Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Google vs Garmin - иде ли ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Google vs Garmin - иде ли ...

Това за грешката го подтвърждавам напълно, разликите достигаха нормално 15-20 метра. Но за навигиране из туристически места, разгледане на градовете, без опасение да се загубиш на непознато място, още повече ако не знаеш и език, за разглеждане на туристически обекти, е супер готино нещо.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
      За точността-с Google maps минахме по трасе(с колега от този форум) , където кърските пътища са през 5 метра един от друг и благодарение на сателитния изглед избрахме верния.Та мисля точността е много добра.Пробвал съм да ходя по пътеки на няма и метър една от друга, вливащи се една в друга и показанието е точно, т.е мисля че ще мога да ходя по тези пътеки, без да ги виждам(на тъмно да речем),гледайки само екрана....трябва да се заинатя и да пробвам
      Много смело, като се има предвид, че точността на GPS-а при идеални условия не е по-добра от 3-5 м.

Ето един реален трак, наложен върху гугълска сателитна снимка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:google_earth.jpg
Прегледи:1
Размер:123.2 КБ
ID:5226346

Точността е достатъчно добра за да не се загуби човек, но ако трябва да се движи на сляпо, само по подобна снимка, а отстрани има пропаст ...

А какво прави, ако точно над нужния му район в момента на снимката е имало облаци?

Име:google_earth-cloud.jpg
Размер:29.6 КБ
ID:5226348

А ако снимката на района е направена през зимата?

Име:google_earth-snow.jpg
Размер:69.6 КБ
ID:5226347

Поне засега навигацията на Гугъл я виждам най-вече в по-гъстонаселените райони на развитите страни, който и са по-подробно заснети, и имат по-добро покритие на мобилни оператори. Естествено, не е задължително човек да има телефон с повечко памет за кеширане на изображенията, както и по-дебела банкова сметка за покриване на сметките за трафика, но определено ще е от голяма полза ...

Да разчитам на тази навигация като основна за нашето хоби все още ми се вижда малко рано.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Просто споделям това което съм видял с очите си, надявам се и вие така правите......

За това което пиша имам и свидетели от този форум и не си мисля че имам извън земен телефон......Възможно е това да не е така навсякъде(точността), но засега това съм видял.Мога да го покажа на всеки.

ПП Благодаря за загрижеността, но умея да се пазя и сам .
        За пропаста....приятен полет с Гармин.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

... За пропаста....приятен полет с Гармин.
          Никакъв шанс! Няма достъпен за нас GPS, който да става за "полет по прибори", без видимост. Бил той и Гармин.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

За пропаста....приятен полет с Гармин.
            Е бива ли такива пожелания да отправяш ?????

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
              Е бива ли такива пожелания да отправяш ?????
              Е трябват доста усилия да се приеме това буквално.На тези с подобно тълкуване се извинявам!

Ползвам и Гармин.Той се ориентира по-трудно на моменти-винаги се стреми да те 'сложи' на някой път,трудно му е когато кривнеш в локален път.Гуглето не се интересува от това да ме 'сложи' на пътя-поне на 'изглед атлас'.
              Далеч съм от мисълта да определям кое е по-добро, нито ми се спори.То ще си покаже ....Намесих се в темата само защото ползвам нещо ,може би по-малко познато и да споделя впечатления.....
              ПП Да добавя и на вода върши работа това нещо-в моя случай язовир.На сателитната снимка се виждат подводните скали и моето местоположение спрямо тях.

Коментар

... Ползвам и Гармин.Той се ориентира по-трудно на моменти-винаги се стреми да те 'сложи' на някой път,трудно му е когато кривнеш в локален път. ...
                Такова нещо има само ако е активирана съответната опция, която може и да се изключи. В какво, според теб, се изразява затруднението на Гармин-а "когато кривнеш в локален път". Щото аз GPS използвам най-често извън пътната мрежа и не съм забелязал нещо да ми се запъва (естествено, при положение, че има нормална връзка със спътниците). Какво ще направи Google maps, ако искаш да те рутира през район, в който на картата (за разлика от снимките) няма пътища?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз ползвам Гармин 3790 и за сега няма аналог
                  НО още пролетта се замечтах за добавка Гугъл Земя на нотбука (в колата). Защо? Защото гармина те води от точка до точка, но изпускаш какво точно има наоколо, какво можеш да разгледаш в района -
                  пример Блед - Словения през който прелетяхме (и малко разгледахме по Гармина, а имало още много)

Име:bled Garmin.jpg
Размер:327.6 КБ
ID:5226388

Име:bled google.jpg
Размер:697.3 КБ
ID:5226387

Най накрая успях да постигна "нирваната" - Гармина ме води, а Лаптопа с вграден ГПС и ГСМ модул с "ънлимитед" СИМ карта (плюс евтин конвертор 150 Вата) Показва има ли нещо интересно в района!!! (Вчера най-накрая успях да подкарам всичко и РАБОТИ!!!)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                    ... Най накрая успях да постигна "нирваната" - Гармина ме води, а Лаптопа с вграден ГПС и ГСМ модул с "ънлимитед" карта (плюс евтин конвертор 150Вата) Показва има ли нещо интересно в района!!!
                    Това с лаптопа е добра комбинация. При необходимост винаги можеш да го използваш за да огледаш нещата така, както ще е трудно да го направиш на малкото екранче на GPS-а.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Какво ще направи Google maps, ако искаш да те рутира през район, в който на картата (за разлика от снимките) няма пътища?
                      Показва ми къде съм на 'снимката' с разделителната способност на Гугъл земя и това ме устройва.

Коментар

Е трябват доста усилия да се приеме това буквално.На тези с подобно тълкуване се извинявам!

Ползвам и Гармин.Той се ориентира по-трудно на моменти-винаги се стреми да те 'сложи' на някой път,трудно му е когато кривнеш в локален път.Гуглето не се интересува от това да ме 'сложи' на пътя-поне на 'изглед атлас'.
                        Далеч съм от мисълта да определям кое е по-добро, нито ми се спори.То ще си покаже ....Намесих се в темата само защото ползвам нещо ,може би по-малко познато и да споделя впечатления.....
                        ПП Да добавя и на вода върши работа това нещо-в моя случай язовир.На сателитната снимка се виждат подводните скали и моето местоположение спрямо тях.
                        Разбира се че ще се намесиш след като си ползвал нещо и си доволен от него! Повечето хора се намесват само когато не са доволни от това което ползват. Да имаш сателитна снимка на разположение е супер и е безспорен плюс. Аз не отричам че понякога уредите и снимките са много точни. Аз съм имал случай когато по GPS трака може да се види в кой коловоз съм карал с мотора когато съм минал в 2-те посоки в един и същ ден с не много време между минаванията ... или така си мисля .... кой знае. Цитирах те и ти предложих застраховката защото идеята да ходиш "по уреди" - независимо дали гармин или гоогле е леко казано много авантюристична и със сигурност няма да пожънеш успех в 90% от случаите - пробвай и пак ще си говорим

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          Най накрая успях да постигна "нирваната" - Гармина ме води, а Лаптопа с вграден ГПС и ГСМ модул с "ънлимитед" СИМ карта (плюс евтин конвертор 150 Вата) Показва има ли нещо интересно в района!!! (Вчера най-накрая успях да подкарам всичко и РАБОТИ!!!)
                          Има ли вече оферта за безлимитен трафик в европа? Ако да, кой оператор и колко е месечната такса?

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                            Има ли вече оферта за безлимитен трафик в европа? Ако да, кой оператор и колко е месечната такса?
                            Не знам, аз имам за България (не исках ама ме "накараха" да си взема) извън страната само знам че е СКЪПО, но като изключим Италия (за която чух че се плаща на порции, т.е. един баит като преместиш вече им дължиш 50 Евро което ти е за едиколко си килобаита/мегабаита) на всякъде би трябвало да е поносимо колкото да разгледаш къде се намираш

Коментар

Това за навигация на сляпо само по уреди е доста пожелателно за сегашната точност на GPS-системата. Дали ще е гарминско решение или нечие друго - ефектът ще е същия. Не мога да си представя, че вървя по остър рид с ширина 1 метър + отвеси отстрани и ще се водя по GPS-а ...

Като показвате съвпаденията между растер и GPS-трак - дали вземате предвид околния релеф, текуща конфигурация на сателитите и видимостта при GPS-антената? Имам доста примери за точен растер и бягащо с до 20-50 метра GPS-показание заради струпване на негативни фактори като описаните по-горе.

Sabin-е, тоя спот-растер каква хоризонтална резолюция дава (пиксели/метър) ?

Коментар

Говорех за устройството SPOT в смисъл, че ако закъсаш на място без сигнал ще може да извикаш помощ - http://spot.uvt.bg/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X