Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Участия в състезания!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Участия в състезания!

Първоначално публикуван от Stalin45 Преглед на мнение
    тук милиони не са необходими! стават и хиляди! Ако ти са излишни! Давай ги! Ще те гледаме!
    недей - ще се скова хептен
    май поизлязохме доста от темата за което съжалявам!
    EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Първоначално публикуван от todos Преглед на мнение
      недей - ще се скова хептен
      май поизлязохме доста от темата за което съжалявам!
      Напротив, точно тези болежки трябва да се изкажат за да може да се направи ясна картина!

Да Ви кажа какво се случва при мен при заявка за състезание!
      - Транспортни до 200-300км. - 50-60лв. ако се комбинираме с някои и возим с една платформа повече мотори излиза по 20-30лв.
      - Таксите за състезанието - 30лв.
      - Нощувките са различни от 30лв. до 60лв. на човек за нощ, има приятели които спят на по ефтини места и им се връзва 30лв за двата дни.
      - Храната пак е относителна, но като се има предвид че цял ден си на трасето там ядеш кебапчета и др. такива - 20лв. немоо ги изхарча. и после вечеря 20-30лв.
      За подръжката на техниката няма какво да кажа, същото е като при разходки. Гуми, спрейове, тампончета и т.н. Общо всичко от горе: 250лв. а може и 2000лв.

Времето иначе винаги можеш да си го плануваш защото състезанията са само 5 и са ясни от самото начало на годината.

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
      Aми аз съм един от тея а също така и за пълнеж иаче ще останат по 3-4ма във клас които имат неква амбиция.
      Аз не виждам нищо лошо в подобни участия, даже ги подкрепям.

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
      Значи състезанието си е състезание. Десо, не си прав- какво значи разхождат се и ядат сандвичи? Всеки ойт отива на СЪСТЕЗАНИЕ тайно се надява и тренира и се готви да стане 1ви. Иначе не е състезание...
      Не съм, ама съм! Различни хора, различни характери и възгледи!

Коментар

Колега вече гласувах за "Искам да участвам в състезанията но нямам средства"-благодаря за добавеният отговор в анкетата
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
          Колега вече гласувах за "Искам да участвам в състезанията но нямам средства"-благодаря за добавеният отговор в анкетата
          Няма проблем!
          Разкажи малко за едно състезание с джиповете!

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
            ... Познавам много момчета които биха си сложили всички състезатели в малкият джоб ...
            Сигурно! При условие, че намерят пътя от старта до финала и успеят да не счупят колата ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
              Няма проблем!
              Разкажи малко за едно състезание с джиповете!
              Чавдар е човека,и на мен ще е итересно.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

лично за мен проблем беше първо машината и второ недоверието ми към мен самият, дали ще се справя и няма ли да се изложа (не че няма да стане ама да се надяваме че няма...)

никой не иска да ходи на състезание където ще е последен или дори няма да финишира.

За моторите
                от близо 3 месеца наблюдавам всички репортажи от състезанията и не смятам, че един човек правил 2-3 прехода по пътеки няма да финишира. зор ще види но ще финишира.
                според мен много хора си мислят, че натоварването е огромно и е супер тежко и трябва да си едва ли не профи, но едва ли е толкова страшно.

финансовата рамка мисля че се уточни вече - може с много - може и с малко
                по този повод се сещам за един участник в Хисар - прилагам снимка:

Според вас този пич дали има бюджет от 2К за състезание?
                Аз не мисля че го има.
                Но евала за ентусиазма и хъса с който се е борил!

Виж - при джипките нещата изглеждат по съвсем различен начин.
                Имам персонален поглед към екипажа Дончо и Ива Цаневи.
                Маса пари са давани и ще продължават да се дават но проблема там е че консумативите са скъпи.
                При АТВ не знам какво е положението но си мисля че ще е нещо средно между джипове и мотори.

Коментар

А да си го видял на друго състезание?????
                  Незнам с какво мислене си и колко караш или пък каква е машината ти? Но едно невинно изпускане на мотора и евентуално счупване на съеднител или спирачка и олекваш с 20 лв. Ами ако има по сериозен удар? Единия радиатор е над 500 лв. А удари има, защото който не кара не пада!
                  Ами гумите? Дори и китайски да са са поне 60 - 70лв. А на едно състезание без хубави гуми... ???
                  И т.н. ....
                  Аз не говоря да спестя като не излизам никаде 200 - 500 лв. и да отида на едно състезание и да се чудя след това как ще си платя сметките и какво ще ям! Представям си ситуация ако има и семейство! Просто спорта си е спорт и е немислимо за нещо по сериозно с 500 лв. месечна заплата или 1000 лв., че и повече.....
                  Просто сметни едина що годе добре подбрана екипировка колко излиза... а тези пари като се съберат тук малко там малко и става доста солидна сума, а като се прибави и времето което трябва да се отдели за тренировки .... няма смисал да продължавам.
                  Има хора и хора! Има карачи има и гъбари!

Аз много искам да си "сверя" часовника, но с пръдня боя не става!!!

ПП: Приемам всякакви други мнения! Просто искам да се изкажа по темата от друга гледна точка, която е доста срещана за съжаление!

Коментар

Наистина разходите са големи по състезанията. В случая подкрепям Stalin45. Оставете само разходите за транспорта те са едно на ръка, тези които ядат сандвичи браво за участието, но който кара яко знае до какво води това особено на малко по стари машини. Дори и да не паднеш винаги има после ударено изкривено работи за смяна и други. А това особено важи за атв-тата особено спортните със скорости, и докато една една гума за мотор е около 100лв за атв е 200+ и трябват четири. Лично аз съм виждал на преход как почти чисто нови атв за 15000 лв се търкалят по склон и завършват в дърво, същото съм виждал и на състезание. Да и аз познавам няколко МНОГО добри момчета които не карат по състезания било то по една или друга причина. В моя случай незнам къде да се причисля от една страна има средства, но те не са мой а родителите ми вобще не са фенове на моторните спортове и едвам се навиват за най-необходимите неща от сорта на гуми масло и т.н. Сигурен съм че има доста в мойто положение. Хвани си работа ще кажете, но който знае къде мога да си намеря ЗАКОННА работа за по 3000+лв на месец на 19 год моля да се обади. Това отначало ме спираше от ендуро състезанията защото като цяло не ми харесваха достатъчно ,че да рискувам и да знам цената на участието ми защото немога да отида и да ям сандвичи, отивам и изкарвам всичко от себе си и от машината си. Сега след като има крос състезания където се чувствам на място съм готов да рискувам въпреки че пък там едно падане може да направи и мен и машината на сол, но да видим.
                    It's not the Ride, It's the RIDER

Коментар

Има пари нема пари, има сърце няма сърце, както са казали хората дупе знае 2 и 200 и все си мисля че хората с характер намират начин да си набавят средствата ама и там си требва дупе
                      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Stalin45 Преглед на мнение
                        ...Но едно невинно изпускане на мотора и евентуално счупване на съеднител или спирачка и олекваш с 20 лв. Ами ако има по сериозен удар? Единия радиатор е над 500 лв. А удари има, защото който не кара не пада!
                        Ами гумите? Дори и китайски да са са поне 60 - 70лв. А на едно състезание без хубави гуми... ???
                        И т.н...
                        A когато се разхождаш или правиш преходи неможе ли да стане горе цитираното? Аз от преходи имам най-големите поражения! Много повече карам в разходки и преходи отколкото на състезания!
                        За гумите поне при ATV не са от кои знае какво значение, карал съм 3 състезания с един комплект + допълнителни разходки!
                        Последно редактирано от Desislav Cekov; 16-09-08, 09:18. Причина: доп.

Коментар

A когато се разхождаш или правиш преходи неможе ли да стане горе цитираното? Аз от преходи имам най-големите поражения! Много повече карам в разходки и преходи отколкото на състезания!
                          За гумите поне при ATV не са от кои знае какво значение, карал съм 3 състезания с един комплект + допълнителни разходки!
                          То вече е станало и именно затова карам с изпочупени калници, смачкан радиатор, счупени дръжки и прочие.....

Коментар

А какво мислите за GPS-те в ендурото? ЗА или Против?

Коментар

А какво мислите за GPS-те в ендурото? ЗА или Против?
                              според мен от чисто финансова гледна точка ако ги има, отпадат големи ангажименти на организаторите но пък се товарят състезателите
                              обратното си е обратното
                              и в този ред на мисли ако искаме да има повече състезания на ниво, то трябва да се стремим да помогнем на организаторите чисто финансово за да могат да се реализират

от състезателна гледна точка не мога да кажа но си мисля че ще ми е по - удобно ако карам по маркери но все пак и гпс-а си има предимствата

Коментар

изобщо не го харесвам това чудо ама май пък и няма по добра система за контрол и определяне на трасе, все пак си трябват пари за организация и то доста, ГПС ги намалява доста
                                Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X