Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
    В комплекта на Nuvi 350 имаш ли едно жълто листче с UnlockCode?
    Да имам

Коментар

Инсталираш си City Navigator NT v9 на PC-то. Отваряш го с MapSource. Когато избереш от падащото меню "City Navigator NT v9" ще ти се появи едно прозорче в което ти казва , че картата не е отключена( може да се появи веднага след инсталацията). Потвърждаваш и се отваря "Unlock wizard". Натискаш три пъти NEXT и се появяват две полета. В горното пишеш 25 значния код от листчето. В долното може да не пишеш нищо. Натискаш NEXT и след това CLOSE. Картата е отключена! След това с "Tools > Map" маркираш регионите ,които искаш да качиш на уреда и те стават розови. Включваш Nuvi-то към PC-то и даваш команда от MapSource: Transfer > Send to device > маркираш твоя уред в падащото меню и потвърждаваш. Не е зле да си копираш съдържанието на папка Garmin от Nuvi-то на DVD или в компютъра. Събин мисля че беше го обяснил за неговата карта. Стъпките са същите.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7669 - във >>>>ИНСТАЛАЦИЯ<<<<<

П.П. Картата в уреда ли е инсталирана или на SD карта?

Коментар

Инсталираш си City Navigator NT v9 на PC-то. Отваряш го с MapSource. Когато избереш от падащото меню "City Navigator NT v9" ще ти се появи едно прозорче в което ти казва , че картата не е отключена( може да се появи веднага след инсталацията). Потвърждаваш и се отваря "Unlock wizard". Натискаш три пъти NEXT и се появяват две полета. В горното пишеш 25 значния код от листчето. В долното може да не пишеш нищо. Натискаш NEXT и след това CLOSE. Картата е отключена! След това с "Tools > Map" маркираш регионите ,които искаш да качиш на уреда и те стават розови. Включваш Nuvi-то към PC-то и даваш команда от MapSource: Transfer > Send to device". Събин мисля че беше го обяснил за неговата карта. Стъпките са същите.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7669 - във >>>>ИНСТАЛАЦИЯ<<<<<
        Значи моите ключове от жълтият лист искаш да кажеш че ще станат за този City Navigator Europe NT v9 които свалих от торента?А след като тръгна да го инсталирам в GPS-ами трябва ли да трия предишната карта на ситито ми от самият джипиес преди това и няма ли да ми иска още някакъв ключ вече като почна да го инсталвам в нювито ми?

Коментар

Картата в уреда ли е инсталирана или на SD карта? И какви файлове имаш на SD картата евентуално? Кодовете трябва да станат на всеки продукт(естественно само City Navigator NT v9). Ако не станат , то ти казва , че не ги приема. При ново зареждане на картата в уреда автоматично се изтрива старата. Няма да ти иска нищо повече.
          П.П. Направи си резервно копие на оригиналната за всеки случай.

Коментар

Картата в уреда ли е инсталирана или на SD карта? И какви файлове имаш на SD картата евентуално? Кодовете трябва да станат на всеки продукт(естественно само City Navigator NT v9). Ако не станат , то ти казва , че не ги приема. При ново зареждане на картата в уреда автоматично се изтрива старата. Няма да ти иска нищо повече.
            Ами ситито ми е инсталирано на самото нюви.А на SD картата имам само музика и снимки.Относно резервното копие демек да я копирам на хард диска в компютъра?И кои фаилове по точно да си копирам на харда от ситито?

Коментар

По принцип цялата папка "Garmin". Иначе самата карта трябва да е с име "GMAPSUPP". При мен на NUVI 310 е така. Виж пак по размера - около 1,25 Gb. Може да пробваш да я инсталираш на SD картата. Правиш една папка на SD картата с име GARMIN и слагаш SD картата в четеца на PC-то. После повтряш стъпките в MapSource , само накрая маркираш SD картата в падащото меню , а не NUVI 350. Пробвай дали NUVI-то ще я види от SD картата.

Коментар

До: Re: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

При ново зареждане на картата в уреда автоматично се изтрива старата. Няма да ти иска нищо повече.

Така е но не и за оригинално качените CN в новите приемници. При тях фаила с картата се казва gmappom.img а когато качваш карта тя се зарежда като gmapsupp.img и реално ти дава съонщение за грешка, защото не изтрива огромният gmapprom.img и мястото не стига. Ръчно трябва да се изтрие gmapprom.img преди да почнеш да инсталираш CN.

Коментар

До: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

И след това го преименуваш на gmapprom.img за да не се забърше като се качват други карти. Не е проблем да имаш и двата фаила gmapprom.img и gmapsupp.img. Приемника ще ги ползва и двата.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                    И след това го преименуваш на gmapprom.img за да не се забърше като се качват други карти. Не е проблем да имаш и двата фаила gmapprom.img и gmapsupp.img. Приемника ще ги ползва и двата.
                    А като изтрия сити навигатора ръчно няма ли да останат много фрагментирани фаилове и после самото Нюви да ми бави при калкулацията? Няма ли някоя програма с която може да се изтрие сити навигатора а не да го трия ръчно.Или друга програма после да се дефрагментира самото Нюви както е при компютрите за да се засили производителността му?

Коментар

И като изтрия картата gmapprom.img със нея трябва ли да трия и gmapprom.sum фаилът?

Коментар

Да изтрии го и него.

Няма проблеми с фрагментация.

Коментар

Да изтрии го и него.

Няма проблеми с фрагментация.
                          а после тоя gmapprom.sum фаил трябва да го поставя пак или? Защо като тръгна да поставям в GPS-a сити навигатора ми изписва че дали наистина искам да поставя сити навигатора демо моде?След като го поставя тои сам ли ще се отключи в gps-a или?Аз като го поставях ситито още на самият ми компютър ми иска да ваведа 25 знаковия ключ и сложих моят от жалтия ми лист друго мисля че няма какво да се слага?
                          Ето какво ми изписва Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:1
Размер:136.0 КБ
ID:5035106
                          Последно редактирано от mariqn_m; 04-06-07, 16:35.

Коментар

Виж в MapSource в Utilities > Unlosk Maps > Next > и обележи "View my installed unlock codes" > Next > и ако в списъка имаш код "DEMO" - изтрий го.

Коментар

Първоначално публикуван от mariqn_m Преглед на мнение
                              а после тоя gmapprom.sum фаил трябва да го поставя пак или? Защо като тръгна да поставям в GPS-a сити навигатора ми изписва че дали наистина искам да поставя сити навигатора демо моде?След като го поставя тои сам ли ще се отключи в gps-a или?Аз като го поставях ситито още на самият ми компютър ми иска да ваведа 25 знаковия ключ и сложих моят от жалтия ми лист друго мисля че няма какво да се слага?
                              Ето какво ми изписва [ATTACH]5395[/ATTACH]
                              Ти направи ли каквото ти беше обяснил колегата тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=17
                              ????

Коментар

Ти направи ли каквото ти беше обяснил колегата тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=17
                                ????
                                Да БЛАГОДАРЯ на milstan.Направих го и ми се оправи проблема с демото от MapSource в Utilities > Unlosk Maps > Next > и отбелязах "View my installed unlock codes" > Next > и от списъка изтрих DEMO.И сега нювито ми се забърза супер с самата калкулация.Преименувах и фаилът gmapsupp.img на gmapprom.img . Но само не разбрах дали сега след като преинсталирах Sity Navigator Europe NT v9 дали да върна фаилът gmapprom.sum в самото нюви в папка гармин?Тои за какво е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X