От: Шмиргел
Това е първия ми пост в който се вижда ясно какво питам. Имам вече направен шмиргел с неясни обороти и мощност. Не съм оточнил каква е мощността на мотора, понеже при шмиргелите не е такова голямо натоварването и мотора с данните ми е ясен че ще издържи. Единствената грешка която съм допуснал в поста си е линейната скорост на диска. Във формулата съм ползвал лице на кръг и се получава некоректен отговор. Трябва да се ползва формула за обиколка на кръг. Така сметнато и на оригиналните шмиргели скоростта е доста по-ниска от допустимата за камъка. Факт е че колкото по-малък става диаметъра на диска, толкова и намалява линейната скорост. За това че примерно оборотите могат да са достатъчни за одържане на необходима скорост на голям камък и недостатъчни за малкия. Вчера сложих един предпазител на самия мотор и един твърд камък. Стегнах мотора в менгемето и работи доста добре с него, не пуши и не прави бели. С подобен камък съм работил на другия шмиргел, с осезаемо повече обороти и там се работи доста трудно. При заточване на по-високи обороти се получават вибрации. Диска без товар е балансиран и работи добре, а като почне да се пили с него и започва да подскача детайла в ръцете ми.
За това сега ще пробвам на ниски обороти да работя с него. Само да направя стойка за мотора и един пакетен прекъсвач, че сега ползвам на таблото прекъсвача.
Първоначално публикуван от dimich87
Преглед на мнение
За това сега ще пробвам на ниски обороти да работя с него. Само да направя стойка за мотора и един пакетен прекъсвач, че сега ползвам на таблото прекъсвача.
Коментар