Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китайците влизат в час!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Китайците влизат в час!

Преди няколко дни в нашия скромен сервиз пристигна много интересна машина. Достави я една фирма която искаше да я разглобим, да я прегледаме основно детайл по детайл и след това да я сглобим и тестваме. Машината е китайска точно копие на Honda TRX (с някои разлики, но има и доста елементи които при Honda са тунинг), а завода производител даже представя документи за лиценза който са платили на японците за да прекопират бестселъра им. ATV-то скоро е влязло в производство и сега чака евросертификат за да може свободно да се продава на всякаде. Фирмата е получила няколко броя да ги тества и ако се окажат добри не само на вид ще стане представител на завода производител. Понеже трябваше не само да сглобяваме а и да тестваме, ние решихме първо да я сглобим набързо (както правят повечето вносители у нас) и да пробваме става ли нещо от това чудо на техниката, а след това да я разчастим и преглеждаме основно. Още от самото начало машината ни впечатли с външния си вид, а останахме и приятно изненадани и от начина по който я бяха събрали китайците (за първи път виждам китайка с поставени всички болтове които държат двигателя, при това даже затегнати). Има и някой неточности, но само там кадето китайците са проявили собствено творчество. Общо взето машината е на много добро ниво с дребни забележки и само по двигателя и супер странната броня отпред се различава от японския си събрат. При първото каране също с учудване открихме че липсват почти всички звуци и вибрации задължителни за китайската машина. Двигателя като цяло става, въпреки че като тяга е далече от Honda, върви добре за 250сс (кубиците са истински, не като повечето китайки които 150сс се продава за 200, а 200сс за 250). Тези дни като изсъхне ще ходим и на пистата да я покараме както трябва и да видим до колко ще издържи на яко ръчка, а ако оцелее веднага газ към Бистрица на трасето със скоковете да я довършим. До сега малко китайки сме върнали на собствен ход от Бистрица.
    Като минат всички тестове и я разчастиме пак ще пиша дали става. За сега евала на китайците поне за вид и сглобка.

До: Китайците влизат в час!

Ето и малко снимки:
    Прикачени файлове

Коментар

Много добре ми изглежда,а ако и цената не е лоша мисла че ще имат бая продажби
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

абе незнам за сглобката ама на третата от снимките си личи как са ви дали две леви гуми
        Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
          абе незнам за сглобката ама на третата от снимките си личи как са ви дали две леви гуми
          не може ли да се свали от джантата и да се обърне?
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ники да нямаш ренген в левото око? Виждаш забележките от килиметри. В този случай всичко е наред. Гумите са ОК нарочно сме сложили едната с обърната джанта. Ако погледнеш още веднъж снимката ще откриеш още две разлики м/у ляво и дясно. Всичко се прави в интерес на бъдещите клиенти, сега сглобяваме машината по начин по който сглобяват повечето вносители, за да видим дали нещо ще се счупи и дали така сглобена не е опасна.

Коментар

Днес направихме една лека разходка с вносителя за да разберем дали сглобената за 30 мин. машина ще се разпадне или не. Не се разпадна, появиха се само малко вибрации по пластмасите, които спряха щом притегнахме тук-там. Китайците (или поне някои от тях) най-после са разбрали, че с тия винтченца за отвертка с които досега закрепяха повечето детайли не става и са сложили навсякаде инбусни болчета с плоска глава+кавото е необходомо гумени шайби, контрагайки и тн.
              Друго което получих като инфо е, че ще се предлагат няколко модификации (ако машината излезе читава), като разликите ще са в двигателя, окачването и спирачната система. Ще има и 300сс двигател, по-къси носачи с обикновени амортисьори и нормална спирачна система. Тази машина която са внесли за мостра е с най-спортното окачване, 250сс двигател и много странни спирачки- крачната действа на четирите колела, а ръчната само на задната ос, като паркинг спирачка. АТВ-то спира много добре, но някакси който не е свикнал му е странно и се чувства като пенсионер, а и отпадат някой трикове със спирачките.
              За сега е това като имам пак инфо ще споделям.
              Прикачени файлове

Коментар

виждам че имаш богат опит
                какво ще кажеш за този:Tango Mini
                2500 EUR

Данни:
                Дата на производство - юни 2004 г.
                Тип двигател - Бензинов
                Кубатура (куб.см) - 250 куб.см
                Вид двигател - 4 тактов
                Вид охлаждане - Водно
                Скоростна кутия - Автоматична
                Категория - ATV
                Пробег - 1000 км
                Цвят - Черен

Особености:
                Застраховка

Продавач:
                Регион: Търговище
                тел.: 0884763673

публикувана в 19:45 часа
                на 15 юни, 2007 год.

Обявата е посетена XXXXX пъти.

мислиа да го копувам

благодаря

Коментар

В последно време много хора се запалиха по АТВ-ета и навзеха всевъзможни модели машини, повечето китайски. Аз по принцип се занимавам с бъгита професионално, а с АТВ-ета по-скоро за удоволствие. В сервиза обаче за последната година сме ремонтирали само едно бъги и безброй АТВ-ета, та този опит дето го имам ми идва малко в повече, ама щом хората така са луднали по АТВ-ета с каквото можем ще помагаме.
                  Тази тема съм я отворил с идеята да напиша мнение от първа ръка точно за определен модел АТВ, което според мен в най-скоро време ще залее пазара, като цената му вероятно ще е безумна. Тепърва ще го тормозим и трошим до дупка и ще пиша за всеки дефект или проблем. Така след време хора, които са решили да купуват такова могат да прочетат да разгледат и да си направят сами сметка струва ли си или не.
                  Съвета ми към aiv е отвори си нова тема и не питай става ли това или онова, а задай конкретни критерии и въпроси (до колко пари?, къде ще го караш?, колко ще го караш?, спортно или работно?, автоматик или не?, и всякакви други) , така скоро ще получиш точни отговори (тук има много знаещи и можещи хора ще ти помогнат), а сметката на края това или онова всеки сам си я прави. Успех.

Коментар

Благодаря
                    а кога очахваш да започне продажба на тези машини които тестваш

Коментар

Ако мине успешно тестовете много скоро би трябвало да е на пазара, но това си зависи от вносителите. Утре по план сме на Бистрица и като се върнем викаме хората преглеждаме всичко, разглобяваме, пак преглеждаме, сглобяваме, казваме им как седят нещата и те си правят сметка дали е добро или не. Ако е добро поръчват ако не търсят друга марка и пак същата процедура. За сега машинката е добра с дребни забележки. Утре дано не е такава жега, за да можем да покараме повечко и да се види ще я бъде ли или не тази китайска "хонда".

Коментар

Надявам се да напишеш как са приключили тестовете и какво е решението на хората за които ги правиш

Коментар

Ето малко снимки, сега нямам време, но довечера или утре ще напиша подробно какво ми е мнението за това чудо на китайското инженерно творчество.
                          Прикачени файлове

Коментар

Тестовете приключиха успешно и за нас и за АТВ-то. На Бистрица беше голям кеф, въпреки че се бях изложил с настройките на окачването(за големи скокове трябва да е поне два пъти по-твърдо и бавно) и колегата след първите два скока се отказа да скача като хората. За китайка машината се държи изключително стабилно, прави страхотен кеф и почти не уморява. Карахме около 3 часа нонстоп, 1 на пистата 1 през гората и 1 по разни камънаци където машината издържа ама на нас ни беше трудно. На края се прибрахме в бокса, където ни чакаха хората да видят какво става-читава ли е техниката, и като ни видяха да се движим от към гората на собствен ход и то на пълна газ много се изкефиха (миналата година пак тествахме една тяхна машина и им звъниме да идват като се връщаме от Бистрица, те седяха вперили поглед към гората, а ние ги изненадахме в гръб с буса защото АТВ-то се разпадна още щом стъпи на пистата). Трябваше им да видят само още няколко снимки и спряха да ме слушат какво им говоря, стиснаха ми ръката и казаха, че утре ще се обадят. Вчера се обадиха казаха да не го разглобяваме, а ако имаме време още да го караме и ще докарат още едно да го сглобим и да ги караме заедно. Та нещата са били решени отдавна хората просто искали да знаят какво да очакват от стоката. Разбрах и друго в момента бързат да натоварят първия контейнер, защото завода още няма евросертификат и цените са доста по-ниски. Утре ще докарат и другото и се надявам да разбера цената на която ще ги продават и тогава ще пиша повече. За сега съм приятно изненадан и единствено цената може да ме разочарова, иначе АТВ-ето много ме кефи, но ако дойде на 6-7-8000лв. (на каквито виждам да се продават някакви уж тайвански машини) като цена ще се изравни горе-долу с Хонда 2-ра ръка и тогава МНООООГО ще се замисля кое да избера, и разбира се ще взема Истинската Хонда. Обаче ако тия пичове ми го предложат това копие на любимата ми японска машина на под 5000лв. ще се замисля много за малко и ще го взема него.
                            Айде стига съм мислил, че ще взема да се удавя, отивам да бачкам, като има какво пак ще пиша..

http://vid.data.bg/krkvmipy#vid
                            Последно редактирано от Jojo; 28-06-07, 12:46.

Коментар

Попаднах на това,каков ще кажете колко пари е?И някой тук внася ли от Китай атв-та и кое е по добре ново китайско или 2-ра ръка марково?http://www.bestarscooter.com/product...&250S-11A.html
                              if you're gonna be a bear be a grizzly.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X