Взех си масло за скоростите и раздатката, но като се зачетох не съм сигурен дали е правилното. Моля някой ако знае да посъветва за следното:
Производителя препоръчва маслото да е GL4, а това което аз съм взел се води GL4+ ,като на етикета пише API GL4; API GL5. Са тая пущина 4 ли е, 5 ли е? Някой срещал ли е такова животно? Също така ако не става за скоростите на дифовете може ли да го капна? Там произвидителя пише GL5 да е маслото, няма ЛСД.
а в раздатката ше ми кайеш ли мнение имам исузу тропер с м20б227 от бмв е мотора има много сила ама нешо удря раздатката като слабо място и сега се чудя какфо масло да и сложа и чета отзиви ако имаш нешо предвид мерсии и безавариии да в горите
... Ако може да се пусне нещо като табличка и който има инфо за даден модел, диф или скорости да попълва ...
А какъв е смисълът? В почти всеки от подфорумите по марки има теми по този въпрос. И въпреки това въпросът се повдига отново и отново.
Например вече и на сън да ме бутнеш, ще ти кажа, че на Фронтера в скоростната кутия се сипва моторно масло.
Странно е ама и аз нищо конкретно не научих. Масла много, дифове разни, скорасти разни а търговци дето не знаят какво продават, валяло. Ако може да се пусне нещо като табличка и който има инфо за даден модел, диф или скорости да попълва. Също и места от където може да си купи човек читаво масло. Не от оня варел с многото кранове. Па макар и по-скъпо. Да има някой който знае на Нисан къде какво се слага, примерно. Аз предпочитам да дам 5 лв. повече и да нямам ядове. А и чарковете скъпи, за една грешка-нов диф.
Аз такова ... От малък си бех бавноразвиващ се, и такваз турбопичка не заслужавам((((
Па твойта жена сигурно е българка, с последствията за външния И вид, те затова и ше ти набутат пясък в дифовете, завистта е страшна работа ... Тва ние сме свикнали на българки, а ония смотаняци от къде?
Остави коментар: