Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗА или ПРОТИВ регистрацията на АТВ-та в КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗА или ПРОТИВ регистрацията на АТВ-та в КАТ

Първоначално публикуван от man1a Преглед на мнение
    Да прав си обаче ония мушенници Еди...Не дават сертификата за регистрация ами изнудват за 1200 евро ..А Бъгито излиза от завода с сертификат!!!А и щом искат 1200 евро начи имат сертификата!!!!
    А иначе ако не изнудват така аз съм за регистрацията на атв-тата
    Обаче при положение че искат 2400 лева съм против!!!!
    Сега малко да те светна щото освен правописа ти куца и информацията.
    Кавазакито от завода не излиза със сертификат,
    той се издава от една Италианска фирма KL и в талона вече не ти пише Кавазаки KFX700 а KL700.
    Сертификата е индивидуален за всяко АТВ и на него пише рамата и двигателя.
    В тия 1200Е ти е включено
    1. Нова спирачна система
    2. Мигачи
    3. Огледала
    4. Стоп
    5. Осветление и стойка за номера
    6. Палеца на газта е различен
    7. Километраж...
    8. Електрониката е друга
    Просто доставната цена на това АТВ е по-висока, нали знаеш няма безплатен обяд.Ако ти е скъпо купи си пистов мотор те са си фабрично хомологирни
    Последно редактирано от Краси Грудев; 21-04-08, 21:58.

Коментар

Твърдо ЗА регистрацията!

Може би защото и аз виждам проблем с регистрацията, макар че има регистрирани като моето.

Първоначално публикуван от kalin b Преглед на мнение
      Според мен е пълно безумие да се кара АТВ по улиците смятам че това е опасно и моето мнение че няма никакъв смисъл от регистрация
      Ако се кара така както правилата го определят, не виждам нищо опасно. Особено ако го правиш за де се прдвижиш, а не да се гъзарееш.
      Последно редактирано от Десислав; 20-04-08, 23:42.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
        ...
        1. Нова спирачна система
        2. Мигачи
        3. Огледала
        4. Стоп
        7. Километраж...
        Тъпото е, тези неща могат да се сложат и в последствие /на много по-ниска цена/ и пак не става. Това малко ми прилича на монополизъм.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
          Тъпото е, тези неща могат да се сложат и в последствие /на много по-ниска цена/ и пак не става. Това малко ми прилича на монополизъм.
          Ами така си е Десо фирмата изкарала сертификата за ЕС е инвестирала доста пари и време за да го вкара във всички норми и е нормално да го продават за тези пари.

Коментар

Е, да споделя нещо от практиката - пресен пример.
            Вчера по време на малкото си преходче с АТВ из планините спуках задна гума (може да се каже, че леко я разпрах, но това е друг въпрос вече). С такъв проблем карането вече стана немислимо и се наложи да излезна на асфалт за да се придвижа съвсем леко и внимателно до първия сервиз за монтаж на гуми. В неделя се оказа трудно да се намери работещ такъв в околиите на Симеоново и се наложи да навлезна по-навътре в СФ за да намеря такъв. По пътя на няколко места се разминах с автопатрули на полицията (странно в неделя да има толкова много полицаи, но факт). 3 пъти ме спряха и за моя огромна радост ме съжалиха като им показах проблема, а и видяха, че карам с не повече от 20-30 км/ч. Обаче ако нямах проблем и се предвижвах до бензиностанция - щяха да ми напишат акт (е това в случай, че им спра де... ама вечно ли трябва да бягаме и да се крием...).

Е, ако имам регистрация по принцип няма да се притеснявам от факта полиция, защото карайки го из републиканската пътна мрежа (само толкова колкото е необходимо за да се предвижа до мястото на офроуд трасето) ще спазвам правилата за движение, понеже с рег. номер вече няма мърдане да не се спазват. И тук вече всички твърдения, че АТВ е опасно да се кара по улиците отиват на вятъра. Ами то и мотор и кола да караш в града с 200 км/ч е опасно, както за себе си, така и за околните. До сега не съм видял катастрофа причинена от разумно и нормално каране. Явно основните противници на регистрацията именно това ги притеснява, че не могат да изминат 3-7 км без да нарушават правилата за движение по пътищата.

Благодаря и на мнението на Goblin - много точно казано.

Благодаря за разяснението на Краси за евро сертификата и какво включва пакета (цената според мен за подобно оборудване е напълно приемвлива), но това на повечето ползватели на АТВ няма да им върши работа, защото все пак те са си купили машини за спорт а не за градско каране. Така веднъж ще инвестираш в разширение "KL", обаче след това ще се наложи да го демонтираш за да си пригодят машината пак за офроуд. След като го демонтират те пак стават извън закона.

Аз лично не бих си сложил регистрация за да карам АТВ-то си из града или да идвам с него на работа. Дори съм склонен и на рестриктивни мерки относно достъпа на подобни машини из града. Може би следва да се мисли по вариант в който хем да има регистрация на подобни машини, хем обаче да има и редица ограничения.
            [URL="http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3742&AlbumId=115312&PhotoId=6567279"][/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от nuntius Преглед на мнение
              ... Е, ако имам регистрация по принцип няма да се притеснявам от факта полиция, защото карайки го из републиканската пътна мрежа (само толкова колкото е необходимо за да се предвижа до мястото на офроуд трасето) ще спазвам правилата за движение, понеже с рег. номер вече няма мърдане да не се спазват. И тук вече всички твърдения, че АТВ е опасно да се кара по улиците отиват на вятъра. Ами то и мотор и кола да караш в града с 200 км/ч е опасно, както за себе си, така и за околните. До сега не съм видял катастрофа причинена от разумно и нормално каране. Явно основните противници на регистрацията именно това ги притеснява, че не могат да изминат 3-7 км без да нарушават правилата за движение по пътищата. ...
              И аз както повечето съм за регистрация на ATV-тата точно поради тази причина! Изключвам възможноста да караш в града, въпреки че много ще се регистрират точно поради тази причина.

Да допълня че и фаровете се сменят защото нямат габарит които е нужен за регистрация. Нормална е цената при всичките тези доработки колкото и лесни да ви се струват те са направени професионално!

Коментар

Да се включа и аз.Първо няма смисъл да се карате около темата "технотест".Едно време беше институция,която одобряваше самоделки и конструктивни изменения в заводски ПС.Сега това е ЧАСНА фирма,която е със съответните лобита кадето трябва,защото предполагам се сещате,че не е на никой от нас а е на определени хора.Ето защо колите внесени от Швейцария минават технотест,нищо че не се различават от тези внесени от Италия,дори в повечето случай са по-добри /сега се чува,че щяло да отпадне/.
                Та според моя опит с манекена от "технотест",който дойде миналата година,вече не помня точната дата,си беше типична груба селска проява,специалитет на повечето монополни организации в БГ.Върна половината старци от селата дошли да си пререгистрират заводските ремаркета прозводство на "Балканкар",защото централната тръба трябвало да е от край до край.

Проблема с регистрацията на АТВ тата е като всичко останало в тази "ДЪРЖАВА" - няма ясни правила.Щом няма правила срещу парички всичко става.
                Едни ще ги регистрираме като трактори,други няма,но ако дадеш на братчеда 500 лева,няма проблем ще ти го регистрира като мотопед и на инвалид че да не плащаш и данък. Изобщо трагедия.

Лично аз се бях напънал за регистрация отначало но се отказах.Просто не ми трябва.
                Кривото е че ако ударя недай боже някой пред 100 свидетели и си замина без да спра,никой не може да каже кой съм.Ама това законодателя не го интересува защото той няма далавера, понеже сме една шепа в цялата страна.
                Така че според мен трябва да има някаква отчетност на тези ПС,дори да не е под формата на регистрация по сегашните закони.Това за което говореше и Гоблин.

А спорове около това кой какви сертификати продава и от къде ги взема са глупости.Предлагат се със и без сертификат ако и това не е право на избор здраве му кажи.Не искам да защитавам Еди моторс,но те поне са нарпавили нещо по въпроса да има такъв избор.На който му е скъпо - не там.

Поздрави и карайте умната.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                  Сега малко да те светна щото освен правописа ти куца и информацията.
                  Кавазакито от завода не излиза със сертификат,
                  той се издава от една Италианска фирма KL и в талона вече не ти пише Кавазаки KFX700 а KL700.
                  Сертификата е индивидуален за всяко АТВ и на него пише рамата и двигателя.
                  1. Нова спирачна система
                  2. Мигачи
                  3. Огледала
                  4. Стоп
                  7. Километраж...
                  Просто доставната цена на това АТВ е по-висока, нали знаеш няма безплатен обяд.Ако ти е скъпо купи си пистов мотор те са си фабрично хомологирни
                  Ами аз на трактора имам Стоп и километраж нямам огледала които струат 20 лева мигачи ще си слагам ся пак към 20-30 кинта палец на гаста те няма от де да знаят кав тряя е , стоика за номера с осветление -2 планки и 1 лампичка и само спирачната система тя таз си е добра ....Тей че са излишни тия 2400 лв

Коментар

Първоначално публикуван от man1a Преглед на мнение
                    Ами аз на трактора имам Стоп и километраж нямам огледала които струат 20 лева мигачи ще си слагам ся пак към 20-30 кинта палец на гаста те няма от де да знаят кав тряя е , стоика за номера с осветление -2 планки и 1 лампичка и само спирачната система тя таз си е добра ....Тей че са излишни тия 2400 лв
                    Точно това е причината да изискват сертификат от прозводителя или тунинг фирма, в най-лошия случай поне преглед от оторизирана фирма, а не да регистрират всичко с огледала и мигачи.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не съм изчел цялата тема, та поста може и да е малко off, но от няколко месеца се мотая из Европа и какво ми направи силно най-впечатление:
                      полицейското присъствие е почти незабележимо(друг е въпросът, че особено тук в Белгия е бъкано с камери). До сега не съм видял полицай да спира автомобил за каквото и да било. Тук АТВ-тата си пердашат по улицата без номера, така че вероятно не се регистрират. В Чехия щях да си купувам кола и проучих каква е процедурата за регистрация. Останах изумен, че цялата работа е за 15 мин и 80 крони(= 6 шест лева) и за това си има служба по регистрациите, нещо като нотариат, но са общинари. Полиция там съм видял да спира един моторист с чопър заради шума от ауспусите, иначе въобще не се занимават с МПС-та. Започвам да си мисля, че България е задминала Америка по полицейщина...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

олределено За причините колегите са изброили много подробно но най вече заради тези които минават с 100 км покрай пикник 2ма родители 2 деца играещи си с кученце на поляна в близост до езерол....... и аз карам но това е ......няма картинка която да опише ужаса и паниката изписана по лицата предизвикана от 6 ревящи машини

пп простете за правописа пиша с малко повредена ръка от последното каране
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Интересно ми защо толкова вой дали да се регистрират или не ама то още при избора на АТВ трябва да си изясниш искаш или не регистрация, поне това го има като избор на нашия пазар и меко казано тая анкета си е детински поставена по тоя начин ако искаш да дигнеш повече шум направи анкета в строителната камара защо аджеба за повечето строителна техника не се изисква регистрация било то булдозери,багери, валяци, асфалтополагачи и да не изброявам че ще стане утре ама там няма да ти задават въпроса как да си заредя атв-то на бензиностанцията без да ме закачат куките а ще има ясничко и простичко МАРШ оттука без да ти дават повече обяснения а защо е така сещай се сам, така че ако търсиш пропуск в системата това с атв-тата са и най-малкия кусур. Иначе за отговорноста че си с регистрация а не си анонимен е много голям локум всеки може да си го разтега как си иска
                          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
                            Твърдо ЗА регистрацията!

Може би защото и аз виждам проблем с регистрацията, макар че има регистрирани като моето.

Ако се кара така както правилата го определят, не виждам нищо опасно. Особено ако го правиш за де се прдвижиш, а не да се гъзарееш.
                            Моята логика е следната:да караш атв в градски условия трябва да имаш огледала,мигачи ,фарове с габарити,гуми за асфалт и друга спирачна система я си представи с тези екстри да влезеш в гората и после си представи да тръгнеш по улиците ще имаш не един а два проблема първия е че от екстрите няма да е останало нищо и втория е че ако те спре полиция най малкия проблем ще ти бъде защо не ти се вижда номера от кал ако номера е на място се пак и тъпия въпрос каде ти е заден ляв мигач примерно. Другия вариант ако искаш да се как беше думата да се газарееш да имаш две атв-та.
                            [SIZE=4][I][B][SIZE=3]/ При златна треска не инвестирай в златни мини, а в лопати [/SIZE]/[/B][/I][/SIZE]

Коментар

аре бе Калине събрахте ли пари да ми вземете едно, искам КТМ525 с регистрация за из градо и задължително със ксенон и лиляви луминисцентки отдоле, и диоден стоп за мъгла да си го пущам през дено
                              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

С ЕДИ се разбрахме че ще ти направим подарък но не КТМ а КФХ700 без ксенон с лебедка но без мегачи с денфер но без огледала
                                [SIZE=4][I][B][SIZE=3]/ При златна треска не инвестирай в златни мини, а в лопати [/SIZE]/[/B][/I][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X