Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателя се спука - снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Двигателя се спука - снимки

нов съм и нищо не разбирам ... АТВ-то ми е на 3 дни. днес тръгнах към КАТ да го пререгистрирам и на 50 метър ми се откачи веригата. сложих я и продължих и при следващото откачане се чу едно пукане и отдолу потече гъсто зелено масло . когато погледнах видях спукан алуминиев капак. не знам какво е и голяма ли е повредата, но ще умра от яд. моля всички които имат идея какво се е спукало и скъпо ли е да се оправи, да ми пишат. и в кой сервиз ще могат да ми го оправят? АТВ-то е AEON GOES (cobra) 220, автоматични скорости, въздушно охлаждане. ето и снимки на щетата:
    Прикачени файлове

До: Двигателя се спука - снимки

Определено не изглежда добре! Почвай да разглобяваш да видиш докъде е стигнало. После ще трябва да се заварява, защото не вярвам да намериш оригинална резервна част.

Коментар

Първоначално публикуван от zeratulover Преглед на мнение
      нов съм и нищо не разбирам ... АТВ-то ми е на 3 дни. днес тръгнах към КАТ да го пререгистрирам и на 50 метър ми се откачи веригата. сложих я и продължих и при следващото откачане се чу едно пукане и отдолу потече гъсто зелено масло . когато погледнах видях спукан алуминиев капак. не знам какво е и голяма ли е повредата, но ще умра от яд. моля всички които имат идея какво се е спукало и скъпо ли е да се оправи, да ми пишат. и в кой сервиз ще могат да ми го оправят? АТВ-то е AEON GOES (cobra) 220, автоматични скорости, въздушно охлаждане. ето и снимки на щетата:
      като гледам предпазителя на веригата колко е раждясъл .не прилича да е на три дена.както и да е.тоя метал не е алумин.цам е.не се заваря.само с течен метал може да го закърпиш

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
        като гледам предпазителя на веригата колко е раждясъл .не прилича да е на три дена.както и да е.тоя метал не е алумин.цам е.не се заваря.само с течен метал може да го закърпиш

Ако наистина е сплав - лошо!

Коментар

Сашо успява да завари някои от цамовете. Когато цинка е по-малко.
          Хм. Имам усещането че пукнатината е стара.
          Така не може да се направи нищо. Разглоби всичко, измий тоя картер с бензин, и гледай. Може да може, може да не може да се оправи ...

Коментар

И аз имам един такъв проблем. Някой има ли представа какъв е този материал, ако не се заварява за купувам направо нови капаци. Втора употреба за този модел ни капаци ни двигател намирам.
            Кавазаки Прерия 2002 300 4х4
            Прикачени файлове

Коментар

Мисля,че теча на зеленото масло е от скоростната кутия,но според мен е възможно да са попаднали парчета от метала вътре,което трябва да се почисти много внимателно.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                алумин.цам е.не се заваря.само с течен метал може да го закърпиш
                Мисля, че подлежи на заварка, но май апарата трябва да е импулсен, но не съм сигурен. Иначе от всеки аргон ще го върнат(отказ)
                LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Сашо успява да завари някои от цамовете. Когато цинка е по-малко.
                  Хм. Имам усещането че пукнатината е стара.
                  Така не може да се направи нищо. Разглоби всичко, измий тоя картер с бензин, и гледай. Може да може, може да не може да се оправи ...
                  и на мен ми прилича на стара.само че това е картера на двигателя.и....
                  двигателя трябва да се изпразни от всичко.там дето е сцепено са скоростите.
                  колега обади се на представителя на вносителя и си поръчай нов картер но тоя ремонт ще ти струва поне 800лв.

Коментар

Искам да уверя всики че това се заварява без пробем с аргон. Незнам сега аргончика какво прави но става.
                    Значи тази пукнатина не е от сега и то се вижда чсно от снимката. Изглежда е имало удар отдолу отпреди просто сега му е дошло времето. Може веригата да е допринесла сега точно да се случи.
                    Всичко това е поправимо.

Коментар

Това според мен също е Цам....нЕма заварка.....а и да има ще струва колкото нов капак.....
                      Правил съм опит за ремонт на подобно "атв"....само загуба на време и пари......
                      Най-добре търси нова част и продавай в миг.....тази цепнатина е сериозен дефект......все едно поради каква причина се е случила....дори и да е умора на материала,тук няма натоварване по принцип
                      IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Веригата му е паднала, когато това е зейнало. Като гледам - на тая страница са лагерните легла. Дявол знае кво има па вътре.
                        Някои ЦАМове се заваряват, други - не. Според съдържанието на цинк. На практика никой не може да каже дали ще стане, преди да опита.

Коментар

АЕОН има вносител в БГ - ако наистина е на 3 дни ще е в гаранция, ама май е по-старичко...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не мисля, че си струва заваряването. Това не е просто капак.
                            Има и лагерни легла и дори минимално отклонение си има последствия. Освен това съм 90 % сигурен, че при разглобяването ще излязат още пукнатини и какво ли още не. Защо не насадиш направо двигател от някое ендуро.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Най-важно е преавилно да се установи пзичината за спукването (може и да не е от давна иначе щеше да е мазно около нея)най вероятно от падането на веригата се е получило но тазипричина трябва да е ясна и да не се повтаря иначе всякакъв ремонт няма смисъл.После вземи парчето от материала кдето е дупката ако го намериш и направи проба за заваряемост на метала икачества на заварката.Ако заварката няма добри якостни качества и няма друг капак на подходяща цена лошо но помисли за подсилване с планки и лепила.
                              пп. Ама и аз не мисля че е само капака?!
                              Последно редактирано от pechenikov; 19-02-08, 10:58. Причина: Разгледах още веднъж снимките

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X