Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Бих казал,че краси е прав,защото някак си Кросът някак си омръзва все едно цял ден да се въртиш в кръг за да спечелиш 10 лева.В повечето случай се прави Ендуро с повече хора което го прави още по забавно,също така ако има и травма или каквото и да е се оказва помощ веднага от колегите.Освен това можеш да се насладиш на истинска красота...
    [B]Honda 450R
    Kawasaki 450R -продава се!
    Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

Не знам аз как попаднах в тая тема и как намерих време и за отговор, ама...
      Нали много спортове, дисциплини и изобщо мотори съм пробвал та да споделя.
      Аналогията ми е малко от времето когато карах пистов мотор за кеф из "републиканската пътна мрежа". Много се кефех, но когато започнах да се състезавам на писта и усетих предела на възможностите на мотора, карането по шосетата вече не ме задоволяваше. Не можеш да минеш на 100% през завой който минаваш веднъж. Но пък на пистата се въртиш в кръг на 20 завоя. След няколко състезания на Долна Митрополия
      ми втръсна от това летище.
      С ендурото и кроса е нещо подобно.
      К. Кулев

Коментар

По добре поправете заглавието на "преходи или затворено трасе" защото GNCC ATV challenge cup и др. нямат НИЩО общо с мото или quad кроса. И бас ловя че ако покарате мотокрос както си трябва всички (без Николен може би) ще издъхнете много преди да ви е станало тъпо. Относно падането има състезатели по крос дето са седяли повече в кома и повече счупвания отколкото тука ендураджийте са ходили до болница.
        It's not the Ride, It's the RIDER

Коментар

Първоначално публикуван от ATV_RIDER Преглед на мнение
          По добре поправете заглавието на "преходи или затворено трасе" защото GNCC ATV challenge cup и др. нямат НИЩО общо с мото или quad кроса. И бас ловя че ако покарате мотокрос както си трябва всички (без Николен може би) ще издъхнете много преди да ви е станало тъпо. Относно падането има състезатели по крос дето са седяли повече в кома и повече счупвания отколкото тука ендураджийте са ходили до болница.
          Oбщото между GNCC,ATV challenge cup и quad кроса е типа на техниката,която е по различна от ендураджийската

А относно умората -колко мотокросаджии са ревали в гората...
          А за паданиата и моите наблюдения са такива,гадното за ендурото е че ако паднеш в гората ти трябва хеликоптер ама за догодина от ДЗИ ще го уредиме и това

Коментар

И от какво реваха че се кара с 30км ли? Нормално е да е кофти да карат в гората мотори които не подържат ниски обороти с манивела са, и вобще не са предвидени за по каманяците. Разгледай по обстойно техниките и ще видиш че няма много общо между кроса и ГНСС. Това че се дава газ по завойте, това на всяко състезание го има. Кроса в световен мащаб е най-големия спорт с мотори след Мото GP и там другите с пистови. Даже в някой моменти и го надминава. Там са големите спонсори многото пари, известните състезатели. Разбира се има и БРУТАЛНИ ендурота като Ерцберк Родео дето от 500 човека финишират 20. Но и там преди това обхождат и разглеждат дерето и има квалификация. Както и да е де всеки да си кара каквото поиска и му харесва Щото и двамата си знаем своето. Но точно нашия тип ендуро - карти, компаси ГПСи тая контрола минал оная на минал тука ти засекли време тука забрили, да за кеф и да си строшиш мотора е супер, но за мен не е състезание. Истинското състезание се нареждат 20 на старта пускат бариерата става мелето и който е първи е първи.
            It's not the Ride, It's the RIDER

Коментар

Ще падна от смях! От тук писалите ( с уважение) 99% не са състезатели или ако са, са карали само ендуро или само крос или само ATV-Chalange! Малко са постовете в които има смисъл и се дава ясен отговор. Много от горе писалите сравняват ендурото с разходки и преходи, но и на 1 състезание не са отишли. Е какво си говорим?
              Нещо много ми е трудно да разбера защо анкетата се задава твърде крайно или, или. Ами друго като гората няма, голям кеф. Аз всяка събота и неделя карам ендуро също и съм редовен в ендуро шампионата. Обаче и няма друго изживяване като това да се наредите 30 ATV на старта и да се раздавате 30мин. на 100%. РШЕ също е голям кеф. И не съм съгласен че е лесно и не се изморяваш, напротив. На quad cross не съм карал и немога да кажа какво е там , но скоро и това ще опитам. За мен няма това повече или онова, важното е да си на машината и да караш. Тръпката да си на състезание, нищо друго неможе да замени и независи какъв стил караш. Но може би това е трудно някои да го раберат защото маи те не знаят какво искат, нито на състезания карат нито пък даже идват да гледат, може би нямат смелост!?

Коментар

Момчета не бъркайте разходките в гората с истинското ендуро,за жалост такова несме наблюдавали в българия.

Коментар

Aз мисля че Източно европейското в Севлиево си беше истинско ендуро. Иначе и аз за това говоря, че повечето имат изкривени критерии за форматите!

Коментар

За мене кроса си е , твърдо трасе , леко овлажнено (да няма пушилка) и ръбати скокове....За другите незнам....

Коментар

Точно ти нищо не можеш да усетиш от кроса с брут форс според мен. Насочвай се към дълбоката кал и коловозите в гората...там му е мястото на работното атв.
                      Сега и аз да се изкажа по темата.
                      Макар и да не съм карал по състезания все още, съм карал и крос и ендуро...и в двете има кеф и кефа е различен...неможеш да си доставиш кефа от ендурото на пистата и обратното! На крос нямам чак толкова много стаж...последните пъти от пистата направих доста смели скокове, и усетих напредване като цяло...много е изморително. Нарочно съм карал на пълна газ 10тина обиколки...после не можех да дишам и 4 дни имах мускулна треска...а и има нещо което всички пропуснахте, специално за кроса много е важно телосложението...дори да си много добър, ако си 100-120 кила много повече се измаряш не заради издражливост, по-трудно приземяване баланси и т.н. поне аз така мисля и такива наблюдения имам. При ендурото е малко по различно като цяло, по състезанията натоварването е много по-голямо от разходките. Аз лично предпочитам ендуро...имах засилен интерес към кроса бях се запалил...но точно на крос много лошо си счупих крака, и сега имам доста дълго време да реша какъв тип каране да предпочета след като се възтановя...мисля да си започна с ендуро разходки...като вляза във форма ще видим...но паданията на писта се помнят дълго и много боли от тях. Пак се отплеснах професионално, спирам до тук, че стана една

Коментар

Аз мойто брутче , вече почнах да го карам в гората....Голям кеф е .... Няма спиране , макар и с асфалтовите гуми....

Коментар

Първоначално публикуван от man1a Преглед на мнение
                          Аз мойто брутче , вече почнах да го карам в гората....Голям кеф е .... Няма спиране , макар и с асфалтовите гуми....
                          E досега къде си го карал, само по асфалта ли?

Коментар

Разходка в гората с пикник обилно полят с напитки според сезона.
                            Свободен преход от т. "А" до т."В" с минимум стъпване на пътища с трайна настилка в рамките на 1 уйкенд.

А като зрител на първо място състезанието на Т. Христов на пистата в Дълбок дол и после затворените кръгове /не навигацията/ от РШЕ.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Карал съм ATV 2 часа в гората, значи мога да гласувам и аз !

Колкото до анкетата, тя не е за това как да се провеждат състезанията, а какви са предпочитанията на атевистите, доколкото разбирам, така че, не се дърлете за глупости !
                              Всякакъв тип състезания трябва да има, за да е весело на всички.
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                                Разходка в гората с пикник обилно полят с напитки според сезона.
                                Свободен преход от т. "А" до т."В" с минимум стъпване на пътища с трайна настилка в рамките на 1 уйкенд.

А като зрител на първо място състезанието на Т. Христов на пистата в Дълбок дол и после затворените кръгове /не навигацията/ от РШЕ.

Това е и моя отговор .
                                '05 Suzuki RM 250

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X