Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смъртен случай с АТВ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смъртен случай с АТВ

Първоначално публикуван от Веселина Преглед на мнение
    Ето и цялата история за тази трагедия: Неговата мечта беше да кара въпросната машина поне за малко и клиента на майка му е позволил да се повози. Качил се е за едно кръгче и където са му казали да обърне го е засекла една кола, затова той продължава по-нагоре по улицата и обръща там, веднага слез завоя попада на участък с пясък, но не го е видял. В този момент негов приятел го поздравява и той вдига ръка и губи контрол над машината, изхвърча от нея, удря главата в един стълб и загива след няколко минути! На мястото пристига и майка му и баща му, започват да му правят изкуствено дишане, но той не успява да се стабилизира и загива в ръцете им!
    Цялата история е много кофти! Момчето си е отишло сбъдвайки мечтата си . Много хора не го постигат и това. Това си е низ от малшансове и според мен може да се случи и на най-добрия и на най-посредствения карач. Доколкото могат да се кажат добри думи изобщо за случая е, че момчето е сбъднало мечтата си , за която е платило скъпо. Преди време претърпях инцидент с моето , далеч - далеч по-лек от този и искам да ти кажа като човек , дето е бил на границата,в която тряв а теглиш чертата-не съжалявах за нищо. За това не съдете момчето,не съдете и себе си и семейството си, а горе главата и гледайте да се възстановите от тежката загуба.

Коментар

Благодаря за разбирането и хубавите думи, малка утеха са, защото сестра му често посещава този форум и много тежко преживя грозните думи, които бяха написани за родителите и, че са били виновни и безотговорни и т.н.! Истината е, че си отиде щастлив, макар, че много ни липсва! Трагедията е голяма и МОЛЯ ВИ, всички които обичате подобни машини, използвайте ги с разум, защото после много боли и страдат най-любимите ви хора!
      Моят по-малък брат си отиде и беше щастлив, но не правете като него, търсете щастието, но не с цената на живота!

Коментар

Мда. Серия елементарни класически грешки.
        Красиви, грозни ... Природата и техниката нямат душа. Те са ефективни и безмилостни. И никога не прощават. Единствения начин да ги надвиеш, е да си по-умен от тях. Никога да не спираш да мислиш. И да си подготвен, даже ако риска е малък. Неподготвения няма как да се справи. А чувствата са белетристиката, която остава за после или за другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Мда. Серия елементарни класически грешки.
          Красиви, грозни ... Природата и техниката нямат душа. Те са ефективни и безмилостни. И никога не прощават. Единствения начин да ги надвиеш, е да си по-умен от тях. Никога да не спираш да мислиш. И да си подготвен, даже ако риска е малък. Неподготвения няма как да се справи. А чувствата са белетристиката, която остава за после или за другите.
          Прав си, но характерно точно за този спорт е да е екстремен, което неизбежно го прави и много рисков. Много от тези момчета са постоянно на ръба и най-добрите в това да са на ръба ги прави и най-добри в техния си спорт. Разликата в случая е че момчето е било неподготвено и не добре екипирано и неправоспособно.
          Ако аз си дам пистолета или ловната пушка на някой, който не може да борави с нея, няма право да борави с нея и пр. аз също ще нося вина, нали.

В конкретния случай - най-искрени съболезнования на близките му.

В общия случай при подобен инцидент винаги има виновен измежду живите!

Коментар

Съболезнования към близките.

И аз съм неправоспособен(все още на 15 години). Но съм почнал от малко( не от 700 кубика). Почнах от 110кубика АТВ и го карах по асвалта. Първо без никакви "чалъми" след тва почнах да въртя гуми и така се пренесъх до гората. Сега продължавам да се изкачвам към по-големите АТВ-та. Имам си и правило, което винаги спазвам: Винаги да съм с екипировка. Малко или много предпазва живота ми. Знам какво правя и съм наясно, че и най-малката грешка може да ме убие, но продължавам да карам. Това за мен е свободата. Така че Ники е починал щастлив и както каза збитсъм е сбъднал голямата си мечта.
            Още веднъж големи съболезнования към близките му.
            '05 Suzuki RM 250

Коментар

Именно. Бил съм командир, началник, не знам си какъв. Когато изобщо има избор, с никакъв акъл не съм пращал никого никъде, за където не е готов. С риска може да се справи само подготвения за него. От неподготвения няма какво да чакаш, освен беля. После и да се тюхкаш - все тая. А ако пък успее, то със сигурност е било само случайно, провървяло му е, а ти пак си направил глупост или гадост като си го пратил.
              То затова и има понятие "опит". Като си неопитен, с никакво возило не можеш да направиш нищо по принцип. Няма време нито да мислиш, нито да измислиш, нито да пробваш. Всеки се справя с каква да е критична ситуация, само ако преди това я е премислил, а в нея действа автоматично. Ако не - забрави. Все едно дали са го учили, или сам си го е измислил. Трябва да го има в главата и мускулите си. Иначе не се справя. Статистиката също не прощава.
              Та като ми скъса нервите от хленчене, ми е по-лесно да му строша едната ръка и да го пратя в болницата, нека цял живот ми е сърдит, отколкото да го затрия, и сам да живея с криворазбраната си добрина.
              Знаеш ли защо ендуристите никога не ми отказват моторите си? Защото никога не им ги искам. Веднъж говорих с опитните дълго, показаха ми триста тънкости, разказаха ми всичко. Стана ясно че ми е късно да започвам на тия години. Въпроса беше закрит. Сега им ги карам всеки път след осмата бира. Без да ставаме от масата. Всички се смеят и са доволни, и аз. Кефи ме. Ма като не бива - не бива.

Коментар

Четене на статистики му е майката. 80% от катастрофите с мотори са през първите 5 минути от карането. Тогава човек още не се е настроил подобаващо и баш така стават паданията и ударите с коли. В тези 5 минути влизат и т.нар. "по едно кръгче", а за капак именно тогава се качват хора без каска, да не говорим за екип. Именно затова като чуя, че някой ще направи "кръгче" ми е ясно за какво става дума. През миналите години сума народ се изпотрепа така - правят по една врътка с чужда машина пред кафенето, падат, съвсем естествено си тряскат главите, защото и по въпроса за разпределението на травмите има статистика и това е.

Просто момчето е влязло в статистиката, а случката е до болка позната. В града е пълно с твърди и неподвижни препятствия, при сбълсък с който, дори и с 30 км/ч, претоварването е смъртоносно ако ударът е с глава. Так се мъчиха да спасят един моторист при едно известно "кръгче" по джапанки и прическа, който с подобна привидно никаква скорост пада и с главата - право в джантата на паркирала кола. Никой не можа да повярва, че от едно изтъркалване се умира на място.

Успокоявайте се вие, че е умрял щастлив... Заради един мотокултиватор, егати!? Голямата мечта да подкараш АТВ?! Май тук има нещо принципно сбъркано...

Писна ми от редовните "почивай в мир" и R.I.P. по моторджийските форуми, а то и тук дошло.

Всеки, който дава машината си на човек без опит (за категория не говоря, щото АТВтата май законово изобщо ги няма), без "пълно бойно снаряжение" и без да е готов да посрещне последствията е идиот. Лично аз само веднъж дадох да карат мой мотор и понеже човекът твърдеше, че може и без каска му казах да избира - или насред лято ще се направи на космонавт с моята каска, кожи, ръкавици и простотии или забравя за машината. На другия ден като си видях каската ми стана лошо - падане с поне 70 км/ч с лицето директно в асфалта. И екипът беше добре остърган, но само толкова. Разликата между оставеното лице, меса, бе изобщо живот по асфалта и просто повод за разказ с елементи на напиване е толкова.

Коментар

Ужасно брутални сте.................ПОМОЛИХ ви, защото сестра му чете всичко това..............никой от вас няма право да съди!!!

Коментар

Лоша работа....

Коментар

А ние съдим себе си, не вас. Приеми го като паметник на момчето. Станалото - станало, нищо не може да се върне. Отдавна трябваше такъв разговор, защото и ние все по-често правим глупости, и все по-големи. И е въпрос само на малко време да станат още по-големи бели. Щом твоят приятел е повода - значи вече не е загинал напразно. Взехме да се имаме за много велики и безсмъртни. Под безопастност да разбираме само лъскави екстри в колите, до които и не можем да стигнем, щото са затрупани от други лъскави екстри. Една от друга по-безсмислени. Пък все по-рядко си даваме сметка кви ги вършим.
                      Простете ни разбира се, ако можете.

Коментар

Баси,верно оставете хората на мира!!! Момчето е излезнало и е карало не е висело по цял ден у форум да дава мъдри съвети!!! Стига му бутахте кокалите!!! Верно тука един като пусне мухата и осттаналото стадо : БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!

Щяхте закон да променяте така си и остана!!!
                        Щяхте да възставате срещу правителството-така си и остана!!!
                        Щяхме да правиме нещата по европейски-и това така си остана!!!

Освен намилане и некви клиширани съвети - друго случва ли се?

Еми жената ви моли да ги оставите на мира и нали сте добри,хрисими мамини сладки-вземете уважете поне желанието и.

Аре сега почнете да ме храните с думите:"колега" и как ги говорите тия смешни приказки защото четат младите мотористи. Само да ви светна, че на младите мотористи не сте им идоли вие целомъдрените, а хора като Травис Пастрана , Нейт Адамс и сие.

Пс. Ако някой се чувства обиден или нещо озадачен-слагайте ми банове , че ви казвам истината и тва е! Ако това ще ви помогне да се държите мъжки.....така да е!
                        Последно редактирано от zbytsam; 07-08-08, 01:43.

Коментар

Одобрявам. Успокои ли се?
                          Щото идоли са някви непроизносими имена от компютъра, затова децата се и утрепват. Или стават наркомани, бандити, дебили. Вместо да идат да питат комшията верно ли не се върти геврека в завой. Ма комшията с милион километри под задника си не е идол, той е прост шофьор обиколил Земята 30 пъти без една катастрофа. Пък като тръгнеш да ставаш писател преди да научиш азбуката, стават сакатлъци. За да не стават трябват инструктори, не идоли. Целия свят върви на зле заради идолите. Ние правим каквото можем. Казваме на другите каквото знаем. Аз например не ща да съм идол. Искам да съм полезен.
                          Можеш да погребеш целия свят, и да не направиш ни един полезен извод. За кво тогава са били жертвите, щом са напразни?
                          Последно редактирано от kinex; 07-08-08, 14:28. Причина: ком. на реп.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                            Баси,верно оставете хората на мира!!! Момчето е излезнало и е карало не е висело по цял ден у форум да дава мъдри съвети!!! Стига му бутахте кокалите!!! Верно тука един като пусне мухата и осттаналото стадо : БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!

Щяхте закон да променяте така си и остана!!!
                            Щяхте да възставате срещу правителството-така си и остана!!!
                            Щяхме да правиме нещата по европейски-и това така си остана!!!

Освен намилане и некви клиширани съвети - друго случва ли се?

Еми жената ви моли да ги оставите на мира и нали сте добри,хрисими мамини сладки-вземете уважете поне желанието и.

Аре сега почнете да ме храните с думите:"колега" и как ги говорите тия смешни приказки защото четат младите мотористи. Само да ви светна, че на младите мотористи не сте им идоли вие целомъдрените, а хора като Травис Пастрана , Нейт Адамс и сие.

Пс. Ако някой се чувства обиден или нещо озадачен-слагайте ми банове , че ви казвам истината и тва е! Ако това ще ви помогне да се държите мъжки.....така да е!
                            Кефя ти се на високото мнение за останалите участници във форума
                            Дискусията е принципна и никого не съдим и акъл не даваме - излагаме възгледи. На който не му харесва може да не чете.

Редактирах си мнението, за да избегнем каквито и да било конфронтации или спорове. Нито е времето, нито е мястото за това. Но не си прав и ти да се нахвърляш така срещу тези, които сме споделили мнение, различно от дежурните съболезнователни изказвания - за това също си има място и начин.
                            Последно редактирано от Сашо Пунчев; 07-08-08, 08:52.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                              Кефя ти се на високото мнение за останалите участници във форума
                              Дискусията е принципна и никого не съдим и акъл не даваме - излагаме възгледи. На който не му харесва може да не чете.

А за да не разводняваме темата може да отвориш нова, в която да излагаш критиките си, в конкретния случай към мен (да речем), а по-принцип към форума като цяло.
                              Как ще кажеш на близките му, за които това е скъп спомен да не четат! Те го правят, защото и той обичаше да го прави и това ги връща към спомените и миговете изживяни заедно!!!
                              Не вярвах, че точно на тази тема могат да се създадат противоречия и да спорите, дори и да се карате, ако бяхте един пред друг!!!
                              Поисках просто уважението към нас близките и роднините му, но явно не разбирате за какво говоря!!!
                              Пожелавам ви само да сте живи и здрави и никога да не разбирате как се чустваме ние!

Коментар

Момчета и момичета,колеги или както искате там.Дали карачи или драскачи във форуми,всички сме по принцип хора.Колкото човека да питате за мнение,толкова различни отговора ще получите,според човека и настроението.След такива случай,пътища много.Подкрепям карането с екипировка,подкрепям и сбъдването на мечтите.
                                Разбирам и близките на всички загинали момчета и момичета по толкова нелеп начин.Само не разбирам защо винаги го докарваме до конфликт.Оставете нещата такива каквито са.Който може да си вземе поука-хубаво,другото е празни приказки.
                                Повече от сигурен съм,че никой не е пуснал мнението си с цел да нарани близките на момчето,затова нека сестра му не се засяга.Все пак всеки изразява чувствата си по различен начин.Едни просто съчувстват,други са бясни от безсилието в такива моменти и търсят причините.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X