Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шмиргел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шмиргел

След като ги сложиш изравняваш ли ги с диамантен изравнител? Ако не си го правил това е причината (най-вероятно).

Коментар

Не са балансирани каманите.Ако нямаш диамантен изравнител,може да използваш корунд,парче от стар камък или износен диск от ъглошлайф.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И си слагай очила, и стой по-настрани от камъка, че като гледам, работата ти отива на беля..
        Пу, пу..
        Дано не става!

Коментар

Ако зверски тресът,балансирай единия,след това монтирай втория и пак.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Аз отворих темата преди време. Направих си го шмиргела и го ползвам с един твърд камък, за грубо отнемане. Двигателя няма достатъчно обороти, но с този твърдия камък се справя добре и камъка много бавно намалява. Имам още един такъв нов камък. Обаче се появява следния проблем, камъка започва да се износва неравномерно и придобива форма на елипса. Пробвал съм да го изравнявам със стар камък, но просто не помръдва, а парчето с което изравнявам свършва. Предполагам че варианта е с диамант, но аз нямам такъв. На какво се дължи това износване? Предполагам че лагерите не са разбити, защото като разклатя оста, не помръдва. Евентуално проблема да е в нееднородна смес на камъка и от там неравномерно износване.
            Биене има, когато шмиргеля голям детайл и отскача. Малките детайли не се усещат за сега.

Коментар

Аз подравнявам камъните със стар диск от тези за шлайфане на мозайка.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                . Евентуално проблема да е в нееднородна смес на камъка и от там неравномерно износване.
                Според мен е това.
                И аз имам такъв камък. Стоеше на един гвоздей в мазата на село, по спомен баща ми казваше, че го бил взел от работилницата на ТКЗС-то, че майсторите казали, че не бил хубав.
                Ма на вид-камък като камък...
                Взех го, и го сложих на самоделния ми шмиргел(двигател от перла 05), че стария камък беше се изтрил до шайбите, и след първото пускане разбрах защо са го махнали-бие та чак тресе.
                Имам друг камък, ама ме мързи да го сменя. Този и така върши работа, макар да тресе...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X