след инсталацията). Потвърждаваш и се отваря "Unlock wizard". Натискаш три пъти NEXT и се появяват две полета. В горното пишеш 25 значния код от листчето. В долното може да не пишеш нищо. Натискаш NEXT и след това CLOSE. Картата е отключена! След това с "Tools > Map" маркираш регионите ,които искаш да качиш на уреда и те стават розови. Включваш Nuvi-то към PC-то и даваш команда от MapSource: Transfer > Send to device". Събин мисля че беше го обяснил за неговата карта. Стъпките са същите.
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7669 - във >>>>ИНСТАЛАЦИЯ<<<<<
Коментар
-
Картата в уреда ли е инсталирана или на SD карта? И какви файлове имаш на SD картата евентуално? Кодовете трябва да станат на всеки продукт(естественно само City Navigator NT v9). Ако не станат , то ти казва , че не ги приема. При ново зареждане на картата в уреда автоматично се изтрива старата. Няма да ти иска нищо повече.
П.П. Направи си резервно копие на оригиналната за всеки случай.
Коментар
-
Ами ситито ми е инсталирано на самото нюви.А на SD картата имам само музика и снимки.Относно резервното копие демек да я копирам на хард диска в компютъра?И кои фаилове по точно да си копирам на харда от ситито?Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеКартата в уреда ли е инсталирана или на SD карта? И какви файлове имаш на SD картата евентуално? Кодовете трябва да станат на всеки продукт(естественно само City Navigator NT v9). Ако не станат , то ти казва , че не ги приема. При ново зареждане на картата в уреда автоматично се изтрива старата. Няма да ти иска нищо повече.
Коментар
-
По принцип цялата папка "Garmin". Иначе самата карта трябва да е с име "GMAPSUPP". При мен на NUVI 310 е така. Виж пак по размера - около 1,25 Gb. Може да пробваш да я инсталираш на SD картата. Правиш една папка на SD картата с име GARMIN и слагаш SD картата в четеца на PC-то. После повтряш стъпките в MapSource , само накрая маркираш SD картата в падащото меню , а не NUVI 350. Пробвай дали NUVI-то ще я види от SD картата.
Коментар
-
До: Re: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9
Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнениеПри ново зареждане на картата в уреда автоматично се изтрива старата. Няма да ти иска нищо повече.
Така е но не и за оригинално качените CN в новите приемници. При тях фаила с картата се казва gmappom.img а когато качваш карта тя се зарежда като gmapsupp.img и реално ти дава съонщение за грешка, защото не изтрива огромният gmapprom.img и мястото не стига. Ръчно трябва да се изтрие gmapprom.img преди да почнеш да инсталираш CN.
Коментар
-
До: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9
И след това го преименуваш на gmapprom.img за да не се забърше като се качват други карти. Не е проблем да имаш и двата фаила gmapprom.img и gmapsupp.img. Приемника ще ги ползва и двата.
Коментар
-
А като изтрия сити навигатора ръчно няма ли да останат много фрагментирани фаилове и после самото Нюви да ми бави при калкулацията? Няма ли някоя програма с която може да се изтрие сити навигатора а не да го трия ръчно.Или друга програма после да се дефрагментира самото Нюви както е при компютрите за да се засили производителността му?Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнениеИ след това го преименуваш на gmapprom.img за да не се забърше като се качват други карти. Не е проблем да имаш и двата фаила gmapprom.img и gmapsupp.img. Приемника ще ги ползва и двата.
Коментар
-
И като изтрия картата gmapprom.img със нея трябва ли да трия и gmapprom.sum фаилът?Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнениеИ след това го преименуваш на gmapprom.img за да не се забърше като се качват други карти. Не е проблем да имаш и двата фаила gmapprom.img и gmapsupp.img. Приемника ще ги ползва и двата.
Коментар
-
а после тоя gmapprom.sum фаил трябва да го поставя пак или? Защо като тръгна да поставям в GPS-a сити навигатора ми изписва че дали наистина искам да поставя сити навигатора демо моде?След като го поставя тои сам ли ще се отключи в gps-a или?Аз като го поставях ситито още на самият ми компютър ми иска да ваведа 25 знаковия ключ и сложих моят от жалтия ми лист друго мисля че няма какво да се слага?Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнениеДа изтрии го и него.
Няма проблеми с фрагментация.
Ето какво ми изписваПоследно редактирано от mariqn_m; 04-06-07, 16:35.
Коментар
-
Ти направи ли каквото ти беше обяснил колегата тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=17Първоначално публикуван от mariqn_m Преглед на мнениеа после тоя gmapprom.sum фаил трябва да го поставя пак или? Защо като тръгна да поставям в GPS-a сити навигатора ми изписва че дали наистина искам да поставя сити навигатора демо моде?След като го поставя тои сам ли ще се отключи в gps-a или?Аз като го поставях ситито още на самият ми компютър ми иска да ваведа 25 знаковия ключ и сложих моят от жалтия ми лист друго мисля че няма какво да се слага?
Ето какво ми изписва [ATTACH]5395[/ATTACH]
????
Коментар
-
Да БЛАГОДАРЯ на milstan.Направих го и ми се оправи проблема с демото от MapSource в Utilities > Unlosk Maps > Next > и отбелязах "View my installed unlock codes" > Next > и от списъка изтрих DEMO.И сега нювито ми се забърза супер с самата калкулация.Преименувах и фаилът gmapsupp.img на gmapprom.img . Но само не разбрах дали сега след като преинсталирах Sity Navigator Europe NT v9 дали да върна фаилът gmapprom.sum в самото нюви в папка гармин?Тои за какво е?Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнениеТи направи ли каквото ти беше обяснил колегата тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=17
????
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар