Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за категория?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Какъв е въпросът всъщност в тая тема?
    С АТВ тата проблемът идва още от регистрацията, там мненията по КАТовете не знам дали не са различни и оттам нататък става на кой какво е чул и какво е видял. За ремаркета, трактори, комбайни, пътища републикански и общински мисля че нещата са ясни.
    Ся, който и униформен да те види на пътя че с малък влекач теглиш композиция ремарке с тежък товар, амии, нормално е да те спре, да те види кой си що си, на 17 години ли си или юноша старша възраст, укрепен ли ти е товарът, имаш ли мигачи на ремаркето и т.н., не като се обърнеш на някоя автобусна спирка и по новините да почнат да питат що така стана.
    Мен не са ме спирали с ремарке не знам от колко години, поне от едно двадесет... С нормална кола го влача, не с АТВ, след едно леко надолнище и преди леко изкачване, КАТаджията ме пита първо какво карам и аз като му казах че съм с 400стотин кила мед в тенекии, той чак ми се извини че ми е убил инерцията и ми пожела приятен път. Ма и аз съм любезен винаги де и не се правя на всезнайко, все пак от 35 години работя с хора.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Сериозно ли може някой с униформа да ти дава наклон какво управляваш с какви инвентари в частния имот?

Ако се кара АТВ по черни/земни пътища и на частен терен, пак ли се изисква книжка и т.н.?

Някой по-горе беше казал в нивите влизали да глобяват фермерите, нивата е частна, не е пътна мрежа и как точно ще ми кажат какво управлвам на моя територия...

В чужбинско, ако ти дават скеле/вишка под наем искат да имаш курс и взет квалификационен изпит със сертификат, ама за багер и валяк не искат щото им дреме какво правя в частния си имот.
      Да и да на първите два въпроса. Както и инспекцията по труда да влязат в частна фирма и да искат тапията на мотокариста, краниста и прочие. Ако си земеделски производител или фирма това вече е бизнес. Не си си насял десет декара компир, да си пържиш зимата за биричката. Нали не искаш като в прогнилия запад, е го на, не е. Или само което ти харесва, което не те кефи да си е по нашенски. Втория въпрос е разискван тук, Гагич да ти го изрови, добър е в това.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Въпроса е....те са много....но ..

Със кат Б дърпаш ремарке до 750 кг...
        По тежко ремарке отиваш на Б+Е

Със Атв на което му дават 260 кг дърпаш ремарке 750 кг ....тука на коя категория отиваш...тъп въпрос разбира се....

В тоя случай превишаваш ТТ данните на влекача...тоест няма не правоспособност....а техническо нарушение

Добре ...ама да речем че в момента на констатация ...ремаркето тежи 150 кг и вози листна маса 30 кг както обикновено се случва....тоест композицията отговаря на ТТ данните на производителя....и няма нарушение
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

• bat_vanko
          bat_vanko коментира
          Редактиране на коментар
          Не отиваш на B+E.
          2т джип + 1т ремарке = В
          3т бус + 2т ремарке = В+Е

Ами няма въпроси тука. Значи с АТВ то не може да дърпаш 750 кг и това е, въобще не стига въпроса до категория. Нямаш спирачки, теглото на влекача не е за такъв товар и си в нарушение. Хората са ти предвидили твойто 700 кила АТВ да си го караш с ремарке с товар 50 кила, 100 да са, айде 200, ама чак половин тон...
        Последно редактирано от jordanov sv; Днес, 08:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Добре ...ама да речем че в момента на констатация ...ремаркето тежи 150 кг и вози листна маса 30 кг както обикновено се случва....тоест композицията отговаря на ТТ данните на производителя....и няма нарушение
          Такова нещо моментна констатация не съществува. Пак казвам, никой не го интересува дали в момента си свалил канатите, пода и каквото и да било, че ремаркето ти тежи Х кг, пък ти си возиш храстореза в него. Гледа се в талона на ремаркето какво пише като максимална маса. Толкова, няма празен, пълен, с попътен вятър, ама аз само до ей там и т.н. Накратко с това АТВ няма как законно да дърпаш това ремарке. Дали някой ще се заяде е отделен въпрос.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Със кат Б дърпаш ремарке до 750 кг...
            По тежко ремарке отиваш на Б+Ее
            Може и да бъркам, но с кат. Б може да теглиш и по-тежко от 750 кг. ремарке, ако общата маса на композицията не е повече от 3500 кг. и ремаркето има спирачки!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X