Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чертежи за тръбогиб

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чертежи за тръбогиб

а как въртиш двете ролки или дърпаш напред-назад тръбата?

Коментар

Първоначално публикуван от ArSey Преглед на мнение
      От нета изтеглих описание на тоя тръбогиб..
      Ако не те затруднява, можеш ли да пуснеш линк?
      Ще съм ти задължен!
      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
        а как въртиш двете ролки или дърпаш напред-назад тръбата?
        На снимката не се вижда,но от другата страна има манивела. Нищо работа е да се прикачи и трифазен двигател на към някой от валовете.

Ето линк към сайта: http://www.biznesshop.com/category/metalloobrabotka/
        Сайта изисква регистрация за достъп до повече информация.
        Последно редактирано от ArSey; 08-01-09, 22:40.
        диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

След ровене къде ли не включително и в тази тема /благодаря на всички прежде писавши/. Вижте кво стана.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5&postcount=36
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А къде във Варна огъват тръби.......искам да си направя едни неща, но първо трябва да знам до какъв размер тръбички могат да огъват, някой ако знае моля да пише.

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
              След ровене къде ли не включително и в тази тема /благодаря на всички прежде писавши/. Вижте кво стана.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5&postcount=36
              Е това си е гениално, само ми се вижда слабичко, е зависи какво ще огъваш
              Пробва ли да огъваш тръби вече, за какъв диаметър са приставките?
              На моя стругара само прахоса матеряла и сега ги збръчква само тръбите
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Колега много ти се моля пусни повече снимки дай някоя и друга подробност тества ли го вече какви тръби огъва аз имам струг у дома и стругар и също искам да се пробвам да сглобя нещо щото ми трябва.А явно има начин.
                Последно редактирано от Дявол Коледа; 23-01-09, 12:54.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

Ако сте разгледали темата "ето и моят гараж". Тръбогиба го сглобих за да направя трайка с него. Огъвал съм - безшевни тръби 20х3 стомана20 , неръждавейките - 2 размера 20х2 и 30х2 /относително тънкостенни и искат чалъм, че се мачкат/. Коригирал съм и 40х4 безшевна.
                  До този момент не се намерила тръба дето да му се опре.

При огъване на тънкостенните тръби обаче завойчето се прави на стъпки и вътрешния радиус се накъдря - това му е минуса. Но пък ако трябва да стане без тези дефекти машината струва ужасно много а пък като не е в гаража е едно разхождане .....

Дебелостенните тръби 20х3 съм огъвал до и малко над 90 градуса - става идеално.

За по голямо Ф от 30 мм. не съм правил камъни щото не ми трябват , но в случай на нужда може да се разцепи коляно с необходимия вътрешен размер и да му се привари пета и готово.

Ако не е ясно от тази снимка ще снимам пак. Конструкцията е от 4 парчета обикновена шина 40х4 /двете огънати около крика другите две хоризонтално отгоре/, две стоманени макари с дебел 12мм. болт минаващ през тях и камъни с пръстени /заварени/ по диаметъра на петата крика. Възможно най-просто.

С други думи за гаражна употреба е идеален.
                  Последно редактирано от Жоро Нешев; 23-01-09, 16:43.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

От: Чертежи за тръбогиб

Някой има ли информация за минималните радиуси на сгъване при различните диаметри тръби с тръбогиб от типа на Жоро Нешев. Намислил съм да си направя един , но ще работи на обратно, тръбата ще се сгъва на горе , за да може да се правят детайли с по-дълги тръби .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Много зависи от дебелината на стената.

Тук - http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=67435&page=9

Можеш да видиш как е огъната тръба 20х4. На практика може да си се огъне на 180 градуса при радиус от порядъка на 60мм. Обаче на по-тънкостенни.... някои твърдят , че става като я напълниш с пясък, утъпчеш добре и затапиш със заварки двата края. Не съм пробвал. По дискавъритата съм гледал и хора твърдят , че ако се напълни с вода тръбата и се замрази също става. И това не съм пробвал още. Чувал съм , че ги пълнят с олово , калай и какво ли още не.
                      0888932647

Коментар

Това с пълненето не е за мен , не ми се занимава. За сега си мисля да се насоча към стандартните цолови тръби , като за начало едва ли ще ми трябва за повече от един цол, но все пак, като го правя ще е с перспектива и се чудя до кой размер да се спра. Дали до 1, 1 1/2 , 2 или 2 1/2. Разполагам с крик 30 тона и силата на натиск не е проблем, но водопроводните тръби над 1 1/2 са доста тънкостенни спрямо диаметъра и незнам дали ще могат да се сгъват по този начин.
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Пропуснал си да кажеш каква е крайната цел. При всяко положение да ползваш шевни /вкл. водопроводни/ тръби за огъване си е рисково. Понякога пукат и "измятат" по шевовете. При това цените им не са кой знае колко по ниски от тези на безшевните с оглед на това колко труд и брак ще хвърлиш после.
                          0888932647

Коментар

Крайната цел е да се правят разни подобрения по джипката, прагове, багажник, брони и др.
                            При безшевните асортимента е голям през 1-2 мм а наличностите по складовете сравнително малки, тъкмо се приспособиш към някой размер и той свърши, а после трябва да преработваш всичко.
                            Докато цоловите са 5-6 размера и ги има навсякъде по много, но ако шевовете са проблем ще трябва да си избера няколко от най-разпространените размери.
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За тези неща , много по-разумно е да ползваш неръждавейка и готови колена пак неръждавейка , като по завойчетата се заварява с неръьждаема тел и се шлайфат заварките ..... Щото за джипа си требе голям диаметър и ако сложиш и дебелостенни тръби ще затъва джипката в асфалта. Това с изключение на тръбите които се предвижда да бъдат удряни, блъскани, теглени .... за въпросните изключения - дебелостенна /4-5мм/ тръба с мъъъъничко по-слаби стойки та да се деформира правилно при случай.
                              0888932647

Коментар

Не става въпрос за лъскави тръбички за пред кафето , а и цената там е безумна едно коляно 20-30лв. За нашите джипки си трябва желязо , което може да ръждясва и да не ти пука , когато го млатят камъните.
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X