Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Атв-направи си сам.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Атв-направи си сам.

ето как вече мисля да реша проблема с предните шенкели.щото вече поне по 10 пъти са късани осите и самите главини.
    другия път като идваш към априлци се обади .
    Прикачени файлове

Коментар

поздравления за машината,по добра неможе да бъде,а ще споделиш ли цената на целият проект със всичко?

Коментар

До момента се колебаех за направата на собствено АТВ .
        Мислил съм по въпроса , като за основа да използвам мотоциклет ТУЛА.
        Сега съм убеден , че мога да се пробвам също и аз. Идеята и направата са просто СУПЕР.
        Поздравления!!!!!!!!
        Луд умора няма , само се поти !

Коментар

Поздравления и от мен не знам как се държи, като стабилност по трасето но изглежда СУПЕР.
          Много се изкефих като разглеждах снимките.
          Също много ми хареса и платформата.
          Бих искал да го видя и пипна/покарам/
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
            ето как вече мисля да реша проблема с предните шенкели.щото вече поне по 10 пъти са късани осите и самите главини.
            другия път като идваш към априлци се обади .
            Коко това изглежда доста масивно дано издържи.Тези шенкели от какво са и имат ли възможност за монтаж на спирачни апарати? Само да се организираме за Априлци и ще се обадя.Само да кажеш как да се намерим.

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
              поздравления за машината,по добра неможе да бъде,а ще споделиш ли цената на целият проект със всичко?
              От начало водех някяква сметка,но бях подходил доста плахо,в смисъл че незнаех дали въобще ще се получи нещо свясно.Дори всичко така съм планирал и изпълнил,че сега мога да го разглобя и със една предница и една задна капла,пак си става TENERE 660.Та като видях че нещата отиват на добре и не се очертават някакви големи трудности,го ударих на принципа "целта управдава средствата" и му изгуби края.Така че точна сума не мога да ти посоча,но нещата са някаде между 4500-5000 лв.

Коментар

на скоро се запалих по атветата и прочетох всички теми поради липса на финанси ще си правиме атевета и имам въпрос свързан с задната ос от какъв материал е направена закалявана ли е

Коментар

аз моята я направих от 40х,дълга е 90 см.закалиха ми я на тв4 в н.загора/имат завод за збни колела.за сего е добре.

Коментар

Здравеи а можеш ли да ми кажеш къкви траби си ползвал като дебелина и размер и ако не е нагло можеш ли да ми кажеш чертежа от каде намери или сам си го измислял Благодаря ти предварително!

Коментар

Здравей Миро.Тръбите са дебелостенни безшевни.Има ги в складовете за метали.Диаметрите си ги подбираш според конструкцията.Чертежи нямам.Всичко съм правил според ситуацията.Гледал съм от снимки на голи рамки от Раптор.има ги в нета.Като изходна точка взех ъгъла на кормилния прът / това не мога да променя но рамката на мотоциклета/ и по него според това къде идват кормилните щанги,дойдоха и носачите и т.н.
                      Успех

Коментар

Извини ме за многото питане но от какво желязо ти е задната ос и главините и дисковете ти ли си ги правил или са от нещто прегодявани? Иначе машината ти е супер ЕВАЛА!

Коментар

миро кажи с каква програма работиш за чертане и дано остане скоро време и да почваме а за задна ос предложиха х40 стомана за дискове се правят от чугун а глявините не са такъв проблем и те се правят остава само време да има

Коментар

Първоначално публикуван от RC_miro Преглед на мнение
                            PHP Код:
                            [html]Извини ме за многото питане :-D но от какво желязо ти е задната ос и главините и дисковете ти ли си ги правил или са от нещто прегодяваниИначе машината ти е супер[/htmlЕВАЛА!:-
                            Задната ос е от някакъв вал от селскостопанска машина,незнам каква.Желязото беше в работилницата на един приятел,който го беше използвал да си повдигне струга върху тръби,за да го премести.Като видях до каква степен се огъва и се връща в идеално право положение, веднага му го конфискувах.Ако ме питаш за спирачните дискове,предните са комплект с главините от Ямаха Раптор.От зад не знам диска от какво е,просто ставаше за спирачния апарат,който имах / KLE 500/.Не смятам,че е разумно да се правят,все пак става дума за спирачки.
                            Задните главини са просто фланци със съответните отвори за болтовете на джантата и съответния централен отвор.Към оста съм ги захванал на принципа на картинга-главини с шпонкови канали и възможност за стягане,така можеш да си ги разположиш където искаш,което ми дава възможност да си променям широчината на задницата.Който е карал картинг ще ме разбере.Те се правят,стругарска работа.
                            Успех.

Коментар

Днес си инсталирах фотошоп и успях да намаля размера на няколко снимки от архива.
                              Ето как започна всичко и до къде съм стигнал към днешна дата.Последната снимка е от миналата седмица.
                              Прикачени файлове

Коментар

уникално е станало има доста интересни идей и решения евала за ентусиазма може да се свържеш с някой китайски пройзводител да им налеш малко ноу-хау
                                но целият проект пак доказва теорията ми че е по добре да се почне от мотоциклет ако искаш да си направиш атв
                                Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X