Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новак в затруднение...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новак в затруднение...

аз съм на 15 - 72 килца карам китайка 200 кубика преди седмица ходих да ми чистят двигателя - дадох 45 лева че имаше и ръжда и сменяха всичко (маркучи филтри) от резервоар до карборатура + чистене
    еми в момента двигателчето си пее - много хубав звук вади и мноо ме кефи ускорението ... части ... еми частите не са хич скъпи китайските а и с малко акъл и пригаждане от хора разбиращи си от работата става идеално...от както ги дадох тея 45 лева ходя карам дрифтя скачам вдигам на задни ускорявам и качвам бордюри качвам възвишения правим глупости с бандата - ровене в кал и вода и въпреки всичките тези простотии за цялата тая седмица съм дал - 20-30 лева - колкото ми е бензина и нищо повече ! даже ходихме да правим път в една гора - минаваме трака 5-10 пъти докато малко олегне и при възможност въртиме яко за да си личи и пак казвам само бензин слагам и карам !
    вярно имал съм мъки (счупи ми се болта на обтегача и ми падаше веригата...после задната ми ос се изкриви след 1 обръщане и седя малко настрани) но за тея 2000 лева дето съм ги дал вече 2 години и половина карам и за нито лев не съжалявам !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    и аз искам японско но сега за този момент няма да ме огрее - тази година нито реколтата от лятото е достатъчна нито туристите по морето са колкото миналата година ( казвам го защотот родителите ми с това се занимават)
    Последно редактирано от Г. Атанасов; 16-07-09, 13:53.
    Няма кал - Няма кеф !!!
    Suzuki Samurai LJ410 1984
    Suzuki LTZ400 2008
    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Оооооо ето това което чакахме всички.. едното на хиляда

пП. Извинете за спама.. не се здържах просто
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Ей ги пак хората говорят. Я кажете колко от вас са го ЯЛИ големия ... от китаец ?? Вярно чупят се доста по-лесно но за това не сме ли виновни ние ??? Аз го взех моя 2 ръка, в не много добро състояние (абе беше му видята сметката) и за символични пари влезе в час. За по-малко от 100лв АТВ-то пее, а нито палеше нито нищо. Двигателя го отварях целия и вътре бях очароват от видяното! А да не говорим за 350-ката... Нея съм я карал само 1 път и там нещата са съвсем други... Какво ми хвалиш издъхналия поларис на незнам си колко години на незнам си колко километра... Изпял си е песента. И пак казвам, ако си го гледаш китаеца и си го пазиш и той ще ти отвърне с същото. А за това че един ремонт ще струва с някоя нула по малко да не говорим. И аз смятам, щом имаш тези пари вземи си 350-ката и си го карай с кеф, от към части и цени стигане няма. Па другите нека си говорят... (като дойде време за ремонт де при тях де...)

Коментар

За първо АТВ Шинерай 350-няма нищо общо с другите китайски атв-та.Има мощност,супер окачване,здрава рама и е чисто ново за пори с които ще купиш японска скраб.

Коментар

Първоначално публикуван от ormr Преглед на мнение
            Колега знам, в гаража имам китаец /крос/
            то дори не е атв, аз не защитавам китайскта техника, говоря за конкретен модел, ти за колко си го взел твоя китайки крос? Има китайски атв-та за 2000лв не си правете от тях извод за 350 тката която струва 4700 лв а и двигателя е 349сс на ямаха 1:1 е с двигателя на раптор 350.
            Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
            Колега искаш ли да те светна че този поларис е моя Марката идва от Америка ако не се лъжа всичко му е както трябва . Не е лоша марка . Всеки казва ямаха , хонда , ктм , поларис , кавазаки и др.
            идва от Америка-а там е внесено от Китай
            този поларис има по-малко настройки на окачването от мойта 350 тка

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
              ...
              този поларис има по-малко настройки на окачването от мойта 350 тка
              Да ама пише FOX на тях

Коментар

Ако го огледаш по от близо ще разбереш че твойта кошница нестава .
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Бях купил за сина ми през 2006 г. китайче, мой приятел имаше също и що ремонт му хвърли не е истина.
                  Така, че карайте си китайчетата, но не набутвайте и тези, които още не са наясно.
                  Писал съм по-рано и пак ще го напиша: Китайските производители имат някакви традиции и някакво качество при велосипеди и мотоциклети, но изобщо нямат опит с АТВ-тата. Когато копират нещо го правят както и да е и го изнасят. После нямат наблюдения върху серията АТВ-та и нямат обратна връзка. След това копират друго и после следващото... Виждал съм абсолютни недомислици, като работно АТВ с верижно задвижване, детско АТВ на което не можеш дори малко за му свиеш яките пружини като за 2 тонен джип и амртисьари с външни компенсатори на които се пука маркуча при първото скокче. АТВ 110 куб. см, 350 и работно 4х4 с абсолютно един и същ карбуратор, скорости подредени от първа до 5-та и посла задна, без никакъв ограничител, пластмаси коита не са гъвкави, а крехки като стъкло се трошат на "мечове", болтове, които се саморазвиват и после липсва резба, а мой приятел монтьор ми показа лагер с износени картофообразни съчми без никаква закалка.

Примери мноого... Всеки сам си решава с какво да си троши главата...
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Мартин Преглед на мнение
                    Да ама пише FOX на тях
                    фокса е най-хубавото в този модел, аз не говоря за амортесьорите а за настройката на кастар, за тези от вас които не знаят, това е ъгъла, наклона на гумата спрямо терена, всички спортни коли и всички афтармаркет А раменаимат такава настройка това определя дали атв-то ще презавива или недозавива, полариса няма такава настройка
                    Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
                    Ако го огледаш по от близо ще разбереш че твойта кошница нестава .
                    ти като не разбираш по-добре си трай, много ми е интересно да видя дали ще я догониш моята кошница по пътеките или само прахта ще и дишаш ако някой път идваш към София звънни да покараме да видиш как върви кошница

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Бях купил за сина ми през 2006 г. китайче, мой приятел имаше също и що ремонт му хвърли не е истина.
                    Така, че карайте си китайчетата, но не набутвайте и тези, които още не са наясно.
                    Писал съм по-рано и пак ще го напиша: Китайските производители имат някакви традиции и някакво качество при велосипеди и мотоциклети, но изобщо нямат опит с АТВ-тата. Когато копират нещо го правят както и да е и го изнасят. После нямат наблюдения върху серията АТВ-та и нямат обратна връзка. След това копират друго и после следващото... Виждал съм абсолютни недомислици, като работно АТВ с верижно задвижване, детско АТВ на което не можеш дори малко за му свиеш яките пружини като за 2 тонен джип и амртисьари с външни компенсатори на които се пука маркуча при първото скокче. АТВ 110 куб. см, 350 и работно 4х4 с абсолютно един и същ карбуратор, скорости подредени от първа до 5-та и посла задна, без никакъв ограничител, пластмаси коита не са гъвкави, а крехки като стъкло се трошат на "мечове", болтове, които се саморазвиват и после липсва резба, а мой приятел монтьор ми показа лагер с износени картофообразни съчми без никаква закалка.

Примери мноого... Всеки сам си решава с какво да си троши главата...
                    явно и ти не си наясно а и не четеш внимателно, познаваш ли някой който има шинерей 350? Карал ли си такова? виждал ли си го на живо? Ако не си не мисля че мнението ти има стойност. Пак повтарям, не коментирам неща за които не съм компетентен/другите китайски модели/Аз давам мнение от първа ръка, а не един приятел си купи един модел, дето беше правен в китай и той ми каза че му се счупило....в дешни времена почти всичко се прави в Китай и Азия, затова и има различни марки, за да се отличават различната продукция.
                    Последно редактирано от kvv; 16-07-09, 16:04.

Коментар

Пич най добре е да не търсиш мнение от който и да е форум защото както и в тая така и в всички други теми 70% от мненията са от хора който случайно или не започват така-(НЕРАЗБИРАМ МНОГО(НИЩО)ОТ АТВ НО МОЕТО МНЕНИЕ...........)или пък (АЗ НЕСЪМ КАРАЛ(ВИЖДАЛ)ТАКОВА АТВ НО ДА ЗНАЕШ ЧЕ Е БОКЛУК) и не на последно място,всеки хвали каквото има,рядкост са хора карали много модели имащи база за сравнение и даване на съвети.Относно Шинерай 350 ще ти кажа,че двигателя е истинки като на Ямаха Раптор,окачването е ПО ДОБРО ДАЖЕ,а рамата и шарнирите са в пъти по здрави от на някои японски АТВ-та с двойно по силен двигател.Недостатък е по голямото тегло поради факта,че рамата и носачите са метални а не алуминиеви.Също е доста по икономично от Японските си събратя.А и докато не се опариш няма да разбереш каква е разликата от ново АТВ и от размазано от удари и скокове такова та била то и японско.УСПЕХ.

Коментар

За първо АТВ-това е истината-Шинерай 350.копуваш чисто ново АТВ с двигател Ямаха,Както казах с по добро окачване и много по здрава рама и носачи,малко по тежко но пък по икономично и не отстъпва по нищо на японските в класа си.Виж сам и прецени,това е моето(скапано китайче)както казват хората набутали се с още6-7 хиляди за същият двигател и по скапано окачване и без много от екстрите които не са екстри при китайчето а при японските му събратя.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от ceco.g; 16-07-09, 15:53.

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение

явно и ти не си наясно а и не четеш внимателно, познаваш ли някой който има шинерей 350? Карал ли си такова? виждал ли си го на живо? Ако не си не мисля че мнението ти има стойност. Пак повтарям, не коментирам неща за които не съм компетентен/другите китайски модели/Аз давам мнение от първа ръка, а не един приятел си купи един модел, дето беше правен в китай и той ми каза че му се счупило....в дешни времена почти всичко се прави в Китай и Азия, затова и има различни марки, за да се отличават различната продукция.
                          Шинерай 350 съм карал само пробно на прашен път през полето, не върви изобщо колкото раптор 350 т.к. имам в гаража си такъв и съм го сравнявал. Имам общо 4 АТВ-та от различни марки. Шинерая ускорява по бавно, и се държи малко като патка по неравностите, това мога да кажа, собственика го хваллеше колко е икономичен и като ме видя как му стъпах на газта се уплаши, че ще му видя сметката. А двигателя е бледо копие на този на Раптора.

Не искам да се конфронтираме, но мисля че имам достатъчен опит с различните марки АТВ-та, а ако Вие искате да докажете нещо и сте по наясно, карайте една година в РШЕ Вашите шинераи, завършете всички кръгове и тогава ще се говорим.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от ceco.g Преглед на мнение
                            За първо АТВ-това е истината-Шинерай 350.копуваш чисто ново АТВ с двигател Ямаха,Както казах с по добро окачване и много по здрава рама и носачи,малко по тежко но пък по икономично и не отстъпва по нищо на японските в класа си.Виж сам и прецени,това е моето(скапано китайче)както казват хората набутали се с още6-7 хиляди за същият двигател и по скапано окачване и без много от екстрите които не са екстри при китайчето а при японските му събратя.
                            Това нещо дори няма предпазител под веригата и спирачния диск.

http://forum.offroad-bulgaria.com/at...6&d=1247748392

А като гледам и Вие с каква екипировка /каска, протектори, ботуши/ карате ми е ясно за какво каране става дума.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/at...0&d=1247748444

Добре, че АТВ-то не развива високи скоростти и Вашият Ангел Пазител отгоре да Ви пази.

Коментар

Да ти би бил прав в случая но,ако човекът създал темата питаше кое е най скъпото и най издръжливо АТВ с което професионалист като мене да спечели всички кръгове на РШ А относно това с каква екипировка карам мисля че въз основа на 22 годишният ми стаж като моторист мога да си позволя една фотосесийка без екипировка със скорост от около 5км в час.Случвало ми се е да карам и по бързичко на задна гума без нито една катастрофа или падане през тези години.Лошото в нашата бедна държава е че състезатели стават недотам даровити момчета с богати татковци а много други с големи заложби си остават пред телевизора и така им минават годините.Лично аз а и други момчета сме виждали толко много некадърни (професионалисти)че съм могъл да ги бия и на писта и в супермотото само с една ръка,но пък те са с най новите мотори и АТВ-та и са най големите всезнайковци от всички.
                              http://www.vbox7.com/play:0573fe24
                              Последно редактирано от ceco.g; 16-07-09, 16:38.

Коментар

Първоначално публикуван от ceco.g Преглед на мнение
                                Да ти би бил прав в случая но,ако човекът създал темата питаше кое е най скъпото и най издръжливо АТВ с което професионалист като мене да спечели всички кръгове на РШ
                                Всичко е компромис и нищо практично на този свят не е абсолютно. Само това АТВ, мотоциклет, джип което не се кара само то не се чупи. И всичко може да се подменя и тунингова. Но аз поне търся оптималния компромис м/у цена и качества. И всеки го търси. Мой познат ме запита дали може с 500 куб см. работен 2 местен китаец може да се разхожда от къщата си в своето шато и да си наглежда лозята. Той има достатъчно много пари и искаше да си купува ренегат 800Х. Той е близо на 60 г. Убедих го че китаеца ЦФ мото ще му върши работа, защото ще го кара бавно и по равен терен по който минават и неговите тракторчета, зада орат и пръскат лозята. На него това му е напълно достатъчно и няма смисъл да хвърля още 20 000 изкарани с пот левчета.

Но въпроса в тази тема е съвсем друг, нали?

Не разбрах с какво този линк http://www.vbox7.com/play:0573fe24 има отношение към тази тема?
                                Последно редактирано от s_s1; 16-07-09, 16:41. Причина: за линка към www.vbox7...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X