Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателя се спука - снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Двигателя се спука - снимки

3 дни, 2 карания, само е палено на едно място- повечето АТВ-та у нас са такива. После задължително идват проблемите. Колега zeratulover, твоята машинка не е лоша, но през целия си живот не е видяла грам подръжка. Вариантите да се счупи точно там са минимални, ама в твоя случай е станало от това, че не си прегледал техническото състояние, ами си се юрнал да караш (то май всички така правят и задължително хапват дръвчето). Ти си гризнал обаче дебелото.
    По принцип, когато се удървят втулките (на двигателя отпред) задната се разбива и за отрицателно време започва да ти дрънчи под задника. Ако не се сменят в този момент всички втулки и тампончета които държат двигателя, той започва да се измества при натоварване от надлъжната си ос и най-напред започва да пада веригата. Хорицата пак не се сменят втулки и всичко, а опъват веригат (че е по-лесно). Следва скоростно износване на верига, пиньони и втулки, разбиване на лагери и други екстри като през цялото време хорицата си карат и опъват от време на време веригата. Идва ден в който техниката вече не издържа и от зор се къса едната предна стойка на двигателя (в повечето случай са две и се къса дясната) или веригата. Следва заварка при кварталния майстор (който обаче е печен и при заварката пази втулките да не ги стопи) и кръговрата продължава-изтормозената машинка си сменя притежателя и той на свой ред продължава да я тормози, а тя да се троши.
    Накрая на подобна история се затвърждава мнението, че китайчетата са пълни боклуци, а на Jojo му влачат разни потрошени машини дето свят му се завива докато ги съживи.
    Китайци, тайванци и всякакви жълти техники не са толкова лоши машини, просто имат нужда от по-често обслужване и прегледи, а не само псуване и тормоз.
    Стига лирически отклонения, колега звънни на 0887528175-Сава и го питай дали може да ти намери този капак и дали ще се захване с ремонта (ако не ти важи гаранцията разбира се, нали е на 3 дни). И не започвайте нищо преди да се убедите, че двигателя е съосен с рамата и пиньоните са на една ос (гледайте втулки, заварки, търсете кривини).
    Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      АЕОН има вносител в БГ - ако наистина е на 3 дни ще е в гаранция, ама май е по-старичко...
      АТВ-то е втора употреба - 2005 г. е и е на 5000 км. аз го имам от 3 дни -това имах предвид. благодаря на всички за мненията. обадих се на вносителя на АЕОН за българия и пича ми каза че внася части от Полша и беше много учуден че се е счупил мотора защото този модел бил "железен кон" , но винаги има първи път .... лошото е като се случи на теб. даже ми каза ако намеря липсващото парче можело да се завари.

Коментар

Първоначално публикуван от Jojo Преглед на мнение
        3 дни, 2 карания, само е палено на едно място- повечето АТВ-та у нас са такива. После задължително идват проблемите. Колега zeratulover, твоята машинка не е лоша, но през целия си живот не е видяла грам подръжка. Вариантите да се счупи точно там са минимални, ама в твоя случай е станало от това, че не си прегледал техническото състояние, ами си се юрнал да караш (то май всички така правят и задължително хапват дръвчето). Ти си гризнал обаче дебелото.
        По принцип, когато се удървят втулките (на двигателя отпред) задната се разбива и за отрицателно време започва да ти дрънчи под задника. Ако не се сменят в този момент всички втулки и тампончета които държат двигателя, той започва да се измества при натоварване от надлъжната си ос и най-напред започва да пада веригата. Хорицата пак не се сменят втулки и всичко, а опъват веригат (че е по-лесно). Следва скоростно износване на верига, пиньони и втулки, разбиване на лагери и други екстри като през цялото време хорицата си карат и опъват от време на време веригата. Идва ден в който техниката вече не издържа и от зор се къса едната предна стойка на двигателя (в повечето случай са две и се къса дясната) или веригата. Следва заварка при кварталния майстор (който обаче е печен и при заварката пази втулките да не ги стопи) и кръговрата продължава-изтормозената машинка си сменя притежателя и той на свой ред продължава да я тормози, а тя да се троши.
        Накрая на подобна история се затвърждава мнението, че китайчетата са пълни боклуци, а на Jojo му влачат разни потрошени машини дето свят му се завива докато ги съживи.
        Китайци, тайванци и всякакви жълти техники не са толкова лоши машини, просто имат нужда от по-често обслужване и прегледи, а не само псуване и тормоз.
        Стига лирически отклонения, колега звънни на 0887528175-Сава и го питай дали може да ти намери този капак и дали ще се захване с ремонта (ако не ти важи гаранцията разбира се, нали е на 3 дни). И не започвайте нищо преди да се убедите, че двигателя е съосен с рамата и пиньоните са на една ос (гледайте втулки, заварки, търсете кривини).
        Успех.
        Jojo по принцип си абсолютно прав .... спор няма. аз имах намерение да го откарам в ЕДИ моторс за пълен преглед още преди да се счупи, но трябваше да отида с него до КАТ за пререгистрация и уви стана белята. нека всички новобраници като мен да четат тази тема и да си вземат поука и дано не се случва на никой ..... иначе се свързах със Сава и започваме да действаме. ще пиша как върви ремонта и колко кинти съм се набутал, за да съм "последния изгорял" дай боже.

Коментар

Каде видяхте да пише че е ново човекат отивал да го Пререгистрира!

Коментар

Пукнатината не е само от сега според мен.Има повърхности които са били спукани отпреди.Предполагам ,че проблемите идват най-вече от веригата и нейното зверско обтягане.
            КТМ 400 EXC

Коментар

Провери тампоните на двигателя...Според мен,няма съосие между зъбното колело на двигателя,и това на задния мост-именно за това ти е паднала веригата.Предишния собственик е решил проблема с падащата верига чрез опъване-колкото може-ма явно на теб са е паднала честта да го довършиш Братя,внимавайте какво купувате и гледайте.Щото следващия път може да ви падне някое колело в движение,и тогава няма да има само потрошено желязо.
              П.П. Това е цам,и в зависимост от количеството на цинк...Може и да може да се завари,най-вероятно на аргон.Но няма смисъл да го заваряваш,поне не и докато не локализираш и отстраниш проблема.

Коментар

здравейте!!! ремоната на моето АТВ тече с пълна пара ..... спукания капак го заменихме с нов - Цената на капака е 180 USD със ДДС. ето какъв майл ми прати майстора който го поправя: "Това е състоянието на задния мост. Много окаяно. Износването на оста е много лошо. Ще се пробваме да минем без смяна на оста.
                Всички лагери са на сол включително и втулката на оста. Корозията е видима дори на снимката. Просто не е полагана никаква грижа за машината от предишните стопани и е имало страничен удар в задния мост (предполагам че това е причината за продажбата).Още не съм отворил скоростите.... всеки момент ще бъдат отворени."
                качвам и малко снимки които той ми изпрати ......
                Прикачени файлове

Коментар

Ето и последния майл от майстора: "Всичко ще зависи как ще протече ремонта. Най много ме притеснява леглото на задния мост. Ако
                  лагерите легнат добре ....машината ще стане много добра. Скоростите ще ги направим като нови така че основните агрегати ще бъдат в много добро състояние. Един реглаж на клапаните и двигателя ще е песен стига да няма друго износване. Както вече казах не съм го палил. Ще го запаля като сглобя скоростите."
                  имало и хубави вести на тоя свят .....

Коментар

Има си състави за ремонт на лагерни легла. Някви епоксидни компаунди. Виждал съм Локтайт и 3М.
                    Другия начин е да се наварят и после да се престържат на фрезата. Много разправия.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Има си състави за ремонт на лагерни легла. Някви епоксидни компаунди. Виждал съм Локтайт и 3М.
                      Другия начин е да се наварят и после да се престържат на фрезата. Много разправия.
                      Не са епоксидни. Анаеробни са, но общо взето корегират, максимум няколко десети от ммилиметъра. Най-добре е разстъргване, залепване със същия анаеробен продуктна предварително подготвена втулка и след това ново престъргване до желания размер. Такава е технологията. Ако стругаря е баш майстор, може да го направи и от раз и само да се залепи на предварително разстъргания отвор(местото където е разбито лагерното легло). Голям пропуск е че в техническите институти, изобщо не се преподава технология на лепенето. Би било доста полезно за младите инженерите да познават тази доста сложна и едновременно с това полезна материя. Все пак, композитните материали се използват все по-широко в машиностроенето. Макар, че в момента това сигурно е най-малкия проблем на нашата образователна с-ма.
                      Последно редактирано от D-MAX; 12-03-08, 19:43.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Като гледам снимките ми се струва, че предложенията с анаеробни и епоксидни състави нема да свършат работа... така само ще закърпите положението... имам богат опит. Решението е: шлайфате оста и леглото до неибходимия размер и набивате следващия номер лагери /изберете ги предварително / от порядъка на 2-3 десети под мин. размер/. Ако не позволява шлайф - качвате леглото на бор-щанга, а оста на струг -добрите майстори си знаят работата! Нямам идея дали осите на АТВ-тата имат някаква закалка, по всяка вероятност са с циментация, но нея отдавна я няма... така, че ще се разчита да не превъртят лагерите - гледайте да ги затворите и намажете добре - било с маншони, с черупки или там с квото се затварят...
                        Последно редактирано от pat66; 25-03-08, 16:19.
                        Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал.
                        WSBO

Коментар

Прочетох , че тук се говори за заваряване с аргон , та да сподела и моя проблем , макар и не свързан с атвта.Значи капачката на барабана или нз как точно да се израза (слаб технически език) , долу съм качил снимка , за тези където немогат да ме разберат.Та там където се хваща капачката с щангата с болт , за да не се варти , се отроши ушето.Мисля че е дураалимин.Та питането ми е в София къде заваряват с аргон?И също така имам и друг въпрос , ще мога ли да го заваря с обикновен електрожен с електрод от алиминии?Имам някакъв спомен , че като се обърне кабела на масата и кабела на пръта за заваряване , така се заваряват светни метали?
                          пп Казаха ми , че заваряването с аргон се плаща на см и също така , дали заварката ще издържи нанатоварването(точно това уше даржи целата капачка да не се завърта)
                          Прикачени файлове

Коментар

С обикновен електрожен не става пробвали сме,даже и с някои по евтин аргон не става добре,ако заварката ти я прави специалист,или някои които разбира от работата си ще стане.

Коментар

Тук в София къде има човек , който заварява с аргон.

Коментар

колегата да провери ако няма масло там кадето е спукан може да го залепи с течен метал и газ колкото изкара
                                OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
                                www.offroadprimorsko.com
                                0899883765

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X