Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новак в затруднение...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новак в затруднение...

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Това нещо дори няма предпазител под веригата и спирачния диск.

http://forum.offroad-bulgaria.com/at...6&d=1247748392

А като гледам и Вие с каква екипировка /каска, протектори, ботуши/ карате ми е ясно за какво каране става дума.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/at...0&d=1247748444

Добре, че АТВ-то не развива високи скоростти и Вашият Ангел Пазител отгоре да Ви пази.
    Атв-то има предпазител на пиньона и диска и струва 15лв за разлика от цената на Японският такъв
    Прикачени файлове

Коментар

Шинерай 350 съм карал само пробно на прашен път през полето, не върви изобщо колкото раптор 350 т.к. имам в гаража си такъв и съм го сравнявал. Имам общо 4 АТВ-та от различни марки. Шинерая ускорява по бавно, и се държи малко като патка по неравностите, това мога да кажа, собственика го хваллеше колко е икономичен и като ме видя как му стъпах на газта се уплаши, че ще му видя сметката. А двигателя е бледо копие на този на Раптора.

Не искам да се конфронтираме, но мисля че имам достатъчен опит с различните марки АТВ-та, а ако Вие искате да докажете нещо и сте по наясно, карайте една година в РШЕ Вашите шинераи, завършете всички кръгове и тогава ще се говорим.
      не знам какъв е бил собственика му аз моя не го жаля, предолагам който е карал с мен ще го потвърди, твоя познат регулирал ли си е окачването, когато взех моя също возеше дървено, когато направих правилните настройки, всичко се промени. За да върви добре се маха заглушителя и се сменя въздушния филтър, нещата се променят. Нормално е да ускорява малко по-бавно от раптора, все пак е по-тежко по-нагоре пишеше защо. За иконмия не знам на мен ми харчи 10-11 на сто но го ръчкам колкото може. А двигателя бледо или ярко не се произвежда от шинерей и е същия.
      Последно редактирано от kvv; 16-07-09, 16:13.

Коментар

Два пъти съм се качвал на такъв Шинерей и честно казано без да ми се обиждат собствениците за никакъв чеп не става, камо ли да се прави сравнение със подобните от класа си японци, не си спомням да е имало такова с нас и да не е имало някакъв технически проблем. Та моето мнение е горе-долу такова за разходка става за каране требва да си мазохист.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

ceco.g нали се сещаш ,че този пласмастов предпазител след няколко карания ще замине

Коментар

Към KVV: 10-11 л./100 км. това означава, че и дори и не гори малко.

Към Tpunep: ти разби всички детски мечти.

и към Емил Трайков: нека поне имат илюзии "професионалистите-атевисти". С този предпазител отивайки на кафе спокойно можеш да преминеш 2-3 ниски бордюра преди да стане мазало.
            С поздрави и най-добри чувства къ всички.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
              ceco.g нали се сещаш ,че този пласмастов предпазител след няколко карания ще замине
              Към KVV: 10-11 л./100 км. това означава, че и дори и не гори малко.

Към Tpunep: ти разби всички детски мечти.

и към Емил Трайков: нека поне имат илюзии "професионалистите-атевисти". С този предпазител отивайки на кафе спокойно можеш да преминеш 2-3 ниски бордюра преди да стане мазало.
              С поздрави и най-добри чувства къ всички.
              Аз не казвам че харчи малко.
              предпазителя е метален и е на новия модел, стария е без, както и всички яонски/взимаш си го допълнително срещу 15 лв или 150 моделите предназначени за яонски атв-та/. Идва си и с алуминиеви нерфове и предпазители за петите/японските идват с пластмасови/
              Аз съм имал проблеми на разходки заради голяма кал и липсата на хубави гуми, случвало се е и да ми пада веригата, след като си наравих водач,не съм имал проблем.
              Аз пак ви казвам, че не смятам шинрея за по-добър или идентичен на японско. Просто смятам, че има своите предимства и ми доставя удоволствие да го карам. По натам и аз ще си взема японско, но смятам да е ново, както казах в първия ми пост иначе трябва да съм си приготвил + някоя и друга хилядарка за ремонти.

Коментар

Колега вземи проучи малко . Аз нали имам нов японец . Всичко си му е на място без никакво доплащане . Защо хвалите нещо след като за долу-горе същите пари се намира 5 пъти по добро и още толкова пъти по мощно ???
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

И пак се започна кой какво кара кое е по-добро и кое е по-скъпо !?
                  Абе хора стига сте пускали мнения само за чешене на езици!
                  Човека иска просто и компетентно мнение кое атв е по-добро за начинаещ!
                  Според мен Шайнрая е перфектната машина за начинаещ!
                  Хем ще се научи, хем няма да дава много пари за япоско за същата кубатура.
                  Това че вие(с японските атв-та) имате малко повече пари от другите не означава, че всички са като вас човека каза с колко пари разполага и предполагам иска ново атв, което според мен най-добрият възможен избор за тези пари е Шайнрая.
                  Естествено че след като посъбере малко повече опит и най-вече пари
                  ще си купи японско атв с по-голяма кубатура.
                  Това въобще няма какво да се коментира.
                  Както каза Киро (KVV) с малко доработки откъм страна на регулировка на окачване и смяна на някои части атв-то става песен.
                  Поздрави.
                  [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Първоначално публикуван от NooS Преглед на мнение
                    И пак се започна кой какво кара кое е по-добро и кое е по-скъпо !?
                    Абе хора стига сте пускали мнения само за чешене на езици!
                    Човека иска просто и компетентно мнение кое атв е по-добро за начинаещ!
                    Според мен Шайнрая е перфектната машина за начинаещ!
                    Хем ще се научи, хем няма да дава много пари за япоско за същата кубатура.
                    Това че вие(с японските атв-та) имате малко повече пари от другите не означава, че всички са като вас човека каза с колко пари разполага и предполагам иска ново атв, което според мен най-добрият възможен избор за тези пари е Шайнрая.
                    Естествено че след като посъбере малко повече опит и най-вече пари
                    ще си купи японско атв с по-голяма кубатура.
                    Това въобще няма какво да се коментира.
                    Както каза Киро (KVV) с малко доработки откъм страна на регулировка на окачване и смяна на някои части атв-то става песен.
                    Поздрави.
                    Мдаммм ще се научи да ремонтира атв ...Земаш Шинерай и ставаш майстор ...Земаш японска машина 2-ра ръка пипаш тук таме и само караш ;] Не се сърдете ама на всяко каране китаиците дават ядове...

Коментар

Здравей. Аз също съм новак в областа на АТВ-тата. От месец притежавам Аеон Кобра 350. Марката е тайванска, а не китайска (поне от там ми е сертификата)

Мисля, че като за нащинаещ е перфектно АТВ. Има сравнително добра проходимост, сглобките изглеждат здрави, перфектно поведение на асфалт (с оффроад гумите подържам 80-85км без проблеми, макс съм вдигал 101, но вече доста играе) и подлежи на регистрация

Незнам какво ще кажата специалистите от форума за тази марка. Засега аз съм доволен от покупката си. Както казах съм още начинаещ, не познавам и хора и карам само главно по проходими горски пътеки и склонове..така, че нямам "хард" опит.

Има си официален вносител, което е в + за частите, т.е. по-лесно ще се набавят. Мисля, че това АТВ е перфектен компромис между цена и качество. Една-две идеи над китайските и все пак донякъде се доближават към японските.

На старо мисля, че може да се намери за около 5000лв, което е малко над, но не твърде далеч от твоите изисквания:–)

Приятен ден на всички.

П.С. Надявам се даже някой също да даде компетентно мнение относно моята машина, ако е има опит с нея

Коментар

Първоначално публикуван от man1a Преглед на мнение
                        Мдаммм ще се научи да ремонтира атв ...Земаш Шинерай и ставаш майстор ...Земаш японска машина 2-ра ръка пипаш тук таме и само караш ;] Не се сърдете ама на всяко каране китаиците дават ядове...
                        Keeway-a пък в момента само се кара,без нищо да му се пипа,само маслото сменяме и това е.Пък уж ''китайско атв'',явно нещо тия китайци се справят добре напоследък.

Коментар

Добре бе хора не разбирам защо спорите кой кво кара и как... защо толко се палите, който квото има тва кара и никой не е виновен за това, просто едни имат повече други по-малко. Аз просто исках малко информация коя марка-кой модел ще е най добър и най одачен за един новобранец в този спорт, който няма кой знае колко пари и дори не е пълнолетен. Получих до тук някакво инфо, но аз съм от хората които искат да знаят всичко и дано да не ви досаждам.
                          [B][I][U]Нашият въздух има едно предимство – виждаме какво дишаме![/U][/I] [/B]

Коментар

Ей хора да ви припомня,че човека е с бюджет 4000лв,също така това ще му е първо АТВ,предложението ми за нов Шинерай 350 е абсолютно съобразено с тези изисквания на човека.Далеч съм от мисълта да убеждавам който и да било че това е най доброто АТВ-не е,но за конкретните изисквания аз поне мисля,че е най удачният вариянт защото е значително по добра изработка от останалите китайски АТВ-та,всепак е чисто ново и не на последно място е факта,че има гаранция.Съгласен съм чеяпонските АТВ-та са по добри но с тоя бюзжет от 4000 се съгласете и вие,че каквото и АТВ да вземе ще стане монтьор човека.Вместо да почне да влага стотици левове за подмяна на амортизирани части по добре да се учи една година на Шинерая и да не се притеснява човека за ремонти,пък след година той ще си прецени какво да си купи за по напреднал АТВ-ист

Коментар

Дааа пък и докато дойде време за дуго АТВ ще съм завършил училище и ще си искарвам сам парите и така на татък
                              [B][I][U]Нашият въздух има едно предимство – виждаме какво дишаме![/U][/I] [/B]

Коментар

Ааа и относно хилядарката за ремонти да ти кажа , че аз съм нямал никакви проблеми . Просто японско МНОГО трудно се чупи.
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                08седем9010З60
                                MAKE RALLY NOT WAR
                                Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X