Доста време рових из нета за бесплатни чертержи за тръбогиб, и в крайна сметка открих няколко, който ми се сториха добри. Някой ако му трябват да заповяда
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Чертежи за тръбогиб
Свий
X
-
До: Чертежи за тръбогиб

Хмм интересно-това при първа възможност и почвам даго правя.

мерсии
Коментар
-
Всичко е в инчове. Тия чертежи са за гъзоръките янки, та за това и камъните и дорника се купуват готови, даже и цената им е посочена.Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнениеМного готини линкове!Размерите на чертежите в инчове ли са?А камъните или както там се нарича същинската част на тръбогиба готови ли се купуват или как се изработват?
За 5 типоразмера тръби (мисля, че са 3/4, 1, 1 1/4,1 1/2 и 1 3/4 цола) е тръбогибчето, като всяка от тръбите се огъва на определен радиус. Най-широката тръба е цол и 3/4, т.е. около 50 мм външен диаметър и с радиус на огъване по средната линия 8 инча, т.е. около 205 мм.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
За тези, които са решили да правят този тръбогиб, това е чертеж на липсващите детайли - камъка и дорника за най-големият размер тръба 1 3/4 цола.
https://htftp.offroad-bulgaria.com/Petya/Giorgio/Kamyk Dornik.dwg
П.П. Външният размер на тръбата съм го закръглил на 50 мм, имайки предвид, че по складовете за метали се продават тръби с този размер, а не с цоловия. Размерът на канала в дорника и камъка, трябва да отговаря на външния размер на огъваната тръба.
Ето за тия, които не ползват аутокад.

Последно редактирано от giorgio; 22-11-07, 21:40.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
неще да се отвори.по точно нещо формата.Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнениеЗа тези, които са решили да правят този тръбогиб, това е чертеж на липсващите детайли - камъка и дорника за най-големият размер тръба 1 3/4 цола.
https://htftp.offroad-bulgaria.com/Petya/Giorgio/Kamyk Dornik.dwg
П.П. Външният размер на тръбата съм го закръглил на 50 мм, имайки предвид, че по складовете за метали се продават тръби с този размер, а не с цоловия. Размерът на канала в дорника и камъка, трябва да отговаря на външния размер на огъваната тръба.
Коментар
-
Експлорърът няма как да отвори векторен файлПървоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениенеще да се отвори.по точно нещо формата.
. Запиши го на харда и после го отвори с аутокад или друга кад-система.
НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар