Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

според мен показателен за това какъв тип каране предпочита всеки е избора му атв, аз лчно харесвам бързото каране/с газта на макс/, независмо в гората или на пистата

Коментар

Макар че Краси е пуснал анкетата за АТВта, а аз на АТВ нямам опит ще изкажа някаква гледна точка като моторист, така че АТВтите да не го вземат като меродавно.
      Карам и ендуро(основно само пътеки и екстремни елементи за мойте възможности разбирасе), карам и крос(от време на време караме с момчета от Б лиценза и на някои им държа темпото). Мотокроса ми е любимия спорт, но много харесвам и екстремното ендуро. Изпитвам удоволствие както да летя 10-15 метра с мотора по скоковете така и да преодолявам трудни и стръмни пътеки и наклони. Еднакво удовлетворен съм и от двете, просто ми радват душата, а аз това търся. Проблема при мотокроса ми е, че нямам издръжливост, а от там се губи и удоволствието от карането. В гората е по различно - екстремите много изтощават, но имаш междинни точки за придвижване където си почиваш, а и терена като е непознат никога неможеш да караш на 100% в завоя или през неравностите, щото незнаш коловоза в завоя на къде води и в какво се трансформира, винаги оставяш един резерв сигурност, това нещо ти дава почивка и намалява физическото натоварване. А на мотокроса познаваш трасето до край, знаеш всеки един камък и коловоз и завой, това ти позволява да раздаваш повече газ и ако си техничар израходваш много физ.енергия... А и трасето ако е супер технично буквално рухваш физически за 3,4,5 обиколки... А ако не ти е хубаво окачването, а и ако неможеш да си го настроиш хубаво направо си загубен на мотокроса - съсипваш се буквално за минутки, ако не си много, много, много трениран... След всичко това усещането за удоволстви от кроса бързо изчезва и идва борбата да се задържиш в/у мотора, а шанса да се пречукаш нараства в пъти...
      Това е, така го виждам аз от моята гледна точка, така го чувствам...
      А иначе мотокроса е супер стига да имаш физическата сила и възможността(хубаво и добре настроено окачване) да го практикуваш... Тогава препядствията се преминават с повече лекота и за по-дълго време оставаш на трасето...
      Но и разликата от трасе до трасе в мотокроса е огромна... Има трасета на които нямаш и секунда време да си починеш - постоянно си прав, предница и задница много рядко влизат в една линия и тъкмо се настроиш да вземеш глътка въздух той скока свършил или идва следващия. А има и трасета с дълги прави, които са обработени и там можеш да релаксираш докато навиваш ръчката и караш почти седнал...
      Та и двете ме кефят и немога да кажа ще карам само едното другото го мразя или обратното...
      А това за наште състезания и ГПСите ни е друга тема, която не е в мойто полезрение или по-скоро я избягвам...

Коментар

До: Какъв тип каране предпочитате ЕНДУРО или КРОС

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
        За гласувах твърдо за Ендурото,
        защото ми се "завива" свят на затворени трасета и ми е скучно и еднообразно,а и ми се струва,че там травмите са повече и по сериозни
        Макар и аз да нямам АТВ, бих се изказал в полза на ендурото по абсолютно същите причини, бих искал само да добавя и красивите гледки, които можеш да видиш, ако излезеш от пистата.

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
          E досега къде си го карал, само по асфалта ли?
          Мммм да може и тъка да се каже.... И по някви калпави черни пътчета...

Коментар

Аз съм твърдо за ендурото.Основната причина е -каране на чист въздух,а не на пушлевите,еднообразни и скучни(личо мнение)обиколки на пистата.

Коментар

Винаги ме е кефело по-екстремното ендуро !
              Навигацията е предизвикателство, драги ми S_S1 и то не е нито разходка, нито крос, а често е свързано с авантюризъм, оцеляване, мислене (говоря за кефа на практикуващия, а не за шампионата)
              Това винаги ме е предизвиквало, продължава да ме предизвиква и ще ме предизвиква и чопли отвътре докато съм жив !
              Съгласен съм и уважавам всяко становище тук.
              Аз съм си такъв, няма да се променя, пък и за кога вече ?!
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

Понеже и двете дисциплини ми харесват ще гласувам и за двете по отделно,но се оказва че мога да избера само едно гласуване , а опция за двете заедно няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                  Навигацията е предизвикателство, драги ми S_S1 и то не е нито разходка, нито крос, а често е свързано с авантюризъм, оцеляване, мислене (говоря за кефа на практикуващия, а не за шампионата)...
                  А и аз това казвам! Но съчетание състезание и GPS, за мен не става!

Защо на тази анкета не и се добави и друга възможност: Харесвам еднакво и двете! Аз съм от тези .

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                    Но съчетание състезание и GPS, за мен не става!
                    И за мен!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                      Навигацията е предизвикателство, драги ми S_S1 и то не е нито разходка, нито крос, а често е свързано с авантюризъм, оцеляване, мислене (говоря за кефа на практикуващия, а не за шампионата)
                      Това винаги ме е предизвиквало, продължава да ме предизвиква и ще ме предизвиква и чопли отвътре докато съм жив !
                      Съгласен съм и уважавам всяко становище тук.
                      Аз съм си такъв, няма да се променя, пък и за кога вече ?!
                      Да Жоре, в поста си по- горе написах как ми е най приятно да карам и какво ми е най приятно да гледам, а да карам по ГПС също си е голямо предизвикателство в което не винаги печели най бързия.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

От: ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Определено по-добрия вариант е Ендурото,това разбира се е лично мое мнение,обаче да се въртиш в затворен кръг по писта е пълна простотия така,че кроса остава на заден план

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X