Обява

Свий
Няма добавени обяви.

naskoradew-травма

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: naskoradew-травма

Не че не се катеря върху атвто и не си го паля вече ама айде...не съм се престрашил да го подкарам още[/quote]

Наско ако майка ти разбере че си се качвал, пък ако те види върхо него леле мале бягай на далеч щото ако запали ъглошлаифа атвто на клечки за зъби ще го направи не дей се юрва още от рано да се катериш върхо него имай търпение не напразно хората казват "Хубавите неща стават бавно" за това бъди търпелив че да зараснат както трябва кокалите ти.

аиде със здраве бунак

Коментар

По същия начин преди 15 дни и аз щях на направя белата,размина ми се само с навяхване.Аз си мисля че ми помогнаха наколенките-тип шина. В моя случай и аз отскочих и при приземяването кракът ми падна между задната гума и степенката.Гумата веднага го "взе" и го замъкна под нея.Добре че бях с 10-15 км/ч. Бях с раптор 700 с счупена задна броня за крак(на степенката) та кофтито е че карах със счупен предпазител и затова стана белята.Сега вече съм и със нов предпазител + ролбара.
      [CENTER][SIGPIC][/SIGPIC][/CENTER]
      [CENTER][COLOR=darkorange]Мото клуб "Екстрийм Райдърс" Търговище[/COLOR][/CENTER]

Коментар

Трябва да се пазим, защото белята става много бързо...хубаво е, че си си взел поука. Вече почти 2 месеца си седя в нас и...подивявам направо...добре, че имам приятели да ме разведряват и да ме возят насам-натам...при моят случай и наколенки нямаше да помогнат...кракът се счупи от степенката, за задната гума какво да мачка не остана...ама и аз се движих по-бързо...абе както и да е...надявам се след 2 месеца да имам с какво да се похваля .

Пазете се и умната.

Коментар

Днес докато си разглеждах ренгеновите снимки и реших да се пробвам да ги снимам с апарата.
          Взе, че стана горе-долу нещо, че си викам да ги покажа тук...да се знае какво става след яко падане.

Ето така изглеждаше кракът 15 дни след операцията...вижда се, че е наместена горе-долу голямата кост, и шината с 2-та винта долу.

А тази е последната която ми правиха, личи си че костта леко е изправила и калцирала, а и се вижда винта и до коляното тук:

И да се възползвам от момента да повторя отново; Не подценявайте екипировката, машината и ситуацията!

Коментар

Те така на криво ли ще ти оставят костите.

Коментар

Първоначално публикуван от Николен ATV Преглед на мнение

Не костите се изправят от самосебе си.
              Отначало се стреснах като видях първата снимка, но ми обясниха подробно.
              И наистина като се погледне костите на първата и след това на последната снимка има разлика.
              Края на този или началото на следващия месец ще правя нова снимка и ще видим там как ще е положението.

Коментар

На мен са ми говорили съвсем различни неща.
                Попринцип ако си под 12години ти ги оставят така,защото коста се формира.
                Така зараства по-бавно.

Коментар

Първоначално публикуван от Николен ATV Преглед на мнение
                  Малко по-криви,но доста по-здрави
                  Eвгени Филчев
                  Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Наистина на снимката изглежда че костите не са "напаснати " .
                    Ще е интересно да следим снимките и да видим това което са обяснили на Наско!
                    Иначе мога да потвърдя че има напредък всеки път когато го виждам-даже скоро ще влиза в бокса като механик!!!

p.s.Ако в форума има някой Чичо Доктор може да ни обясни процесите!
                    0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

Костта се регенерира това е факт.
                      По някакъв начин то и на снимките се вижда с течение на времето изправя по малко. Не можах да повярвам и ходих при 3-4 различни ортопеда на преглед и да видят снимката. Всичките казваха едно и също. Когато зарастне се получава точно около счупеното нещо като топка от кост(на последната снимка се забелязва на малката кост как се е образувало калцирането с овална форма около счупеното). И така стои доста време...само, че с времето излишното от тази топка изчезва от самосебе си. И остава костта с линията която трябва да си бъде. Подобно счупване си иска определено време да зарастне, трябва си търпение. След това счупеното място става много по-здраво от останалата част на костта.

Коментар

И моята ключица когато я счупих,беше разместена много.Докторът ми сложи самар и трябваше месец и половина да стоя изпънат назад и в крайна сметка когато ми махнаха възела пак беше на криво.Помислих си,че никога няма да бъде както преди,но доктора ми каза,че като мине още месец два и сама ще се заглади и ще стане като нова.Трябва търпение да започне да се калцира.
                        sigpic

Коментар

Аз също съм чувал за това че с времето се възстановява формата и мястото става по-здраво.
                          За пореден път природата показва съвършенсто си !!!
                          Моторите ни уж са много здрави и са от желязо но живеят по-малко и от нас!
                          0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

Имаше една мисъл...
                            Човешкият организъм е с на-уникалната механика, но е направен от най-калпавите материали. Добре, че може да се регенерира.

Коментар

Аз преди 4 месеца като строших ключица,по пътя за болницата си казах,край с АТВ-то,на другия ден,,,е можеби работно!Преди 2 месеца си купих работно.
                              Сега и двете си ги карам на убиване,,,...кефа си е кеф,спасение няма
                              Eвгени Филчев
                              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

За счупване на ръце мога да ви дам ценен съвет
                                НЕ СЛУШАИТЕ ДОКТОРИТЕ ТЕ ВИ ЛЪЖАТ
                                Три пъти си чипих ръката,втория път беше зле и трябваше 45дена(задължително)
                                да съм с гипс,на 31ден си го махнат и никакъв проблем само раздвижвах
                                и след една седмица се едно не съм си бил чупил ръката никога,с изключение на намалялата мускулна маса.Втория път трябваше 30дена на 20ден го махнах и на
                                24-25 бях на състезание.Казаха ми,че щяло да ме боли като се разваля времото и такива глупости,нямам никакви проблеми.На мотокроса едно момче на 6-7години си счупи ръката и на 14ден беше на състезание,гипса му се счупи и му сложиха една платмаса от коловете на армотисиора,също нямаше проблем.Цанио Лудия мисля,че на 8-9 ден си махна гипса от крака и следващата седмица беше на състезание по супермото.Сега ако недаи си боже си счупя нещо,изобщо няма да си слагам гипс,а само една спортна шина и теи ще карам(освен ако не е крак) и след 2седмици я хвърлям.

Теи и теи съм почнал да пиша да ви кажа,че за АТВто трябва да имате силно развити мускули на гърба и почти да не карате седнали,а ако ви боли кръста след каране се мъжете с вултерен.
                                Болката се получава,кагато прешляните се докосват,между тях има възглавнички пълни с течност,от ударите на седалката те се смачкват малко по малко и накрая се пукат,за да не се случи това се мъжете с вултарен или фастум гел,които загрява и подпомага възтановяването на тая течност и връщането на формата на възглавничката.А ако вече е спукана,тази течност утива в нервите и започва да боли,незнаещите доктори,ще ви кажат,че трябва с инжекций,който умъртвяват нерва,но правилният начин е,като се ходи на специалист масажист,които правеше нещо ама забравих какво точно,но след време се образува нова възглавничка.
                                Последно редактирано от Николен ATV; 08-01-09, 21:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X