Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

Здравеите, бихте ли обяснили подробно как се преинсталира City Navigator Europe NT v9 ? Имам следният проблем: С NUVI 350 съм. Отскоро не бях патувал извън БГ но сега ми се налага и като опитах да симулирам маршрут примерно в някои от страните в Европа почва да калкулира стига ми до някакви проценти и ми спира калкулацията и ми изписва че неможе да продалжи да калкулира поради липса на памет.Значи изтрих песните от папка MP3 и някои гласове които не ползвам от папка Voice освободи ми се 530 мегабаита место в самото Nuvi рестартирах и отново ми спира донякаде калкулацията и ми изписва че няма памет.А като го закупих от магазина преди 5 месеца в самото Nuvi имаше свободно место само 300 мегабаита.Някои да знае как мога да го оправя тоя проблем? Или трябва да се преинсталира самия софтуер на Nuvito? Ако трябва да се преинсталира ще обясни ли някои как точно става преинсталацията и откаде да си сваля софтуера за преинстал? Пробвах и с отворена антена на nuvi-то но пак не ми калкулира, също тъка опитвах до по близки даржави до БГ но уви не се получава калкулацията ми забива моля помогнете?

Re: ПРОБЛЕМ с City Navigator NT v9

Ако имаш допълнителна карта на вътр. памет или на флаш пробвай да я деактивираш , мисля че и на мен веднъж ми се случи на НУВИ и след малко ръчкане си тръгна. Имам и 60цсх с Метрогайда , и с него ми се е случвало , там се оправи след като презаписах картата.

Коментар

Отзад до антената е бутона за ресетване. Направи му един ресет, ако не се оправи му изтрий потребителските данни и му върни фабричните настройки и ако пак не се оправи чак тогава му преисталирай ситито.

Коментар

Първоначално публикуван от rawww Преглед на мнение
        Отзад до антената е бутона за ресетване. Направи му един ресет, ако не се оправи му изтрий потребителските данни и му върни фабричните настройки и ако пак не се оправи чак тогава му преисталирай ситито.
        Ресетвах го много пъти, но нищо не се променя. Направих и това с фабричните настройки и пак нищо не става. Затова питам откъде мога да си сваля СитиНавигатора и как се инсталира.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
          Ако имаш допълнителна карта на вътр. памет или на флаш пробвай да я деактивираш , мисля че и на мен веднъж ми се случи на НУВИ и след малко ръчкане си тръгна. Имам и 60цсх с Метрогайда , и с него ми се е случвало , там се оправи след като презаписах картата.
          Нуви 350 няма вариант да се деактивира SD картата,освен като я извадя. Пробвах да я извадя и няма никаква промяна.

Коментар

не се притеснявай аз го имах същия проб но с едно ходене до холандия и обратно се оправи от самосебеси. Задавай му само от държава до съседна държава.Знам че звучи не естествено но това показа при мен експлоатацията на нуви 350.

Коментар

проблема е с оперативната памет, а не дисковата. Когато зададеш маршрут до много далечна дестинация, гпс-са опитва (почети)всички възможно пътища до там и избира най добрият според него. Ако обаче маршрута ти е много далече, паметта не му стига. Може да пробваш следните неща:

1. избери си маршрут точка по точка. Не задавай директно виена(примерно) а задай 2-3 точки през които искаш да минеш преди това.

2. Избягвай преминаване на маршрута през местности с различно покритие на картеният продукт (CN9 в случая), както и преминаване от един картен продукт в друг, защото на 99% няма да сметне маршрута. В подобни случай използвай няколко маршрута водещи те до края на картата и нов започващ от следващата карта.

3. Не знам дали нювито има такава опция, 60-тките имат със сигурност. Опцията е колко зор да си дава ГПС-а да сметне най добрият маршрут и в 60-тките май се казваше Road calculation method с опции better route и best route и една за по бързо ама нямам гпс под ръка да я проверя. Та идеята е да му зададеш да не се юрка много да смята, това със сигурност ще консумира по малко оперативна памет и може би ще ти сметне задачката която си му задал успешно.

Надявам се да съм ти помогнал, а не тотално да съм те объркал

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                проблема е с оперативната памет, а не дисковата. Когато зададеш маршрут до много далечна дестинация, гпс-са опитва (почети)всички възможно пътища до там и избира най добрият според него. Ако обаче маршрута ти е много далече, паметта не му стига. Може да пробваш следните неща:

1. избери си маршрут точка по точка. Не задавай директно виена(примерно) а задай 2-3 точки през които искаш да минеш преди това.

2. Избягвай преминаване на маршрута през местности с различно покритие на картеният продукт (CN9 в случая), както и преминаване от един картен продукт в друг, защото на 99% няма да сметне маршрута. В подобни случай използвай няколко маршрута водещи те до края на картата и нов започващ от следващата карта.

3. Не знам дали нювито има такава опция, 60-тките имат със сигурност. Опцията е колко зор да си дава ГПС-а да сметне най добрият маршрут и в 60-тките май се казваше Road calculation method с опции better route и best route и една за по бързо ама нямам гпс под ръка да я проверя. Та идеята е да му зададеш да не се юрка много да смята, това със сигурност ще консумира по малко оперативна памет и може би ще ти сметне задачката която си му задал успешно.

Надявам се да съм ти помогнал, а не тотално да съм те объркал

Поздрави!
                Свалих си City Navigator Europe NT v9 от http://www.mininova.org/tor/690588 но никаде не е описано как се преинсталира самия софтуер.Ако някои знае как става моля да опише мисля че ще е полезно не само за мен а на всички от форума.Първоначално след като се свали софтуера се зарежда фаилат Garmin MapSource City Navigator Europe NT v9 (by PouchX) Alcohol120%.mds със програмата DAEMON Tools след това се инсталира в компютъра. От тук нататък незнам как става.
                Последно редактирано от mariqn_m; 31-05-07, 09:43.

Коментар

В една друга тема Сабин казва
                  "Като си купиш законно картата може и да получиш помощ. Този форум е мястото където се е "родила" тази карта и пиратски изпълнения свързани с нея не се толерират."
                  така,че май трябва да си купиш диска с отключващия код. Другото си е чисто пиратство независимо за коя карта става въпрос, но това е мое мнение. Така, че избираш от коя страна на барикадата си и пътища много. Лично аз отдавна съм избрал. Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от rawww Преглед на мнение
                    В една друга тема Сабин казва
                    "Като си купиш законно картата може и да получиш помощ. Този форум е мястото където се е "родила" тази карта и пиратски изпълнения свързани с нея не се толерират."
                    така,че май трябва да си купиш диска с отключващия код. Другото си е чисто пиратство независимо за коя карта става въпрос, но това е мое мнение. Така, че избираш от коя страна на барикадата си и пътища много. Лично аз отдавна съм избрал. Успех!
                    Първо не става въпрос за картата на Сабин а питам как се преинсталира нуви 350 !!! Аз си имам сити навигатора и сам си го закупил вече веднъж с самият ми приемник!!! така че питах как се преинсталира нувито и сити навигатора!

Коментар

Дали за картата на Сабин или за Ситито Няма никакво значение или имаш диска или не. Ако го имаш, имаш и ключовете. Качваш го в MapSource и от там в Нувито. Това че си го свалил от торент незнам да ли те прави собственик на софтуера.

Коментар

С Nuvi 350 си идва CN9 и код съвсем законно. Ако пуснеш един маил на гармин ще ти дадат и диск, но ще трябва да чакаш 1-2 седмици ако не и повече. Така че ако си дръпнеш картата от някъде или си я запишеш не мисля че е проблем, поне според моите морални норми

Коментар

По темата:

ще направя филче как и какво, но някой друг пат, че сега нямам време.

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                            По темата:

ще направя филче как и какво, но някой друг пат, че сега нямам време.
                            Супер ще е ако има снимки или нещо като флаш видео клипче тук в форума как се преинсталира сити навигатора
                            А относно емаил до Гармин какво трябва да им пиша за да ми пратят CD-то с Сити навигатора? Няма проблем че ще го забавят поне ще го имам оргиналното CD и валидни ключове че като почна примерно да го преинсталирам няма да треперя да не ми се блокира нещо по навигацията

Коментар

В комплекта на Nuvi 350 имаш ли едно жълто листче с UnlockCode?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X