Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Участия в състезания!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Участия в състезания!

32. И аз по принцип трябва да съм към групата на "Искам да участвам в състезанията но нямам средства", но обърках като гласувах.

П.П. s_s1 време след училище имам колкото искаш. На ресторанти не ходя. На вечер 2 лева ми стигат за кафе и кола, чат пат хапвам навън. Не пия, не пуша. Не давам излишни пари за алкохол и цигари. Е някой ако може да ми каже как да спестя пари за по-добро АТВ и пари за състезания, тренировки и т.н. ще е златен.
    Последно редактирано от naughty_boy; 23-09-08, 18:32.
    '05 Suzuki RM 250

Коментар

Моят отговор го няма точно в анкетата.

Нямам време, за да тренирам, а без тренировки защо да ходя да се състезавам.
      А времето през което бих тренирал с удоволствие го използвам, за да работя.
      Значи времето е пари... /не съм го открил това аз, ама е истина/
      Значи липсват ми пари....
      И да участвам в състезание не забравям, че после трябва да възстановя машината със собствени средства /пак пари...мамка му/ Те парите ми стигат, за да карам /разхождам/, за да отида на състезание да гледам, ама не и за да оборудвам АТВ-тата за състезание.
      Сега съм кандардисал сина за Габрово да се разхожда /състезава/ при джуниърите. Ще си водя точна сметка от самото тръгване до връщането ми и възстановяване на щетите ако има такива какво ще ми струва и ще пиша тук.
      А в някои от предните постове пишеше, че можем да се лишим от ресторанти и да налеем пари в спорта. Да ама ако в София за ресторант можеш да дадеш 500 лв, то в наше село и 50 са ужасно много. Така, че аршина е различен, ама всичко за машините струва еднакви пари и в Сф и на село+доставката.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

..много интересна тема
        ..преди време бях направил нарочно такава тема и бях описал разходите си -2005 та и 2006 та по състезанията..потърсете темата в мотори ендуро ..но общо взето ..в началото 2005 та нещата излизаха много по евтино-на повечето състезания бе с по 1 състезателен ден-тръгвахме в 5 от харманли за софия примерно -участваме и вечерта се връщаме..никакви разходи за ядене и спане..моторите ни бяха от по 2000лв гумите втори употреби от по 10лв парчето каране по маркировка..кефф..по 50-60 лв ни идваше разходи за състезание..имаше и много участници..излизаше по евтино отколкото да караш в крос шампионата

..после 2006 та леко позагрубяха нещата-2 дни състезателни каране по маркировка..като цяло много силен шампионат/по 3-до 7 сек разлики за 2 часа каране понякога!!!/..имаше и едно бузлуджа емине малко по дълго..то ми погълна най много средства ../малко над 500 лв / което сега е смешна цифра ..първите кръгове обаче имаше награди-примерно в ст заг 2006 та-2 ро място Е1-около 200лв ..добре излязох почти на 0 ..после сопот -1 во място 100лв -леко на "-" хасково 1 во място..пак лекинко в "-"са бухово.по добре 500лв 2 ро място..с тях изкарах бузлуджа еминето.. ..по това време обаче мотора за 2000лв ..взе да сдава багажа и се наложи обновяване..а състезанията..спряха с паричните награди....моторите..за 2000лв съвсем се скапаха и..някои приятели се поотказаха.. ..

2007 ма-3 дни-трябва от петък да си там ..отделно -инвестиция гпс стойки за него и тн ..още приятели се отказаха..т.е..трябва сам да поемаш вс разходи а и да ходиш без компания..кофти работа ..да не говорим че като си карал по маркировка..после ..да те карат по гпс...супер кофти работа ...наказания за 100 метра грешка в навигацията от по 2 часа..грешни тракове на някои състезания..челни сблъсаци със сгрешили пътя участници..хммм тежка година като цяло ..извод..по евтино и достъпно и безопасно се оказва отново крос шампионата../замисляне по темата/

..2008 ма..малко има подобрение..понарастнаха и доходите/поне при мен/..но..кофти 1 ви кръг..яко съсипване на техника и много разходи покрай това..още няколко приятели се отказват..съвсем няма компания.. ..все пак ..детето започна да кара и ми е компания и радост..дните има вече възможност да са по малко..не е задължително от петък да си там..подобрение.. ..все пак ..от всички приятели и участници първоначални с които започнахме 2005 та..сега по състезанията има останали..около 6 души /кокера, данчо, еди, братчеда ММ аз и евентуално някой ако забравям в момента /
        все пак особенно след участието си в севлиевския евро кръг
        ..смятам че
        Какво ще кажете без GPS-и, но таксите от 30лв. да станат 100лв?
        ..всъщтност е една много добра идея

..дали ще дадеш пари за гпс ..и ще се луташ /колко му е и да го счупиш/ или..ще дадеш повечко за такса ..но ще си каркаш с кеф ... .
        ..за контрола..гпс става за контрол /та да се спести от хора контроли примерно/ но за това става и "фортрекс" от 100тина лева ..който и няма чупене..имам такъв от години..малък здрав за контролно средство е екстра..сега има и системи и за он лайн проследяване...контрола не е проблем а за състезания по международните FIM правила пък..въобще никакъв проблем не е .
        Последно редактирано от mitkov; 23-09-08, 19:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
          Какво ще кажете без GPS-и, но таксите от 30лв. да станат 100лв?
          Имаме колега познал точният резултат.

Коментар

И в заключение ще публикувам една извадка от ДВ бр.73 от 19 август 2008г.
            "Постановление №202 от 11 август 2008г.за приемане на Тарифа за таксите,които се събират в системата на Държавната агенция по горите по Закона за горите............................................ ........................................
            .................................................. ............................................
            ХIХ. Такса за организирани моторни преходи,походи и състезания ( за едно моторно превозно средство )---за 1 ден---- 20лв.
            Такса за организирани моторни преходи,походи и състезания в защитени територии ( за едно моторно превозно средство )---за 1 ден---- 40лв."

!!!???...честито ..почвайте да се ориентирате полека лека към..мото и ендурокроса ..

Коментар

гледам темата и половината казват че нямат средства а това е много гадно щот няма много атв по състезания.аз пък ще се пусна на състезанието ''atv chellange cup'' край трооян като дебютанд на такива състезания, това ще е първо то ми.
              :twisted:

Коментар

ЧЕСТИТО -СТЯГАЙ СЕ..КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ ГОТИНИ СЪСТЕЗАНИЯ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ПРАВЯТ ЗА АТВ ТА..ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ И АЗ ЗА ЕДНО АТВ ..

Коментар

от другата година живот и здраве ще гледам и аз да се включа в състезанията
                  моето атв пристигна преди месец и карам единствено в събота или неделя/други дни просто нямам възможност/
                  смятам че не съм готов още,и ми трябва време за да свикна с машината и тънкостите а те въобще не са малковъпрос на време и тренировки но със всяко каране усещам значително по-добре машината което ме радва и знам че не е далече момента когато ще се присъединя към вас
                  SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Лично аз , искам да участвам във всички състезания ,също тъка имаме възможност , има кой да работи , като ни няма , но баща ми ми казва , ти не можеш да караш страхлив си,няма смисъл...Било ме страх от самолетите...Ко общо има незнам...Води ме баща ми да карам на пистата , карам бавно , нормално карал съм 300км атв , не съм можел да карам бил съм страхлив....Като порасна живот и здраве ако имам възможност , ще ходя по състезания , но сега нямам избор...

Коментар

Аз вече участвах Всичко тругна от на шега с баща ми...нооо той излезе сериозен и аз съм карал 300км но се иска голяма физическа подготовка за да си напред Бързината да си първи с комбинацията от изкачвания,спускания,скоци и бабунки ти разбира ръцете А и не виждам как издържате всяка събота и неделя по този начин Веднъж годишно разбирам

Коментар

А и не виждам как издържате всяка събота и неделя по този начин Веднъж годишно разбирам
                        тава е разковничето ако караш всяка събота след половин година вече не ти пука и не ти прави впечатление
                        Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
                          Аз вече участвах Всичко тругна от на шега с баща ми...нооо той излезе сериозен и аз съм карал 300км но се иска голяма физическа подготовка за да си напред Бързината да си първи с комбинацията от изкачвания,спускания,скоци и бабунки ти разбира ръцете А и не виждам как издържате всяка събота и неделя по този начин Веднъж годишно разбирам
                          Имам физическа подготовка...В Игнатиево на пистата 10-тина обиколки си ги прая без никакъв проблем...Само дето няма кой да се занимава с записвания тренировки и Т.Н...А и като отидем на състазание в друг град ,трябва да търсим хотели глупости и т.н...

Коментар

Участието в състезания е задължително. Проблема при мен е че откакто го имам KFX немога да го задържа здрав за регламентирано състезание. И само да споделя че на състезание щетите са по малки отколкото при неделните карания уж за разходка.
                            Велосипед, кракомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от naughty_boy Преглед на мнение
                              32. И аз по принцип трябва да съм към групата на "Искам да участвам в състезанията но нямам средства", но обърках като гласувах.

П.П. s_s1 време след училище имам колкото искаш. На ресторанти не ходя. На вечер 2 лева ми стигат за кафе и кола, чат пат хапвам навън. Не пия, не пуша. Не давам излишни пари за алкохол и цигари. Е някой ако може да ми каже как да спестя пари за по-добро АТВ и пари за състезания, тренировки и т.н. ще е златен.
                              Гледам никой неиска да отговори на момчето! А доста пичове на тая възраст имат желание и повечето имат и данни на добри състезатели!
                              Кажете, че и аз имам подобен проблем!? Защото подозирам, че повечето, да не кажа всички в шампионата редовни участници имат собствен бизнес или техните бащи за да издържат на този толкова скъп спорт!
                              Просто трябва да си признаем, че с по 200 - 300 лв. е невъзможно да се изкарат 5 - 6 състезания!
                              Именно затова отговора ми е: нямам достатъчно средства
                              Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
                                Гледам никой неиска да отговори на момчето! А доста пичове на тая възраст имат желание и повечето имат и данни на добри състезатели!
                                Кажете, че и аз имам подобен проблем!? Защото подозирам, че повечето, да не кажа всички в шампионата редовни участници имат собствен бизнес или техните бащи за да издържат на този толкова скъп спорт!
                                Просто трябва да си признаем, че с по 200 - 300 лв. е невъзможно да се изкарат 5 - 6 състезания!
                                Именно затова отговора ми е: нямам достатъчно средства
                                С две ръце съм с теб! Факт и аз съм на същия принцип,първо не работя,а уча последна година. Родителите ми не са богата,за да могат да ми купят едва ли не тази глезотия наречена атв от порядака на 10-15хиляди лева,та какво говорим за състезания,за които си трябват голями средства,време и жертви ..
                                [img]http://195.149.248.189:8080/2009-11-24/78f2b94cbbd899406e619596dcb7df1f[/img]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X