Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Google vs Garmin - иде ли ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Google vs Garmin - иде ли ...

Цена за неограничен трафик на Нет в България в момента 2,50 за месец.Трафика,който се черпи за опресняване на картата не е голям-КВ и то само при първоначално свързване- жалко, че не съм засичал точно колко.
    Друго което написах по-горе:- при Гуглето се използват и наземни репери-антенните клетки на мобилния оператор-aGPS.

Според мен за сега това са две различни приложения, които се допълват и съответно имат своите '+' и '-' .Например много по-подробен е Гармин_а за адреси ,Гуглето е силно когато има 'Нет'(има и вариант с предварително свален атлас,но не съм го ползвал)
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Тази тема е следствие/подобна на ТАЗИ. И там се достигна до извода, че си трябват специализирани устройства (разбирай Garmin, TomTom или каквото се сетиш), а решения като GoogleMaps са пожелателни. Поради ред причини (липса на покритие, малък живот на батерията и т.н.)
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

А, според мен бъркаш идеята. Мапса не е решение сравнимо с Гармина. Сравнимо може да стане ако се сложи на сравним с гарминския хардуер. За момента няма такъв. Според мен е въпрос на доста кратко време да се появи нещо подобно. Оттам нататък ще е интересно да се види кой какво предлага ...

Коментар

Първоначално публикуван от dido2 Преглед на мнение
          .................Сравнимо може да стане ако се сложи на сравним с гарминския хардуер. За момента няма такъв. ...................
          Искаш да кажеш да се сложи растерна карта на ГПС устройство, така ли?

ПП
          Бъркаш какво бъркам аз!

Коментар

Ами някой модератор може да направи '2 в 1' от темите....
            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
              Ами някой модератор може да направи '2 в 1' от темите....
              Не са за "2 в 1". Там е засегната повече хардуерната част. Дали ПДА, СмартФон или GPS устройство. Интересна тема, между другото.

Коментар

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
                Искаш да кажеш да се сложи растерна карта на ГПС устройство, така ли?

ПП
                Бъркаш какво бъркам аз!
                Google Maps не е само растерна карта. Могат да се слагат и векторни слоеве, произволен брой и вид, по които да се рутира между точки.
                В случая темата е за комбинацията от Android-OS + НЯКАКВО приложение за навигация. Google Maps е дето се вика готово приложение за целта, но не е свободно.

Лично за мен чара на цялата тая история е, че Android-OS-а може да върви на всякакъв хардуер. Съответно едно (или няколко) навигационни приложения ще работят също на всякакъв хардуер. За момента има само смартфони, може би затова разговора се насочи в тази посока - оттук и коментара ми, че бъркаш идеята на темата. Все пак аз вярвам, че появата на ГПС-и за екстремни условия с Android-OS и съответното програмче за навигация е въпрос на максимум 1-2 години. Ако това чудо се пръкне, сравнението с гарминските решения ще е съвсем на равни начала ...

Лично за мен ПДА/телефон няма как да е алтернатива на специално проектирана за екстремно ползване машинка. В тоя смисъл едно сравнение между гарминска автомобилна навигация и ПДА/таблет с Android-OS + Google Maps ще е доста по-равнопоставено.

Коментар

Гармин ще направят клиент за Андроид - въпроса не е дали а кога. Те ще си възстановят и поддръжката на Windows Mobile. Между другото, те Гармин си имат клиент за Андроид и сега, но не го продават отделно а само с Nuvifone-a си на Андроид, който не се продава в БГ

Коментар

Излиза GoogleMaps 5.0 : http://novini.dir.bg/news.php?id=7628270

Офлайн-карти, въртене на картата по компасно показание и други ...

Коментар

Първоначално публикуван от dido2 Преглед на мнение
                      Интересни гледни точки. Не предполагах, че някой е тествал тая услуга вече :-)

Разбира се моя коментар е за устройство - GPS - който е проектиран за екстремни условия на ползване - водо/прахозащита, сменяеми батерии, издържливост на удари и т.н. Това му е чара на Android-а - по дизайн може да се качи на всякаква машинка, а за какво точно ще го ползвате - вие си решавате :-)
                      Дидо накрая твоята мечта се осъществи май Този месец пуснаха тази яка Андроид машинка.
                      http://pocketnow.com/android/casio-g...-fully-exposed
                      Определено машинката изглежда доста здрава
                      http://www.youtube.com/watch?v=fX4iRJViuHs
                      Преди време имаше подобно решение представено от Моторола но по последните ревюта които бях чел за нея тя се оказа доста бъгава и ненадежна даже някъде имаше отзиви от нея тук във форума.
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...highlight=defy

Коментар

А, това е телефон, не андроид-базиран GPS. Моторолата иначе се бях засилил да я купувам, но излезе някакъв брутален бъг с микрофона им ...

Коментар

Ами то върви натам да няма чист Андроид ГПС но този телефон най се доближава до тази идея остава да му вкарат и възможност за работа с обикновени батерии и вече няма да се различава от такъв. Даже да се направи някой специализиран ГПС базиран на Андроид то пак ще му трябва GSM модул за да може да си получава данните например от Гугъл Мапс, даже това вече го има като възможност за обмен на данни в някои от автомобилните модели на Гармин.

Коментар

По въпроса за сателитните снимки .. GARMIN имат едно нещо наречено птичи поглед , което се плаща допълнително и са си сателитни снимки .. избираш си района и си качваш снимката на уредч1ето ( ако поддържа тази опция ) .

За Гугъл Земята .. накой да е ползвал Про версията ... аз само четох за нея ... и много ми се иска да мога да си позволя тази услуга ... общо взето принципае такъв .. даваш заявка и до някакво време ... примерно ден ти пращат актуална снимка от космоса ..

Май там е бъдещето ...
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                              ... общо взето принципае такъв .. даваш заявка и до някакво време ... примерно ден ти пращат актуална снимка от космоса ..

Май там е бъдещето ...
                              Кой ти го е казал това? Бях платил Про Версия и единственото което получих е по голяма свобода за различни формати да мога да ги кача в гугъл ърт да се виждат като нива. Нищо друго!

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                                ... GARMIN имат едно нещо наречено птичи поглед , което се плаща допълнително и са си сателитни снимки .. избираш си района и си качваш снимката на уредч1ето ( ако поддържа тази опция...
                                Имам активирана тази опция, общо взето в града си върши работа, в планините или в горите няма никаква полза от нея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X