Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новак в затруднение...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новак в затруднение...

Здарвейте. От Октомври месец или евентуално от другата година (зависи от финансите) и аз ще си зимам АТВ и пълна екипировка както е редно. С екипировката проблем няма, но с избора на АТВ проблема е голям: понеже съм само 64 кила, а и от към финанси съм ограничен до 4000 лева, и си мисля дали едно 250 кубиково АТВ ще може да се движи с мен по пътеките на територията на Врачанския Балкан. За момента съм се ориентирал към марките - хонда, ямаха, поларис и нещо много интересно - шинерай с лиценз на ямаха. Благодаря предварително на тези които ще помогнат.

Едит: Сега се сетих да питам за АТВ-тата с въздушно охлаждане - дали ще издържи поне един баир.
    Последно редактирано от М.Николов; 15-07-09, 18:09.
    [B][I][U]Нашият въздух има едно предимство – виждаме какво дишаме![/U][/I] [/B]

До: Новак в затруднение...

Добре си се ориентирал към марките Хонда , Ямаха , виж и Сузукито.... Препоръчвам ти да си земеш 400 кубиково атв 2-ра ръка към 2003-4-та но да е марково , а не китаиско... 1-во че 400 кубика няма да ти омалее и 2-ро ,че няма да ти дава ядове като китаиското атв...А за екипировката ти трябват около 800-1000 лв , може и повече , но вече зависи каква ще е ....А ако си по зле с финансите виж една 250-тка примерно пак хонда или сузуки , но не ти препоръчвам много много да си земаш китаиско...1-во че е на 1 цена с марково атв 2-ра ръка , но едва ли ще е толкова добро и здраво ...

Коментар

Значи да разбирам ли че с 250 кубиково марково АТВ няма да имам проблем по баирите ?

Коментар

Зависи какво разбираш под "баир". Аз имам Микилон(китайско 250), нямам кой знае какви гуми, но почти нямам проблем на баир(каквото аз разбирам под баир).

П.С." И аз съм 65 кила.
        '05 Suzuki RM 250

Коментар

Първоначално публикуван от М.Николов Преглед на мнение
          Значи да разбирам ли че с 250 кубиково марково АТВ няма да имам проблем по баирите ?
          Ако ще го разтриваш около Врачанския Балкан 250с.с. определено ще ти е малко, без това ще го вземаш след време посъбери още малко и за 5-6К може и да намериш нещо от рода на кфх700, Поларис Аутлов или пък някое ЮФЗ450 или ТРХ450, трябва ти нещо със ряз иначе няма оправия.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Според мен ще е добре да се ориентира към някой Поларис Аутлол (IRS по възможност) . Щом няма да го караш на писта , а само в гората според мен YFZ и TRX 450 не са най-добрия избор , защото нямат задна . Аз карам предатор без задна и не е кой знае какъв минус , но е хубаво да я има .
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от man1a Преглед на мнение
              Добре си се ориентирал към марките Хонда , Ямаха , виж и Сузукито.... Препоръчвам ти да си земеш 400 кубиково атв 2-ра ръка към 2003-4-та но да е марково , а не китаиско... 1-во че 400 кубика няма да ти омалее и 2-ро ,че няма да ти дава ядове като китаиското атв...А ако си по зле с финансите виж една 250-тка примерно пак хонда или сузуки , но не ти препоръчвам много много да си земаш китаиско...1-во че е на 1 цена с марково атв 2-ра ръка , но едва ли ще е толкова добро и здраво ...
              един приятел си взе такова кавазаки 400 и след един месец даде още 2000 за ремонт. Аз ще ти препоръчам новата шинрей 350 тя е и с регистрация, с доста хубави части е и е качествена изработка. Мощността ще ти е предостатъчна щом си 60 кила. За лиценза с ямаха си в грешка малко, просто двигателя е от производителя на ямаха за Азия. При по евтините китайци не само кубиците са по-малко а и частите са по скапани Японските атв та са по-мощни, по-добра изработка и много по-скъпи за поддръжка. Ти си преценяваш. Аз лично бх си взел втора ръка японско само ако съм си приготвил +2000 лв за ремонт./при китаец на старо може да е същото само дето същите части ще са 200 лв/

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                един приятел си взе такова кавазаки 400 и след един месец даде още 2000 за ремонт. Аз ще ти препоръчам новата шинрей 350 тя е и с регистрация, с доста хубави части е и е качествена изработка. Мощността ще ти е предостатъчна щом си 60 кила. За лиценза с ямаха си в грешка малко, просто двигателя е от производителя на ямаха за Азия. При по евтините китайци не само кубиците са по-малко а и частите са по скапани Японските атв та са по-мощни, по-добра изработка и много по-скъпи за поддръжка. Ти си преценяваш. Аз лично бх си взел втора ръка японско само ако съм си приготвил +2000 лв за ремонт./при китаец на старо може да е същото само дето същите части ще са 200 лв/
                Не зарибявайте човека по тези китайци.. после ще си бие главата много. Колега аз не разбирам от АТВ-та но ти казвам.. никога, ама никога не си взимай китаец. Дори и с лиценз на ферари да е не си взимай. Частите са по ефтини но се сменяват през по кратак период и затова пак пъщата работа, само дето за марково АТВ-ако инвестираш 2000+ то ще ти ги върне в пъти повече в кеф и удовлетворение.

пП. Твоя си работа все пак но.. не взимай китаец !
                OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ormr Преглед на мнение
                  Не зарибявайте човека по тези китайци.. после ще си бие главата много. Колега аз не разбирам от АТВ-та но ти казвам.. никога, ама никога не си взимай китаец. Дори и с лиценз на ферари да е не си взимай. Частите са по ефтини но се сменяват през по кратак период и затова пак пъщата работа, само дето за марково АТВ-ако инвестираш 2000+ то ще ти ги върне в пъти повече в кеф и удовлетворение.

пП. Твоя си работа все пак но.. не взимай китаец !
                  аз карам такова атв от 1 г. но ти знаеш по-добре
                  аз не му правя реклама, а просто споделям мнения и впечатления.
                  Нито ще спечеля нещо, нито ще загубя, каквото и атв да си вземе.

Коментар

Колега още е ново не бързай толкова . Аз имах китаец първото ми атв беше такова . Аз по-смотано атв никога не съм карал . След всяко каране смянаш нещо . Сега от година и 6-7 месеца имам хонда просто е уникално атв . Какво ли не съм карал беше то поларис какво ли не . Е карал съм и хонда 250 тя ми прави по-голям кеф от полариса дето е 500 . Ама стига сме спамили .
                    Колега не си взимай китаец като за първо атв си вземи нещо около 300cc . После като го продадеш ще си вземеш нещо по-голямо .
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      Ако ще го разтриваш около Врачанския Балкан 250с.с. определено ще ти е малко, без това ще го вземаш след време посъбери още малко и за 5-6К може и да намериш нещо от рода на кфх700, Поларис Аутлов или пък някое ЮФЗ450 или ТРХ450, трябва ти нещо със ряз иначе няма оправия.
                      Знаех си че тука си е за един мощен гигант, ама пустите париии ..., а относно китайските АТВ-та мисля че ще съм разочарован и че след всяко каране ще се сменя по нещо (тва са си мой мисли). А понеже Поларис за мен е нова марка (знам си само ямаха, сузуки, хонда, кавазаки и ктм) някой ще ме осведоми ли от коя държава идват и там каквото се сетите ?

Едит: Сега гледам в mobile.bg един Polaris Outlaw 500-ROTAX - 60 конски сили и всичко както си му е реда за 4800 лева, обаче се чудя има ли вероятност да ме обърне заради тва че съм лек и НАЧИНАЕЩ ?

Надявам се да не ви досаждам с тъпи въпроси.
                      Последно редактирано от М.Николов; 16-07-09, 10:32.

Коментар

Не си вземай китаец, защото дори и след 1 год. може да се окаже, че рез. части вече за този модел не могат да се намерят, т.к. всичко е събери чарк. Всяка следваща партида може да дойде с разрлични части окомплектована. А също и за китайските се налага да се купуват истински части за истински АТВ-та и да се пригаждат, като ти писне да се чупи при всеки излет. И тогава работата става дебела.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                          аз карам такова атв от 1 г. но ти знаеш
                          Колега знам, в гаража имам китаец /крос/
                          OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от М.Николов Преглед на мнение
                            Знаех си че тука си е за един мощен гигант, ама пустите париии ..., а относно китайските АТВ-та мисля че ще съм разочарован и че след всяко каране ще се сменя по нещо (тва са си мой мисли). А понеже Поларис за мен е нова марка (знам си само ямаха, сузуки, хонда, кавазаки и ктм) някой ще ме осведоми ли от коя държава идват и там каквото се сетите ?

Едит: Сега гледам в mobile.bg един Polaris Outlaw 500-ROTAX - 60 конски сили и всичко както си му е реда за 4800 лева, обаче се чудя има ли вероятност да ме обърне заради тва че съм лек и НАЧИНАЕЩ ?

Надявам се да не ви досаждам с тъпи въпроси.
                            Колега искаш ли да те светна че този поларис е моя Марката идва от Америка ако не се лъжа всичко му е както трябва . Не е лоша марка . Всеки казва ямаха , хонда , ктм , поларис , кавазаки и др.
                            ..

П.п дай скайп !?
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

Няма да те обърне ако имаш акъл в главата . Смисъл ако караш бавно и мислиш какво правиш няма да имаш проблем .
                              08седем9010З60
                              MAKE RALLY NOT WAR
                              Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X