Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смъртен случай с АТВ

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    До: Смъртен случай с АТВ

    лека му пръст

    Коментар


    • #47
      До: Смъртен случай с АТВ

      Първо - имаме не само правото, но вече и задължението да сме морални съдници, защото заради тази безхаберност и безотговорност държавата ни я има само про форма. В нормална държава, за такива изпълнения осъдителните оценки по форумите ще са най-малкият проблем, защото тогава разправиите ще са с прокурори и съдии. То и в нашия закон пише каква е отговорността за всеки, който преотстъпва своя машина на неправоспособен, но вече казах, че с АТВтата е голяма боза.

      Второ - писна ми от идолопоклонници. Особено такива на МакРий, дето отнасят хора по спирките, дето ги вадят от колите им едва след като нарежат гредите и вратите с хидравличните ножици. И от агитката на Капироси ми е писнало. Преди 2 години имаше егати серията - през седмица убит моторист и почти всички си бяха изцяло виновни сами, да не повярваш. Сега вече и в ендуро агитката се почна.

      Пастрана не се става по този начин и престанете да омаловажавате случката и да смекчавате вината. Да не говорим, че по пътя към Пастрана има естетвена селекция и него го знаете, ама стотиците загинали по този път не сте ги и чували. Няма нищо героично, нито романтично в случката с това момче. Цялата работа е простотия до шия, т.е. родно ежедневие - статистически по пътищата ни всеки ден загиват по трима - четирима и то по все по-тъпашки начини.

      Бе, мислете малко, преди да приказвате и най-вече да действате. Аз ако дам на дете револвер, щото му е мечта да подържи такова нещо и то вземе, че си отнесе главата кой ще е виновен?! Ами ако пък гръмне приятел, докато се хвали? Щото като се загуби управление над машината е само въпрос на късмет да няма и странични жертви. Ако мислите, че няма сгазени от мотори малки деца по родните улици...

      Сестра му като не иска да чуе обективно мнение, да не чете тук. Ако е дошла само за съчувствие, то няма да я стопли. Барем ако тя самата има син, да знае, че моторите и АТВтата не са опасни. Опасна е глупостта и неправилните преценки.

      Коментар


      • #48
        До: Смъртен случай с АТВ

        Мойте съболезнования също...

        И да си призная - доста съм съгласен с Баш Машиниста по-горе. За да се спре с тва клане по пътищата трябва да се мисли, а не някви псевдо гъзари с РК на регистрационната табела да мислят, че са недосегаеми.

        Пример прясно от вчера - пътувам си с колата към 22 ч. и спирам на червено на светофара на Дойран и Гоце Делчев(които са от София го знаят). Бях първа кола и с мене се изравни някакъв тип с пистарка(модел и марка няма значение). Гледам го - без каска, "мъжага" има-няма 100 кг. як мъж. Тръгнах да си намаля музиката да го попитам "Абе колега що така без каска?", а той, "мъжага", си мина на червено като че ли светофар нямаше.

        И докато не се изкорени това пошло мислене от типа на "Кой ще ми казва как да карам и на кого да давам мотора си / колата си / АТВто си?" такива случай ще има. Всички ще имаме приятели и познати жерти на това и ще продължаваме да се чудим как в малка България (има няма 8 млн. души) умират над 3000 души годишно, а в голяма Германия (над 83 млн. души) жертвите са около 6000.

        Сигурно и тук ще се намери някой да каже - пътищата ни калпави, държавата скапана, ама проблема е друг - толерантността спрямо останалите и собствената ни съвест. Без да оправим тях и път слънце да имаме файда никаква.
        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

        Коментар


        • #49
          До: Смъртен случай с АТВ

          От първия ден чета темата, но не зная какво да кажа.
          Моите съболезнования първо на семейството !

          И от тук нататък, никакво преотстъпване на OffRoad машини, на други хора. В никакъв случай !
          По добре сърдити, ама живи !
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

          Коментар


          • #50
            До: Смъртен случай с АТВ

            Не ми се пишеше по тая тема...ма нейсе!
            Случилото се е и страшно и трагично.Нито сме хората,които имат право да съдят,нито тук му е мястото,можем само да си вземем поука.
            Можем да възпитаваме децата си така,че това да не се случва,можем да се опитаме да спрем близките си да не правят глупости,можем да сме нетолерантни към простотията и безхаберието по пътищата.Другото са празни приказки!
            Съболезнования на близките!
            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

            Коментар


            • #51
              До: Смъртен случай с АТВ

              Като момчето е било малко, без опит и не е знаело какво прави, ЗАДЪЛЖЕНИЕ на родителите му е било да му нахлупят поне една каска на главата.И темата нямаше да я има тука, и всички щяха да са щастливи.А този дето му е дал АТВ-то да го кара, пък въобще не е трябвало да му го дава.Типично безхаберие и безотговорност, а после-олеле.Само че за тия неща се мисли не после, а предварително
              И тука никой да не се прави на обиден, збития, стегни се, имаш късмет че си жив, и ти направи същата глупостЧовека не може да се върне, поне да е поука за другите
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

              Коментар


              • #52
                До: Смъртен случай с АТВ

                Първоначално публикуван от Веселина Преглед на мнение
                Моят по-малък брат си отиде и беше щастлив, но не правете като него, търсете щастието, но не с цената на живота!
                Искрени съболезнования към семейството ти!

                Човек до като не го изпита незнае как боли такава загуба.
                Дано никога не разбираме.
                Дяволът си е дявол.
                Всеки от нас е правил грешки и ще прави в живота си.
                Някои имат късмета да не са фатални(аз на скоро извадих този късмет) и да се разминат на косъм.
                Други нямат този късмет! - Не ги съдете заради това, че вие сте късметлии, а те не!

                Коментар


                • #53
                  До: Смъртен случай с АТВ

                  Здравейте моля ви не обвиняваите никои наистина ники имаше и свои мотори и много пъти е карал затова това че няма книжка няма никакво значение колко хора са имали книжки и пак са ставали такива трагедии. А колнто до това че има виновни, виновни няма и то най малко родителите му те са прекрасни хора 100% съм сигорна че прекрасни хора от тях няма.И престанете да казвате че те са виновни защтото ни наранявате наранявате всички който познават родители те му а и сестричка та му е прекрасна и също много я наранявате. Повечето хора в форума са родители поставете се на мястото на родителите на сестричката му или на някои човек който го обича много и видите всички тези противни думи. Моля ви престанете да ни наранявате с тези нещта.

                  Коментар


                  • #54
                    До: Смъртен случай с АТВ

                    здравей веселина моляте сваржи се с мен Е- Мейл djesika9595@abv.bg или скайп djesika_95

                    Коментар


                    • #55
                      До: Смъртен случай с АТВ

                      Първоначално публикуван от Веселина Преглед на мнение
                      Ето и цялата история за тази трагедия: Неговата мечта беше да кара въпросната машина поне за малко и клиента на майка му е позволил да се повози. Качил се е за едно кръгче и където са му казали да обърне го е засекла една кола, затова той продължава по-нагоре по улицата и обръща там, веднага слез завоя попада на участък с пясък, но не го е видял. В този момент негов приятел го поздравява и той вдига ръка и губи контрол над машината, изхвърча от нея, удря главата в един стълб и загива след няколко минути! На мястото пристига и майка му и баща му, започват да му правят изкуствено дишане, но той не успява да се стабилизира и загива в ръцете им!
                      Благодаря ви, за истинските думи, колкото и тежко да ви е било, да четете написаното от познати и непоизнати хора.
                      Никой не иска да остарява , но пожелавам на всички ви и да побелеете и да се сбръчкате, и да научите близките си и внуците си как да оцеляват, в житейските ситуации. Нека всички си вземем поука от тази трагична история, и да не се налага повече, родители да погребват децата си заради сбъднати мечти.
                      П.П. Моля свържете се с мен на скайп адрес: iai-bg
                      Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

                      Коментар


                      • #56
                        До: Смъртен случай с АТВ

                        Заключвам темата от уважение към познатите и близките на починалия, и още веднъж от мен и надявам се от името на всички членове на форума - искрени съболезнования.

                        Мненията и коментарите относно сигурността при каране на атв не са излишни, предлагам ако някой има такива - да отвори нова тема.
                        Издъних се на Тюринг теста

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X