Забелязвам че много хора карат много добре, но не участват в състезанията! Защо? Невиждат смисъл, немогат да се престрашат, скъпо им е или е някаква друга причина? В последно време има състезания във всички формати при ATV, които задоволяват различните вкусове! Изкажете своето мнение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Участия в състезания!
Свий
X
-
До: Участия в състезания!
Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнениеЗабелязвам че много хора карат много добре, но не участват в състезанията! Защо? Невиждат смисъл, немогат да се престрашат, скъпо им е или е някаква друга причина? В последно време има състезания във всички формати при ATV, които задоволяват различните вкусове! Изкажете своето мнение.
Не видях и отговора "не участвам защото нямам средства"-затова не гласувах!!OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
-
Понеже аз пускам темата, да изкажа своето мнение! За мен ATV-то е хоби. Карам когато мога, невероятен кеф някои го свързват с други хубави работи. Постоянно се старая да карам по добре, но това е невъзможно ако карам сам и затова ходя на състезания. Там може да се свери часовника колко си добър и може да се научиш нещо ново! Много голям адреналин, запознаваш се с много хора от твоето хоби. Стават голями купони, има напрежение!
Нашите състезания не са профи все още! Много хора си мислят че там е като във F1 или в GP но не е така! Виждал съм много хора които по време на състезанието си почиват, ядът сандвичи, пият вода и т.н. Мнението им е че са дошли за да се накефят на атносферата, различните терени и да се запознаят с нови хора! Същите нямат претенции за класиране, правят го само за кеф!
Коментар
-
Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнениеКолега,това явление не се забелязва само при АТВ-тата и при джипките е същото незнам защо не е повдигната тази тема до сега (според мен темата не е само за тук).Познавам много момчета които биха си сложили всички състезатели в малкият джоб.Обаче за съжаление повечето нямат средства,а от там и време.Не си ли забелязъл кои и какви хора участват в състезанията???Състезанията свъзани с офроуд независимо дали ендуро,атв или джипка са много скъпи и ангажиращи,ако стандартите на залаплатите ни бяха като европейските вярвай ми,че спорта щеше да е съвсем различен
Не видях и отговора "не участвам защото нямам средства"-затова не гласувах!!
Надявам се offroad-а да върви само нагоре, замисли се все пак преди 4г. какво беше и сега какво е!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнениеДа, при всички състезания и класове е така за съжаление! Наистина има много добри момчета и момичета! Наистина разходите може би са най-големия проблем. Чух че при джиповете едно състезание излиза 5,000-10,000лв за борещите се за класиране. Вярно ли е? Аз мога да кажа при ендурото колко е, от 500лв до 1500лв на човек. Втората сума включва хубав хотел и вечери в хубави ресторанти!
Надявам се offroad-а да върви само нагоре, замисли се все пак преди 4г. какво беше и сега какво е!OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
Прави сте, средствата за да участваш не са малко. Аз бих дошъл на всяко едно мероприятие стига да имах време. А времето е пари, а като не работим няма пари, От скоро имам машина, която е нещо по-сериозно и вече започвам лека полека да се замислям както и за крос състезанията, така и за ендурото. Наистина е нужно още време за да се развие този спорт, и мисля, че за момента върви само нагоре. Но хубавото е, че всеки ден хора идват и ме питат, абе за атв-тата това, за ендурото онова. Все повече хора започват да се интересуват от този спорт, а това може да е само хубаво. Кало от форума, който от скоро започна да се записва на подобни мероприятия ми каза една хубава приказка. Постоянно гледам да карам с по-добри от мен, може и да не им насмогвам, да се претрепвам от каране на тяхното темпо, но винаги имам какво да науча от тях! И при състезанията е същото. Дори най-малкото някой по-опитен от теб може да ти даде съвет за нещо което не правиш правилно, техническа част или каквото и да било. Вярвам, че средата в която сме е пълна с подобни хора които преди всичко са отзивчиви и биха помогнали на останалите, дори и това да е даване на един акъл.
Коментар
-
Значи състезанието си е състезание. Десо, не си прав- какво значи разхождат се и ядат сандвичи? Всеки ойт отива на СЪСТЕЗАНИЕ тайно се надява и тренира и се готви да стане 1ви. Иначе не е състезание. Относно средствата - еми скъп спорт какво да се прави.
Лично аз смятам да карам в състезание от следващата година. До сега не съм карал, защото имам много още да уча и ми се ще като изскоча на състезание да не кажат за мен "прави си кефа и върти сандвичи' . Тази година ,ако имам късмет ще се сборя един път на състезателно ниво в борбата и ще се пробвам в един свиоободен бой и с това ще си приключа спортната кариера и от следващата, ако не се провалят плановете-ново атв и ще се пусна.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение........... Мнението им е че са дошли за да се накефят на атносферата, различните терени и да се запознаят с нови хора! Същите нямат претенции за класиране, правят го само за кеф!Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.
Коментар
-
Мисля, че натрупах доста опит и не ме е страх да участвам на състезания (карам мотор), но средствата които се изискват за едно подобно начинание са доста!С заплатата която взимам (600 лв.) мога единствено да си позволя да карам 2-3 пъти в месеца по 150 км и ГОРЕ - ДОЛУ да си потдържам машинката, и то само масла, накладки, гуми и дребни неща! За тунинг и гъзарйки няма да говорим! Незнам, но според мен все още този спорт не се е развил в България за да имаш спонсори и тн. които да ти помагат! За сега като гледам състезанията, единствено бизнесмени карат (но дали те са най-добрите в БГ
).
Имам приятели които също карат доста добре, но също не мислят за състезания порати финансови причини!
Коментар
-
хайде бе хора - стига сте се лигавили с това че нямате пари
според мен всичко опира до мерака
няма да отидете две седмици на кръчма и ей ви парите за състезанието - вярвайте ми не са повече
лично аз досега не съм участвал на състезание (ендуро - мотор) по простата причина че нямах добра машина.
сега се сдобих с такава, и смятам да карам в хоби-то в габрово след 2 седмици. искам да съм напред в класирането но идея нямам на какво ниво съм спрямо другите- може и да не изтикам - знам ли. ама нали затова се участва - за да видя къде съм.
и като казвам добра машина, нямам предвид хипер-ултра-мега намазан мотор, а една ямаха 99-та година. толкоз. ама кво от това - веселба да има!
както казват по - горе - с масторите ти идва майсторлъка. като има от кой да се учиш няма начин да не се научиш
относно спонсорите - ами те като не са ви видели как да дойдат и да ви дадат каквото и да било. вие си карате сами по горите - те няма да ви гонят!
Е - мен може - нямам нищо против ей - да не се откажете
Спор няма че поддръжката изисква средства. Но дали ще караш всяка седмица в гората, или ще пропуснеш някоя и ще отидеш на състезание, според мен не е от голямо значение.
Коментар
-
Първоначално публикуван от todos Преглед на мнениехайде бе хора - стига сте се лигавили с това че нямате пари
според мен всичко опира до мерака
няма да отидете две седмици на кръчма и ей ви парите за състезанието - вярвайте ми не са повече
лично аз досега не съм участвал на състезание (ендуро - мотор) по простата причина че нямах добра машина.
сега се сдобих с такава, и смятам да карам в хоби-то в габрово след 2 седмици. искам да съм напред в класирането но идея нямам на какво ниво съм спрямо другите- може и да не изтикам - знам ли. ама нали затова се участва - за да видя къде съм.
и като казвам добра машина, нямам предвид хипер-ултра-мега намазан мотор, а една ямаха 99-та година. толкоз. ама кво от това - веселба да има!
както казват по - горе - с масторите ти идва майсторлъка. като има от кой да се учиш няма начин да не се научиш
относно спонсорите - ами те като не са ви видели как да дойдат и да ви дадат каквото и да било. вие си карате сами по горите - те няма да ви гонят!
Е - мен може - нямам нищо против ей - да не се откажете
Спор няма че поддръжката изисква средства. Но дали ще караш всяка седмица в гората, или ще пропуснеш някоя и ще отидеш на състезание, според мен не е от голямо значение.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stalin45 Преглед на мнениеОт къде да искарам 500 лв. за да дойда на габрово????? От г..за ли? Я стига глупости! Не е бензин или масло! Ами такси, ами хотели, ами ядене??????? А пътни до там? А превозно средство с платформа? И рееееее!
и аз се чудя от де да ги извадя ама поне веднъж съм решил да ги
извадя. то ако не опиташ няма как да разбереш
жената ми мели сол на главата постоянно за тия мотори - ама краста - кво да правя
Коментар
-
И аз да се включа в разговора, за машина имам КФХ700 става за ендуро, финансии имам не е проблем, за каране справям се ама пусто му все нямам време за състезания все се разминавам та несъм си в България егати и късмета
Коментар
-
Първоначално публикуван от todos Преглед на мнениеколега - не изкарвам милиони!
и аз се чудя от де да ги извадя ама поне веднъж съм решил да ги
извадя. то ако не опиташ няма как да разбереш
жената ми мели сол на главата постоянно за тия мотори - ама краста - кво да правястават и хиляди!
Ако ти са излишни! Давай ги! Ще те гледаме!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар