Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Забелязъл съм,че Световната практика е бивши състезетели от мотокроса,траяла,писта и супермото да стават състезатели в Ендурото.
    А в последно време в БГ състезатели от ендурото са решили да се пробват в кросови надпревари.
    Дали тази "мода" ще отшуми бързо само времето ще покаже

Но все пак нека видим в тази анкета кое каране се харесва повече към момента

Под Ендуро разбирайте каране с приключенски характер тип РШЕ(каране в гората),RedBull Романиакс...
    Под Крос разбирайте каране на затворено трасе тип ATV callenge cup,мотокрос,GNCC или Quad Cross...
    128
    Ендуро
    74.22%
    95
    Крос
    25.78%
    33
    Последно редактирано от Краси Грудев; 30-10-08, 13:00.

До: Какъв тип каране предпочитате ЕНДУРО или КРОС

За гласувах твърдо за Ендурото,
    защото ми се "завива" свят на затворени трасета и ми е скучно и еднообразно,а и ми се струва,че там травмите са повече и по сериозни

Коментар

До: ЕНДУРО или КРОС-какъв тип каране предпочитате

Ендуро. Причините са много - разнообразие на терени, препятствия, контакта с природата, голяма доза приключение и т.н...
      Иначе моята версия по въпроса за тенденциите в Европа и България - в Европа ендурото става все по-популярно и интересно, точно благодарение на гореизброените причини. Нормално е големите имена да се насочват към по-атрактивния спорт.
      В България обаче пари се вкарват единствено в мотокроса, а напоследък и в супермото. Ендурото остава на заден план, главно като „любителски“ спорт. Затова и всеки, който се чувства „по-напреднал“, се пробва или в мотокроса, или в супермото, просто защото там са спонсорите.

Коментар

аз съм за ендуро дори без състезателен характер нямам намерение да се доказвам пред никого купил съм си атв да се разтоварвам и кефа и разходките в горат ми харесват повече ,а колкото до травмите мисля че краси не е прав при ендурото може да са по редки но ако се случи недаи си ........ според мен са по тежки и рискови понеже обикновенно стават на трудно достъпни и отдалечени места докато при затворенето трасе реакцията на екипите за помощ теоретически е по бърза но това е черна тема по добре да не я зачекваме
        Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
          ..Под Ендуро разбирайте каране с приключенски характер тип РШЕ(каране в гората),RedBull Романиакс,Париж Дакар..
          Под Крос разбирайте каране на затворено трасе тип ATV callenge cup,мотокрос,GNCC...
          Краси, мисля, че примерите за състезание не са точно така...
          Париж (Лисабон)-Дакар си е чисто Rally-Ride или още Cross Country защото пресича няколко държави, а "ATV Challenge cup" и GNCC нямат нищо общо с мотокроса ( АТВ в писта за мотокрос се нарича QUAD CROSS )
          В момента кандидатсвам за кръг от Европейското по QUAD CROSS и те уверявам, че изискванията на трасето нямат нищо общо с полигона на Дълбок Дол, а си е чист Мотокрос и даже ми предложиха да го правя на съществуващата мотокрос писта в Троян...
          Аз лично съм привърженик на Ендуро състезанията, но на такива, на които трасетата са правени за АТВ и няма да ми се налага са троша 3 GPS-a за една година и две АТВ-та, за да "щурмувам" моторджийски пътеки
          GPS-a ми харесва като навигация и особено като контрол ( въведохме го и в Off-Road-a ), но навсякъде по света ( изключая RedBull ) се движат по пътна книга Road Book...т.е. за да се привлекат чужди участници, трябва да се кара и по пътна книга( пример Rally Bulgaria в Стара Загора )
          Нашите състезатели обаче нямат подготовката за такъв тип навигация ( финансова и чисто практическа за каране ) и ще бъде трудно...
          Според мен трябва да има всички формати на състезания в България ( преходи, Ендуро Шампионат, Quad Cross, GNCC, Rally Ride и т.н. ) и всеки да си избира как и къде да кара в зависимост от подготовката и възможностите си
          Вярно е, че ще намалеят в определени състезания или Шампионати участниците, но това ще бъде първата година, впоследствие ще се вливат нови участници за конкретните състезания и всеки ще кара там където му е мястото...по света поне е така, а защо да не стане и при нас...
          Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 30-10-08, 06:48.

Коментар

мене лично по ме кефи кроса ,но ендурото е по приятно и по неизморително
            пп:много ми се иска да карам на затворено и на мен ми се кара крос но следваща та ми машинка(ренегад500) нема да става-ако може Тодор Христов да ме опресни с малко информация за ренегад500 че го чакам да дойде и да знам някой тънкости по подръжката

Коментар

Taзи тема е доста обширна и всеки ще изкаже различни мнения! За мен лично нещата седят тояно както ги е написал Тошко! А и моето мнение, харесва ми ендурото но не във този формат поради ред причини. Една от тях е че няма безопасност! Също така ми и харесва много приключенския вариант, преходи, екстрими, пътеки но те не са със състезателна цел. В последно време придобива популярност стил GNCC и Quad Cros. Това са много различни формати състезания, при тях е и друго изживяването! Колкото до тежки падания съм напълно съгласен с AНТИМ, без да го описвам и аз! Тази анкета е много неподходящо и непълно зададена! Трябва да има и други възможности, защото аз предпочитам да си правя преходи и да карам из гората ендуро но ми харесва и да карам на другите формати състезания! Затова няма да да дам отговор на анкетата!
              Последно редактирано от Краси Грудев; 30-10-08, 13:12.

Коментар

Ок изключих Париж-Дакар за да са по-ясни нещата

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                  Taзи тема е доста обширна и всеки ще изкаже различни мнения! За мен лично нещата седят тояно както ги е написал Тошко! А и моето мнение, харесва ми ендурото но не във този формат поради ред причини. Една от тях е че няма безопасност! Също така ми и харесва много приключенския вариант, преходи, екстрими, пътеки но те не са със състезателна цел. В последно време придобива популярност стил GNCC и Quad Cros. Това са много различни формати състезания, при тях е и друго изживяването! Колкото до тежки падания съм напълно съгласен с AНТИМ, без да го описвам и аз! Тази анкета е много неподходящо и непълно зададена! Трябва да има и други възможности, защото аз предпочитам да си правя преходи и да карам из гората ендуро но ми харесва и да карам на другите формати състезания! Затова няма да да дам отговор на анкетата!
                  Ми то може да те кефи и картинг в гората,не може да има 10 варианта-колкото по елементарно толкова по ясно и ефективно

А от двата варианта все единия ти е по на сърцето.
                  Всъщност истината е че в момента Десо е раздвоен м/у отговорите и това е една от причина за тази анкета
                  Последно редактирано от Краси Грудев; 30-10-08, 13:27.

Коментар

Кроса ми добада много повече.
                    Ендурото Траял ли е,или Разходка из гората?

Коментар

Mоже ли да гласувам и за двете, всичко ми харесва да карам и ако трябва да отговоря по точно моя отговор го няма най ме кефи да мина някъде където е яко тегаво или как му викахме тука хард траял, факта че повечето най много си караме ендуро е показателен особенно когато са нови и непознати маршрути, но ако става въпрос за съзтезания и аз нямам некви претенции като Антим относно некво себедоказване, но иначе ме кефи повече кънтри кроса по простата причина че може да се създаде по добра и безоопасна организация и няма кьоравене във всекви уреди за навигиране. Тошко направи едно доста хубаво съзтезание какво му е коствало той си знае но вкара некакъв стандарт ако и имаше по голяма част от трасето каквото беше в дерето ИДЕАЛНО, прав е също така че трябва да има всекви формати и времето ще покаже кое ще продължава да съществува и с каква посещаемост така че няма мегдан да се защитават или отричат различните формати за всеки гьол си има жаби а и всичко това си е едно хоби за 99,9% от нас и всеки си му плаща цената сам така че е напълно свободен да си избере своя гьол както си пожелае.
                      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Твърдо за ендурото , много е по-интересно и разнообразно.
                        Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

...
                          Всъщност истината е че в момента Десо е раздвоен м/у отговорите и това е една от причина за тази анкета
                          Всъщност много си се объркал!

Коментар

Мотокросистите,траялджийте и другите не започват да карат ендуро,защото им е по-интересно,а защото вече са остарели,а ендурото е много по неизморително.Досега на мотокроса се събрахме да карам десетина човека,как всички разбрахте,че кроса не е хубав.

Коментар

До: Какъв тип каране предпочитате ЕНДУРО или КРОС

За гласувах твърдо за Ендурото,
                              защото ми се "завива" свят на затворени трасета и ми е скучно и еднообразно,а и ми се струва,че там травмите са повече и по сериозни
                              Ендурото, поради същата причина.
                              KTM 300 2T '96 :twisted:
                              KAWASAKI KFX 700 '08

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X